آشنایی با انواع جرم گیری دندان | بهترین ایمپلنت اصفهان

بررسی انواع جرم گیری دندان

جرم گیری دندان یا بروساژ عبارت است از حذف کامل پلاک (لایه نرم و چسبنده از باکتری‌ها، غذا و بزاق) و و رسوبات جرمی سخت از سطح دندان که تا زیر خط لثه گسترش پیدا کرده است. جرم گیری دندان به دندانپزشک این امکان را می‌دهد تا از وخامت لثه جلوگیری کرده و همزمان بهداشت و سلامت دهان و دندان شما را حفظ کند. در این نوشته از سایت دکتر ندا مکانیک متخصص بهترین ایمپلنت اصفهان انواع جرم گیری دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.

به طور کلی، جرم گیری برای اهداف زیر انجام می‌شود:

  • از بین بردن لکه‌های ناشی از غذا و نوشیدنی (قهوه و چای) یا تنباکو
  • برای از بین بردن جرم جهت جلوگیری از بیماری‌های لثه
  • امکان غربالگری برای بیماری‌های دهان مانند پوسیدگی و هرگونه حفره

برنامه پیشگیری و جرمگیری عمیق دندان ممکن است هر شش ماه یا هر سال بسته به مشکلات دندان انجام شود. بسیاری افراد به خدمات دندانپزشکی نیاز دارند زیرا دهانشویه ضد عفونی کننده، شستشو و مسواک زدن روزانه ممکن است برای رفع مشکلات شما در طولانی مدت کافی نباشند.

روش جرم گیری دندان توسط دندانپزشکی انجام می‌شود. دندانپزشک اساساً وظیفه دارد اطراف و زیر خط لثه در جلو و پشت دندان‌های شما را به منظور از بین بردن پلاک و جرم تمیز کند. جرمگیری قسمت‌هایی از دندان بیمار، باکتری و جرم دندان‌ها و لثه‌ها را از بین می‌برد. پولیش نیز لبه‌های زبر دندان را صاف می‌کند تا روند بهبودی دندان و لثه را تقویت کند.

ضرورت انجام جرمگیری دندان

تمیز کردن حرفه‌ای معمول برای کمک به حفظ سلامت دهان و دندان و جلوگیری از بیماری لثه مهم است. حتی با مسواک زدن روزانه و نخ دندان کشیدن، به دلیل مصرف غذاها و نوشیدنی‌ها، پلاک روی دندان‌ها ایجاد می‌شود. تمیز کردن حرفه‌ای به از بین بردن این تجمع کمک می‌کند. در صورت عدم درمان، باکتری‌های موجود در پلاک می‌توانند به مرور زمان باعث بیماری لثه شوند.

پلاک در امتداد خط لثه جمع می‌شود و اگر به درستی تمیز نشود، باعث ایجاد باکتری خواهد شد. اگر باکتری‌ها بدتر شدن، بافت لثه شل شده و از دست دادن دندان به یک تهدید بزرگ تبدیل می‌شود. اگر پلاک‌ها تا چهار میلی‌متر یا بیشتر پیشروی کنند، جرمگیری دندان لازم است. هدف از عمل جرم گیری دندان، از بین بردن پلاک زیر خط لثه و کمک به بازگشت لثه به حالت سالم است.

هنگامی که دندان‌ها جرم گیر می‌شوند و قسمت‌های بیمار لثه برای تشویق به بهبود لثه برداشته شدند، باکتری‌ها نمی‌توانند در دهان شما بمانند یا پخش شوند. انجام جرمگیری دندان توسط دندانپزشک به شما شانس بهتری برای تمیز نگه داشتن دهانتان می‌دهد. جرم گیری در مقایسه با مراقبت‌های خانگی می‌تواند بهترین کار ممکن باشد.

میزان آسیب به دندانها با جرمگیری | بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان

نحوه ایجاد پلاک دندان

پلاک برای همه آدم‌ها اتفاق میفتد زیرا همه برای زنده ماندن باید مواد غذایی مختلف را نوش جان کنند. این کار اساساً ترکیبی از باکتری‌ها، بزاق و پروتئین‌ها در دهان شماست که یک لایه نازک از باقیمانده‌های غذا را تشکیل می‌دهد. قندها، اسیدها و ذرات ریز غذا همگی وارد پلاک می‌شوند که باکتری‌ها آنها می‎خورند. سپس باکتری‌ها اسید تولید می‌کنند که در نهایت منجر به ایجاد حفره‌های دندانی می‌شوند. همچنین باکتری‌ها می‌توانند باعث بیماری لثه مانند التهاب لثه و پوسیدگی دندان شوند.

به خاطر داشته باشید که می‌توانید با تمیز کردن منظم دندان، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از همه این مشکلات جلوگیری کنید. اگر همیشه دندان‌های خود را مسواک نکنید، دندان‌های شما شما مملوء از ذرات ریز غذا خواهند شد تا زمانی که به طور مرتب دندان‌های خود را مسواک بزنید یا با دهانشویه مناسب از نفوذ باکتری جلوگیری کنید، جرم ایجاد نمی‌شود.

افزایش جرم و عدم تمیز کردم دندان باعث بیماری لثه یا پریودنتال می‌شود. این بیماری باعث شل شدن لثه می‌شود و حفره‌های باکتریایی را در اطراف شکاف‌ها ایجاد می‌کنند. حفره‌های عمیق باکتریایی مورد هجوم پلاک قرار می‌گیرد، در نتیجه مشکلات را بدتر می‌کنند و باعث بوی بد دهان شما می‌شوند.

بافت لثه‌ای که قبلاً عفونت باکتریایی داشته است، دیگر به مانند روز نخواهد شد. بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که یک آنتی بیوتیک مصرف کنید، از دهانشویه آنتی باکتریال غرغره نمایید و سپس از دندانپزشکتان بخواهید لثه و بافت دندان بیمار را جدا کند به این امید که بافت سالم بتواند جای آن را بگیرد.

صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین ایمپلنت اصفهان

روش های مختلف جرمگیری دندان

دو روش اصلی جرمگیری وجود دارند که دندانپزشکان از آنها استفاده می‌کنند. این دو روش عبارتند از:

جرم گیری دستی

هنگامی که دندانپزشکان دندان‌های شما را با روش دستی جرم گیری می‌کنند، به صورت دستی پلاک و رسوب جرم را از روی سطح دندان‌های شما می‌تراشند. جرم گیری دستی برای از بین بردن پلاک سطحی و رسوب تارتار بسیار موثر است.

جرمگیری اولتراسونیک

جرم گیرهای اولتراسونیک از ارتعاشات برای پاکسازی سریع و کارآمد پلاک و تارتار استفاده می‌کنند. نوک این جرم‌ گیرها به اندازه‌ای کوچک هستند که در شکاف‌هایی که دسترسی به آنها سخت است، نفوذ می‌کنند. جرم گیرهای اولتراسونیک همچنین آب را برای پاک کردن جرم‌ها به داخل دندان اسپری می‌کنند. دندانپزشکان معمولاً هنگامی که جرم گیری و پلنینگ ریشه را انجام می‌دهند، در بیماران مبتلا به بیماری شدید لثه (پریودنتیت) از جرمگیرهای اولتراسونیک استفاده می‌کنند. اما برخی از دندانپزشکان نیز از این روش برای بیماران بدون پریودنتیت بهره می‌برند.

 

بهترین دندانپزشک اصفهان در دکتر آف


بیشتر بخوانیم:

آشنایی با کاربرد دندان های انسان

دلایل سیاه شدن دندان کودک

ضرورت انجام روکش دندان کودکان

Leave a Comment