انواع بریج دندان یا پل دندانی
انواع بریج دندان
انواع بریج دندان یا پل دندانی شامل موارد زیر است :
- سنتی
- معلق یا کانتی لِوِر
- مریلند
- پشتیبانی شده با ایمپلنت
پل دندانی ساده و مرسوم
به این پل ها اصطلاحا تردیشنال بریج میگویند و از قدیم الایام به عنوان یک روش جایگزین دندان از دست رفته در نظر گرفته میشده و همچنان نیز کاربرد دارد. این پل شامل تعدادی دندان مصنوعی است که باید به دندان های طبیعی مجاور متصل شود. برای اینکه بتوانیم این پل را نصب کنیم لازم است دندان های مجاور استحکام خوبی داشته باشند. برای گذاشتن این پل ها باید مینای دندان های مجاور را تراش دهیم تا به فرمی در بیایند که بتوان پل را به آن ها متصل کرد.
پل دندانی کانتی لور
به این پل، بریج معلق هم گفته می شود. کانتی لور معمولا برای پر کردن جای خالی تنها یک دندان کاربرد دارد. برای اینکه چنین پلی را نصب کنیم باید 1 دندان طبیعی در یک طرف (چپ یا راست) جای خالی دندان وجود داشته باشد یعنی. (برخلاف پل مرسوم که دو دندان طبیعی میخواستیم). ما برای سوار کردن پل باید دندان پایه یا پانتیک را تراش دهیم و سپس پل را سوار و تثبیت کنیم.
بریج دندانی مریلند | انواع بریج دندان یا پل دندانی
این پل ها هم مشابه با پل های ساده و سنتی نصب میشوند. یعنی برای اینکه آن ها را نصب کنیم نیاز به دو دندان طبیعی مجاور داریم یعنی طرف چپ و راست دندانی که از دست رفته باید دندان طبیعی وجود داشته باشد. اما با این تفاوت که در این روش، ما نیازی به برش دادن مینا نداریم. بلکه با کمک بالهایی از جنس فلز یا پرسلین، پل را به پشت دندان های طبیعی چپ و راست متصل میکنیم.
بریج پشتیبانی شده با ایمپلنت
همانطور که از نام این بریج ها پیدا است، برای استفاده از آن ها باید از ایمپلنت کمک بگیریم. بیمار برای اینکه واجد شرایط این گونه پل ها باشد باید بیشتر از یک دندان خود را از دست داده باشد. ما در این روش مطلقا کاری به دندان های اطراف نداریم و مینای آن ها را تراش نمیدهیم زیرا ایمپلنت ها میتوانند به خوبی از پل حمایت کنند.
پل دندانی که توسط ایمپلنت دندان پشتیبانی میشود معمولاً نیاز به دو عمل جراحی دارد:
اولین عمل برای کاشتن و قرار دادن واحدهای ایمپلنت داخل استخوان فک بیمار
و عمل دومی هم برای نصب بریج یا قرار ددن پل
از آنجایی که هر دوی این اعمال (مخصوصا عمل ایمپلنت زنانبر هستند، چند ماه طول میکشد تا این نوع پل ها را نصب کرد.)
جهت مشاهدهی صفحهی اینستاگرام دکتر ندا میکانیک کلیک کنید.
برای مشاهدهی کلیپ های بیشتر در خصوص فعالیت دکتر ندا میکانیک به کانال آپارات ایشان مراجعه فرمایید.
مطالب بیشتر:
معایب و مزایای مینی اسکرو