آشنایی با ایمپلنت دندان با پانچ

آیا می دانید ایمپلنت با پانچ چگونه است؟  از مزایای ایمپلنت با پانچ آگاه هستید؟  می دانید مراقبت های بعد از ایمپلنت با پانچ چیست؟ در این مطلب سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان ایمپلنت دندان با پانچ را مورد بررسی قرار می دهیم.

مسائل بسیار زیادی وجود دارند که می توانند زیبایی دندان ها را تهدید کنند و سلامتی و زیبایی دندان را از بین ببرند. این مساله در حالتی است که زیبایی و سلامتی دندان برای همه افراد کاملا مهم است و هیچ کسی تمایل به از دست رفتن زیبایی و سلامتی دندان خود ندارد.

از دیرباز تا کنون از روش های مختلفی برای حفظ سلامتی و زیبایی دندان استفاده شده است و امروزه نیز تلاش برای پیدا کردن راه حل برای این مساله ادامه دارد و روش های مختلفی در این زمینه ایجاد شده اند.

ایمپلنت دندان یکی از روش های جدید برای ترمیم دندان های از دست رفته و آسیب دیده است که به روش های مختلفی انجام می شود یکی از روش های انجام ایمپلنت، ترمیم دندان ها به صورت ایمپلنت با پانچ است.

اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت

ایمپلنت دندان از سه بخش تشکیل می شود که بخش های تشکیل دهنده آن از قبیل زیر هستند:

پایه ایمپلنت

بخشی از آن است که از فلز تیتانیوم ساخته می شود و این بخش به جای ریشه دندان قرار داده می شود و در استخوان فک قرار می گیرد که به علت ساخته شدن آن از تیتانیوم، به خوبی با بدن پیوند برقرار می کند و هیچ مشکلی برای انسان به وجود نمی اورد. پایه تیتانیومی  بعد از مدتی به استخوان فک جوش می خورد و استحکام مناسبی به دست می آورد.

اباتمنت

اباتمنت مهره ای است که به عنوان عامل اتصال در بین پایه و روکش ایمپلنت قرار می گیرد اما این قطعه برای همه افراد استفاده نمی شود بلکه برای برخی از افراد به جای اباتمنت از چسب مخصوص ایمپلنت استفاده می گردد.

اما به صورت کلی پزشکان استفاده از اباتمنت را بیش از چسب ایمپلنت توصیه می کنند زیرا اباتمنت استحکام بیشتری به دندان میدهد و از کج شدن روکش و پایه جلوگیری می کند.

روکش ایمپلنت

اصلی ترین بخش ایمپلنت است زیرا تنها بخشی از ایمپلنت به شمار می آید که قابل دید است و زیبایی دندان و تمامی مراحل خوردن و جویدن غذا با استفاده از این بخش انجام می شود. روکش ایمپلنت در واقع همان تاج دندان است که شباهت بسیار زیادی به دندان طبیعی دارد. به همین دلیل با وجود جلوه زیبایی که در دهان ایجاد می کند، باعث شده تا استفاده از این روش برای ترمیم دندان بسیار رایج باشد.

انتخاب ایمپلنت از نظر مراحل درمان به عهده چه کسی است؟

برای اینکه از ایمپلنت استفاده کرد، شخصی که به عنوان دندانپزشک مراحل ایمپلنت را برای فرد انجام می دهد، براساس وضعیت بیمار نوع روش درمانی ایمپلنت را برای او تعیین می کند و معمولا این روش توسط پزشک تعیین می شود اما شاید این امکان نیز وجود داشته باشد که بیمار نیز نظر خود را در این زمینه ارائه دهد .

کاشت ایمپلنت دندان به روش پانچ

ایمپلنت با پانچ یا ایمپلنت فوری بدون نیاز به جراحی خاصی می باشد. این نوع از کاشت جزو بهترین روش های کاشت دندان بوده که کمترین آسیب را برای بیمار در بر دارد. زمانی که ایمپلنت دندان به روش معمولی انجام می شود متخصص ناچار است که لثه را برش دهد و آن را برگرداند. با اینکار متخصص می تواند به خوبی استخوان فک و محل جای گیری را ارزیابی کند و علاوه براین می تواند ایمپلنت را در زاویه مناسبی قرار دهد.

اما با پیشرفت تکنولوژی و ورود آن به دنیای دندانپزشکی شاهد مدلهای پیشرفته و دقیق 3 بعدی می باشیم که بدون برش لثه می تواند ایمپلنت را در استخوان قرار دهد. در این حالت تصاویر، مدل ها و قالب های پیشرفته کمک شایانی به متخصص مرکز ایران ایمپلنت نموده تا بتواند ایمپلنت را با بهترین زاویه و موقعیت مناسب در استخوان کار گذارد. برای تهیه مدل های 3 بعدی نیاز به دستگاههای به روز تصویربرداری و مدل سازی می باشد. در نظر داشته باشید که این عوامل سبب می شود که کاشت ایمپلنت دندان به روش پانچ گران تر و بیشتر از کاشت ایمپلنت دندان به روش معمولی باشد.

شرایط کاشت دندان

برای کاشت ایمپلنت دیجیتال حال به روش پانچ یا هر روش دیگر نیاز است که بیمار شرایط بدنی و جسمی لازم را داشته باشد. در صورتی که این شرایط فراهم نباشد بدون شک کاشت ایمپلنت با شکست مواجه خواهد شد. برای نمونه برای کاشت ایمپلنت دندان با روش پانچ نیاز است که بیمار از شرایط استخوان فک نرمال برخوردار باشد. برای اینکار متخصص با کمک اسکن های گرفته شده با دستگاههای مجهز، می تواند شرایط استخوانی بیمار را چک نماید. در صورتی که بیمار از استخوان فک کافی و لازم برخوردار نباشد برای وی پیوند استخوان تجویز خواهد شد. حال این پیوند می تواند از استخوان خود بیمار، فرد غیر بیمار، حیوان و یا سنتز تهیه شود. در شرایطی هم استخوان از ارتفاع و پهنای مناسب برخوردار نباشد برای وی از افزایش بریج و لیفت سینوس کمک گرفته می شود.

نحوه کاشت ایمپلنت دندان به روش پانچ

در ابتدا با کمک اسکن و رادیوگرافی مخصوص CBCT که از فک و دندان بیمار تهیه می شود دندان و شرایط دندانی وی مورد بررسی قرار می گیرد. متخصص با استفاده از بی حسی موضعی شروع به سوراخ کردن استخوان فک بدون برش لثه می نماید. پس از اینکه استخوان به حد نرمال سوراخ شد متخصص پایه استخوان را در آن کار خواهد گذاشت. مرحله دوم کار پس از گذشت دو الی سه ماه که استخوان کار گذاشته شد آغاز می شود. پس از این مدت بدون شک پایه استخوان کاملا جوش خورده است و متخصص اقدام به نصب روکش آن می نماید. برای تهیه قالب از محل ایمپلنت دندان و دندان های کناری به طور معمول دو هفته زمان نیاز است. پس از آنکه جنس روک دندان کاملا مشخص شد لابراتوار اقدام به ساخت آن نموده و پس از آن نصب را آغاز خواهد کرد.

صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان

مزایای کاشت ایمپلنت دندان به روش پانچ

مزایا و فواید ایمپلنت دندان بر هیچکس پوشیده نیست . همین امر نیز سبب شده است افراد به محض از دست دادن دندان های خود به سمت ایمپلنت دندان کشیده شود. کاشت ایمپلنت دندان به روش های مختلف دست و بال افراد را باز کرده است که هر مدل از کاشت ایمپلنت دندان را که دوست داشتند انجام دهند. کاشت ایمپلنت دندان با روش پانچ نیز یکی از این راه ها می باشد که مزایای آن شامل موارد زیر است:

  • کاشت ایمپلنت دندان کاهش پیدا می کند.
  • برای کاشت بیمار هیچگونه حس دردی را درک نخواهد کرد.
  • خونریزی بسیار کاهش پیدا می کند.
  • تورم، کبودی و عوارض با کاشت ایمپلنت دندان با روش پانچ به حداقل ممکن رسیده است.
  • احتمال شکست و پس زدن کاشت ایمپلنت دندان بسیار کم می باشد. در روش معمولی با هر بار برشی کهه انجام می شود نیم میلیمتر از استخوان تحلیل می رود.
  • کاهش چشمگیر عفونت دندان
  • بالا بودن سرعت انجام کار حین پانچ و نصب
  • برای افرادی که سیگاری هستند مناسب است.
  • در این هیچگونه بخیه ای نیاز نیست.

چه افرادی مناسب ایمپلنت دندان با پانچ هستند؟

تمامی کسانی که می توانند ایمپلنت دندان با پانچ انجام دهند، به شرح زیر هستند:

Leave a Comment