آشنایی با قالبگیری کامپیوتری یا اسکن دیجیتال دندان
بررسی قالبگیری کامپیوتری یا اسکن دیجیتال دندان
دندانپزشک برای ساخت پروتز، لمینت، بریج، ایمپلنت و … نیاز به اطلاعات بسیار دقیقی درباره دندان های بیمار دارد. در گذشته برای این منظور قالب گیری سنتی و با استفاده از خمیر مخصوص انجام می شد که علاوه بر حساس و زمان بر بودن، خطاهای بسیار زیادی، مانند تغییر حجم و یا امکان وجود حفره و حباب در قالب داشت. اما امروزه در دندانپزشکی دیجیتال با استفاده از اسکنرهای داخل دهانی، اطلاعات مربوط به قالب گیری در چند دقیقه و بدون نیاز به مواد قالب گیری سنتی انجام می شود.
به طور کلی اسکن دیجیتال دندان برای تهیه قالبهای دندان، به دست آوردن اطلاعات دقیق ریشه و همچنین اطلاع دقیق از جزئیات دندانهای بیمار کاربرد دارد. قالبگیری دیجیتال مزایای فراوانی نسبت به روش قالب گیری سنتی با خمیر دارد. در ادامه این مطلب سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان قالبگیری کامپیوتری یا اسکن دیجیتال دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
نحوه انجام قالب گیری دیجیتال
در اسکن دندان دیجیتال، عکسهای متعددی از دندانها گرفته می شود و در نرمافزارهای مخصوص اسکن دیجیتال در کنار هم قرار گرفته و یک نمای کلی و دقیق از دندانها ایجاد میکنند. معمولا بیماران می توانند این تصاویر را روی مانیتور کنار صندلی خود مشاهده کنند. ابتدا دندان ها برای فرایند اسکن آماده می شوند. سطح دندان ها باید کاملا تمیز باشد. در مرحله بعدی اسکنر در دهان بیمار قرار می گیرد و روی سطح دندانها حرکت می کند و فرایند تصویربرداری دیجیتال انجام می شود. این فرایند بسته به تعداد دندانهایی که نیاز به درمان دارند، بین ۳۰ ثانیه تا ۲ دقیقه طول میکشد. کوتاه بودن این زمان علاوه بر تسریع کار، باعث کاهش حالت تهوع و استفراغ در بیماران می شود.
پس از پایان فرایند اسکن دندان ها، دندانپزشک خروجی مورد نظر را بررسی می کند، خطاهای احتمالی آن را رفع می کند، و خروجی را برای لابراتوار ارسال می کند. در نهایت در لابراتوار با cad-cam قالب نهایی یا ابزارهای ترمیم مورد نیاز بیمار مانند تاج، دندان مصنوعی و بریج دندانی طراحی می شود و ساخته می شود.
مزیت های اسکن دیجیتال دندان
قالبگیری دیجیتال مزایای فراوانی نسبت به روش قالبگیری سنتی با خمیر دارد. در روش دیجیتال چون عکس ها و قالب ها دیجیتالی و مجازی هستند، قابلیت ارسال سریع تصاویر برای دندانپزشکان فراهم است. در روش دیجیتال قبل از ارسال قالب به لابراتوار، امکان رفع خطاها و ویرایش قالب وجود دارد. به کمک قالبگیری دیجیتال،دندانپزشک میتواند مدل مجازی و نحوه قرارگیری دندانهای بالا و پایین بر روی یکدیگر را در صفحه نمایش مشاهده کند.
صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان
در روش سنتی امکان تغییر حجم خمیر پس از خشک شدن، وجود حفره یا حباب و معایبی از این دست زیاد بود. اگر خطایی در ساخت قالب رخ می داد، بیمار باید مجددا به مطب مراجعه می کرد و قالب جدیدی از دندانش تهیه می شد. این شیوه بسیار وقت گیر بود و باعث نارضایتی بیمار و دندانپزشک می شد. اما در اسکن دیجیتال، سرعت بالای کار و عدم نیاز به مراجعه پی در پی بیمار به مطب، با رضایت بیمار و دندانپزشک همراه است. از طرف دیگر قالب گیری دیجیتال در یک جلسه انجام می شود و در نتیجه سرعت بسیار بالاتری نسبت به روش های سنتی دارد.
در روش سنتی وجود خمیر در دهان بیمار باعث احساس ناراحتی و بعضا حالت تهوع در بسیاری از بیماران بود، در حال حاضر و با اسکن دیجیتال این مشکل حل شده، چون بیشترین زمانی که اسکنر در دهان بیمار می ماند حدود ۲ دقیقه است. و وجود اسکنر در دهان بیمار ایجاد ناراحتی نمیکند. راحتی بسیار زیاد در این شیوه باعث شده که بیماران دچار اضطراب نشوند.
بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان در دکتر آف
مطالب پیشنهادی برای مطالعه:
روش های جلوگیری از بوی بد دهان بعد از کامپوزیت