بررسی انواع تغییر رنگ دندان
آشنایی با انواع تغییر رنگ دندان
در شرایطی که زیبایی ظاهری در جامعه امروز معنای دیگری پیدا کرده است و تبدیل به یک اصل فراگیر شده است، مطمئنا یکی از مشکلاتی که افراد مختلف با آن روبرو هستند، زرد و کدر شدن رنگ دندان ها می باشد. در این مقاله سایت دکتر ندا مکانیک متخصص ایمپلنت اصفهان به بررسی انواع تغییر رنگ دندان خواهیم پرداخت.
اتفاقی که به صورت ناگزیر با افزایش سن و بر اثر غذا و نوشیدنی برای دندان ها می افتد و بسته به جنس دندان افراد برای فردی مقدار آن بسیار زیاد و برای فرد دیگری کمتر می باشد. اما خوشبختانه روش های درمانی برای این تغییر رنگ وجود دارد که شامل درمان های سریع زیر نظر متخصص دندانپزشکی و درمان های خانگی در دراز مدت می شود.
علت زرد شدن دندان ها
همانطور که تمام قسمت های بدن انسان با افزایش سن و بر اثر شرایط و موقعیت دچار تغییر می شوند و ویژگی های اولیه خود را از دست می دهند، دندان ها نیز دچار تغییرات مختلف از جمله تغییر در رنگ و استحکام می گردند. اما اینکه چه عواملی باعث می شود این تغییرات رنگ، زودتر و با شدت بیشتری بر روی دندان ایجاد شود، شامل موارد زیر می باشد:
مطلب پیشنهادی : مزیت های جرم گیری لثه
- عدم انجام نظافت مناسب برای دندان ها
- مصرف بی رویه مواد غذایی نامناسب و رنگی، مانند چای، نوشابه، شربت های صنعتی و آماده و …
- استعمال دخانیات در انواع مختلف از جمله سیگار، قلیان و …
- وجود ترکیبات کلرهگزیدین و ستیل پیریدینیوم کلراید در دهانشویه ها
انواع تغییر رنگ دندان
در حالت کلی شاید فکر کنید بحث تغییر رنگ فقط از نظر ظاهری ایجاد مشکل می کند و به آن توجهی نکنید. اما باید بگوییم که تغییر رنگ ها انواع مختلفی دارند و همیشه فقط یک زرد شدن ساده در سطح دندان نیستند. از طرفی بسته به اینکه تغییر رنگ بوجود آمده در روی دندان از چه نوعی باشد، روش درمانی متفاوتی خواهد داشت. برای همین است که بعضی وقت ها هر کاری که انجام می دهید تغییر رنگ از بین نمی رود و از برطرف شدن آن نا امید می شوید. چرا که نوع تغییر رنگ با روش درمانی که در نظر گرفته اید متفاوت است.
اگر بخواهیم این تغییر رنگ ها را دسته بندی کنیم، به سه حالت کلی دست پیدا می کنیم :
تغییر رنگ خارجی
این نوع تغییر رنگ در سطح خارجی دندان بوجود می آید و همان زردی و کدری است که در میان جامعه مرسوم است و بیان می کنند دندان زرد شده است. تغییر رنگ خارجی فقط در سطح دندان تشکیل می شود و آسیبی به بافت دندان نمی زند و نمی تواند از مینای دندان عبور کند. روش های سفید کننده مرسوم برای این نوع تغییر رنگ بسیار کاربردی است و به راحتی می توانید آن را از بین ببرید. آنچه به عنوان روش های درمان خانگی تغییر رنگ نیز معرفی می کنند مربوط به تغییر رنگ خارجی دندان است.
صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین ایمپلنت اصفهان
تغییر رنگ داخلی
عامل ایجاد چنین تغییر رنگی متفاوت با عامل تغییر رنگ خارجی است و بیشترین ناحیه ای را که درگیر می کند عاج دندان و لایه داخلی آن می باشد. گاهی این تغییر رنگ همراه با ساییده شدن مینای دندان می باشد که نشان از مشکلات جدی برای دندان های فرد خواهد داشت. برای برطرف کردن این نوع تغییر رنگ دیگر نمی توان از روش های تغییر رنگ خارجی مانند بلیچینگ استفاده کرد. معمولا متخصصان روش هایی مانند ونیر لمینت، لومینرز و باندینگ را در مورد تغییر رنگ داخلی استفاده می کنند.
تغییر رنگ بر اثر افزایش سن
با افزایش سن کیفیت سطحی دندان در نواحی مختلف چه داخلی و چه خارجی کاهش پیدا می کند و این باعث می شود که با تغییر رنگ ناشی از افزایش سن همراه باشد. به بیان دیگر می توانیم بگوییم که این نوع تغییر رنگ ترکیبی از دو دسته تغییر رنگ قبلی است که با ایجاد لکه های زرد و کدر بر روی دندان ها مشاهده می گردد. درمان مناسب برای تغییر رنگ بر اثر افزایش سن روش ونیر و باندینگ می باشد.
بهترین دندانپزشک اصفهان در دکتر آف