بررسی اهداف استفاده از هدگیر ارتودنسی

از این وسیله در درجه اول برای اصلاح مشکلات تراز نیش یا بایت استفاده می شود که در اصطلاح دندانپزشکی به آن ها مال اکلوژن گفته میشود. مال اکلوژن اشاره به ناهماهنگی فک های بالا و پایین و دندان ها دارد. در این نوشته از سایت دکتر ندا مکانیک متخصص بهترین ایمپلنت اصفهان به بررسی اهداف استفاده از هدگیر ارتودنسی می پردازیم.

بطور خلاصه این مشکلات عبارتند از:

  • اورجت
  • اوربایت
  • آندربایت
  • کراس بیت

از هدگیر ارتودنسی به طور کلی برای کودکان 9 ساله و بزرگتر که دارای اختلافات رشد فک هستند استفاده می شود. در مراحل رشد کودک، استخوان های فک همچنان به طور فعال در حال رشد هستند. با کنترل رشد فک از طریق اعمال فشار مداوم، ممکن است مال اکلوژن بصورت غیرتهاجمی برطرف شود.

در کودکان و نوجوانان، در صورت کافی نبودن بریس ها، گاهی اوقات از هدگیر ارتودنسی برای اصلاح مشکلات شدید فاصله استفاده می شود.

هدگیرها مشکلات شدید و خاصی را حل می‌کنند که اگر از آن ها برای حل این مشکلات استفاده نمی‌کردیم، شاید اصلا با هیچ وسیله دیگری قادر به حل آن ها نخواهیم بود.

فکر نمی‌کنم که کسی پیدا شود و بگوید استفاده از هدگیر جالب و یا قابل تحمل است. اما در هر صورت زمانی که پای درمان و خوش فرم شدن صورت در میان است، بیماران معمولا بدترین نوع درمان های ارتودنسی را مشروط بر اینکه به نتیجه دلخواه دست پیدا کنند تحمل خواهند کرد.

بنابراین زمانی که دوره درمان شما به اتمام برسد و در آینه دقیقا همان چیزی را ببینید که فکرتان بود، نتیجه تمام سختی کشیدن شما به ثمر خواهد نشست.

انواع هدگیر ارتودنسی

ما کلا دو نوع هدگیر داریم:

  • هدگیرهای عادی
  • نوع ریورس یا معکوس

هر کدام از این هدگیرها برای هدف خاصی طراحی شده اند و از اجزای مختلفی ساخته میشوند.

هدگیرهای‌ ارتودنسی ابزار نیرومند با فشار بالا

همانطور که می‌دانید هدگیرها جزء ابزار متحرک ارتودنسی هستند. این ابزار برای اینکه بتوانند فشار خود را بر ساختارهای دلخواه وارد کنند باید به جایی متصل باشند. برای همین منظور، این وسیله از طریق بندهایی به سر و دندان ها یا فک متصل می‌شود.

به طور معمول نیرویی که می‌توان از طریق وسیله متحرکی مثل هدگیر به دندان ها وارد کرد از نیروی بریس ها بر دندان ها بسیار بیشتر است. جالبتر اینکه هدگیر میتواند از جهت های مختلفی به فک و دندان ها نیرو وارد کند بنابراین بسیار کاربردی هستند.

صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین ایمپلنت اصفهان

زمان استفاده از هدگیر

بطور معمول زمانی که وجود الاینر یا بریس به تنهایی برای صاف کردن دندان ها کافی باشد، هیچ لزومی به استفاده از ابزار ارتودنسی دیگر نیست. اما زمانی که استفاده از بریس ها جواب ندهد، و نیازمند فشار بیشتری برای صاف کردن دندان ها باشیم، از هدگیرها استفاده می‌کنیم.

برای مثال ما زمانی که ببینیم بیمار دارای مال اکلوژن هایی مثل اوربایت یا آندربایت بسیار شدید است، از هدگیر ارتودنسی برای اعمال فشار بیشتر استفاده می‌کنیم.

هد گیر چگونه به تراز شدن فک‌ها و دندان‌های شما کمک می‌کند؟

در استفاده از این وسیله ارتودنسی باید چند نکته توجه کرد. مدت زمان استفاده از هد-گیر برای هر مشکلی میتواند متفاوت باشد. اینکه باید برای چند ساعت از این وسیله در طول شبانه روز استفاده کنید بستگی به 3 فاکتور زیر دارد:

  • نوع مشکلی که دارید
  • و شدت مشکل شما
  • مدل هدگیری که برای شما در نظر گرفته شده است

مدت زمان استفاده از هدگیر

اما به طور کلی مدت زمان استفاده از این ابزار چیزی بین 12 تا حدودا 16 ساعت خواهد بود. البته شما نباید تنها به ساعات استفاده از هدگیر بسنده کنید. شما در استفاده از این وسیله باید تابع توصیه و دستور متخصص ارتودنسی خود باشید. برای مثال اگر او بگوید که بهتر است شما تنها عصرها و شب از این ابزار استفاده کنید، باید طبق توصیه متخصص خود عمل کنید.
حرف حرف متخصص ارتودنسی شما است
علاوه بر این، شما باید دقیقا به همان اندازه که متخصص توصیه کرده از هدگیر استفاده کنید. برای مثال اگر متخصص به شما توصیه کرده است که حتما روزی 17 ساعت از هدگیرتان استفاده کنید، شما هم باید دقیقا 17 ساعت آن را نصب کنید. اگر کمتر از این مدت زمان، از آن استفاده کنید، ممکن است دندان های شما به حالت سابق برگردد. و طول مدت درمان شما بیشتر شود.

بهترین ایمپلنت اصفهان در دکتر آف


بیشتر بخوانیم:

علل خونریزی لثه چیست؟

روش های تشخیص پوسیدگی دندان

لیفت یا بالا کشیدن لثه

Leave a Comment