انواع بازسازی دندان | بهترین ایمپلنت اصفهان

بررسی انواع بازسازی دندان

هنگامی که بافت دندان دچار پوسیدگی شود و یا ساختمان آن به کلی از بین رود. دندانپزشک با روش ها و ابزارآلات مختلفی سعی می کند این بافت را ترمیم و حتی جایگزین نماید. دندانپزشک گاهی از کامپوزیت، پروتزهای فلزی، مواد سرامیکی و… برای ترمیم بافت آسیب دیده استفاده می کند. در مواردی پزشک ناچار است به بافت های عمیق دندان همچون ریشه نفوذ کند و در صورت لزوم از پست کانال استفاده نماید. در این مقاله از سایت دکتر ندا مکانیک بهترین ایمپلنت اصفهان قصد داریم درباره بازسازی دندان و انواع روشهای بازسازی دندان توضیحاتی خدمت شما ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

در حال حاضر روش های مختلفی برای ترمیم دندان وجود دارد که آن ها می توان دندان خراب را ترمیم کرد. عمدتا ماده ای که برای ترمیم دندان استفاده می شود، نوعی کامپوزیت است که دارای مقاومت، طول عمر و قیمت مناسب می باشد.

ترمیم دندان علاوه بر اینکه عملکرد طبیعی دندان های را بازیابی می کند، از بروز آسیب های اضافی ناشی از پوسیدگی جلوگیری می کند. همچنین این فرایند می توانند ظاهر دندان ها تغییر دهد و لبخند جذاب و زیبایی را به بیمار اعطا کند.

مدت زمان ترمیم دندان

با توجه به وضعیت و شیوه مورد نیاز برای بازسازی دندان فرد باید چند جلسه به مطب دنداپزشکی مراجعه نماید. دندانپزشک در هر جلسه بخشی از سیکل درمان را پیش می برد که در زمان ویزیت و معاینه اولیه تمام مراحل درمان را به طور کامل برای بیمار تشریح کرده است. در طول درمان و ترمیم دندانپزشکان دندان‌ها ی آسیب دیده را به‌گونه‌ای ترمیم می کند که بیمار قادر باشد غذا بخورد، صحبت کند.

در برخی موارد آماده سازی و پر کردن دندان در یک جلسه انجام می شود اما به طور کلی زمان انجام فرایند ترمیمی به اندازه و تعداد بیلد آپ های مورد نیاز بستگی دارد. بر همین اساس مدت زمان این فرایند می تواند از 30 دقیقه تا 2 ساعت متغیر باشد.

صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین ایمپلنت اصفهان

معرفی انواع بازسازی دندان

شیوه های مختلفی برای بازسازی دندان وجود دارد که می تواند به طور همزمان ظاهر و عملکرد دندان ها را بازیابی کند. نحوه بازسازی دندان با توجه به نوع و دامنه آسیب دندانی شما تعیین می شود.

1- تاج ها

تاج بخش سطحی و بیرونی دندان است که وظیفه هضم و خرد کردن تکه های غذا را بر عهده دارد؛ همچنین از بافت های عمیق و ریشه نیز محافظت می کند. این بخش بیرونی بیشتر از سایر قسمت های دندان دچار فرسودگی و آسیب می شود بر همین اساس نیاز به رسیدگی بیشتری دارد.

هنگامی که تاج دندان آسیب ببیند یا دچار پوسیدگی شود؛ دنداپزشک برای ترمیم این بخش از انواع روکش ها به عنوان کلاهک استفاده می کند. این روکش های بر روی کل دندان قرار می گیرند و برای حفاظت از دندان هایی با حفره های بیش از حد بزرگ پر شده، دندان های ضعیف یا ترک خورده، دندان های فرسوده، یک دندان آسیب پذیر بعد از کانال ریشه و… استفاده می شود.

دندانپزشکان عمدتا از دو نوع روکش برای باز سازی تاج دندان استفاده می کند که برخی از آنها در مطب خود ساخته و نصب می شوند؛ و نوعی دیگر این روکش ها از روی قالبی که دندانپزشک از دندان ها بر می دارد در آزمایشگاه ساخته می شوند.

2- پرکردن دندان

از این شیوه برای پر کردن حفره های استفاده می شود که در اثر پوسیدگی و سایش بر روی دندان ایجاد می شود. پرکردن دندان رایج ترین روش باز سازی بافت دندان محسوب می گردد که غالبا عصب و ریشه آسیب خاصی ندیده است. پر کردن دندان در مطب دندانپزشکی انجام می شود و نیازی به مراقبت متخصص ندارد.

در این فرایند دندانپزشک پوسیدگی دندان را تمیز کرده و حفره را پر می کند؛ سپس با کمک چندین ماده مختلف همچون آمالگام نقره یا رزین کامپوزیت داخل حفره را پر می نماید.

اگر دندان آسیب دیده جلوی دهان باشد و هنگام صحبت کردن یا لبخند زدن به طور کامل یا قسمتی از آن قابل رویت باشد، دندانپزشک از مواد همرنگ دندان را برای پر کردن و ترمیم بافت آسیب دیده استفاده می کند.

3- دندان مصنوعی

دندان مصنوعی در حقیقت پروتزهای متحرکی هستند به جای دندان های از دست رفته استفاده می شوند. و دقیقاً شبیه دندان ها طبیعی عمل می کنند. چنانچه فرد تمام دندان های خود را به دلیل آسیب، پوسیدگی یا بیماری لثه از دست باشد می تواند از دندان مصنوعی استفاده کند.

4- ایمپلنت ها

ایمپلنت در واقع بافت و ریشه های مصنوعی هستند که جایگزین دندان های از بین رفته می شوند. که توسط تاج یا بریج در داخل دهان و لثه تثبت می گردند. با اینکه ایمپلنت شبیه دندان های طبیعی است اما دوره درمان آن طولانی بوده و هزینه بیشتری را می طلبد.

جراحان دهان و دندان وظیفه کاشت ایمپلنت را بر عهده دارند که در این شیوه ترمیمی از دو مدل استفاده می کنند:

  •  ایمپلنت اندوستال:
    در این شیوه ریشه مصنوعی یا همان پیچ فلزی استخوان فک سوراخ می کند و با این بافت سخت پیوند برقرار می کند.
  • ایمپلنت ساب پریوستئال :
    در این روش ریشه مصنوعی روی استخوان فک یا بالای آن قرار می گیرد؛ چرا که استخوان فک سلامت و استحکام کافی برای نگه داشتن ایمپلنت اندوستال را ندارد.
ایمپلنت دندان 6 | بهترین ایمپلنت اصفهان
5- بریج دندان

بریج ها دندان های مصنوعی (پونتیک) هستند که برای جایگزینی دندان های از دست رفته استفاده می شوند. آنها توسط تاج هایی بر روی دندان های اطراف (اباتمنت) متصل می شوند که ظاهر و عملکرد مشابه دندان های طبیعی دارند. بریج معمول را از جنس پرسلن می سازند که با رنگ دندان های طبیعی مطابقت بسیار زیادی دارد.

در فرایند ترمیم و بازسازی دندان به کمک بریج ممکن است دندانپزشک دندان های سالم دو طرف بافت آسیب دیده را با روکش هایی بپوشاند تا بدین وسیله پل میانی را در جای خود محکم کند. همچنین در برخی موارد ممکن است دندانپزشک برای حمایت از بافت آسیب دیده و ترمیم شده از ایمپلنت های زیر دندانی استفاده کند.

قیمت ترمیم دندان

هزینه ترمیم دندان به عواملی مختلفی بستگی دارد که در جلسه اولیه دستیار دندانپزشک پس از معاینه و بررسی وضعیت دندان ها هزینه تقریبی را با توجه شیوه درمانی مشخص می کند. واکنش آلرژیک، شکل نامنظم دندان ها، موقعیت غیر طبیعی یونیت دندان، اندازه نامناسب دندان ها، میزان پوسیدگی دندان،آسیب شدید دندان توسط پوسیدگی عمیق و نقض رنگ بخش مینای دندان همگی جزو عواملی هستند که در تعیین دقیق هزینه بیلد تاپ دندان نقش اساسی و مهمی دارند.

بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان در دکتر آف


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

لیفت لثه قبل از کامپوزیت

معرفی انواع روکش دندان

لمینت فوری دندان و کاربرد های آن

Leave a Comment