بهترین زمان برای بررسی سلامت ایمپلنت دائمی
بررسی بهترین زمان برای بررسی سلامت ایمپلنت دائمی
می خواهیم در مطلب امروز سایت دکتر ندا مکانیک متخصص ایمپلنت اصفهان به بررسی بهترین زمان برای بررسی سلامت ایمپلنت دائمی بپردازیم. دندانپزشک در صورت بروز عوارض یا شکستن باید ایمپلنت دائمی را معاینه کند. اگرچه این امر غیرمعمول است اما دانستن اینکه چه زمانی باید یک چکاپ حرفهای را انجام دهید موجب آسودگی خاطر شما خواهد بود. تنها در صورت لق شدن، ابتلا به عفونت یا آسیب نیاز به تعویض ایمپلنت خواهید داشت. جهت مراقبت بهینه باید هر شش ماه یکبار برای معاینه منظم و اطمینان از سالم بودن و عملکرد طبیعی ایمپلنت به دندانپزشک مراجعه کنید.
عوارض ایمپلنت دندان
اگرچه بروز عوارض نادر است و در صورت بروز نیز این عوارض به راحتی برطرف میشوند اما احتمال وقوع آنها وجود دارد. حتی با وجود درصد موفقیت بالا عوارض ایمپلنت دندان میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- عفونت در اطراف ناحیه ایمپلنت، لق شدن یا افتادن.
- آسیب به بافت یا عصب که باعث بیحسی، درد یا گزگز لثهها، چانه، لبها یا دندانهای طبیعی میشود.
- احساس فشار در ناحیه ایمپلنت. این فشار میتواند باعث افتادن یا شکستن ایمپلنت شود.
- در صورت جایگذاری ایمپلنتها در فک بالا احتمال بروز مشکلات سینوسی به دلیل تأثیر ایمپلنت روی حفرههای سینوسی وجود دارد.
مطلب پیشنهادی : روش هایی برای افزایش طول عمر ایمپلنت دندان
یکی از عوارض نادر وقوع پری ایمپلنت (التهاب و عفونت اطراف ایمپلنت) است. در این حالت استخوان و لثه اطراف ایمپلنت به دلیل عفونت ناشی از باکتری یا نیروهای جَوِش زیاد ملتهب میشود. این شرایط در صورت عدم درمان منجر به از دست دادن ایمپلنت میشود. جهت پیشگیری از بروز عوارض فوق پس از ایمپلنت مراقبتهای معمول جهت نگهداری آن در خانه را انجام دهید و با دندانپزشک خود نیز در تماس باشید.
دندانپزشک در طی مراحل ایمپلنت بافتهای سخت و نرم اطراف آن را معاینه میکند. همچنین با استفاده از ابزارهای خاص رسوبات سخت و حاوی کلسیم جمع شده در اطراف ایمپلنت را پاک میکند. دندانپزشک در صورت لزوم ممکن است جهت جلوگیری از تأثیر منفی نیروهای جَوِش بایت شما را نیز تنظیم کند.
از آنجا که استخوان باید به صورتی محکم اطراف ایمپلنت را فرا گیرد ممکن است کل روند بهبودی چندین ماه طول بکشد. اگر دچار عفونت در ریشه دندان خود هستید یا به عمل پیوند استخوان نیاز دارید این زمان ممکن است طولانیتر باشد.
شکستن ایمپلنت
اگرچه ایمپلنت معمولاً از فلز تیتانیوم ساخته میشود، اما باز هم احتمال شکستن یا خم شدن آن وجود دارد. با توجه به پیشرفتهای جدید در زمینه مواد و طرحهای ایمپلنت وقوع این مشکل مانند قبل نادر است. اگر در معرض نیروهای خارجی زیاد مانند دندان قروچه قرار گیرید یا ضربهای به صورت وارد شود احتمال شکستگی یا ترک خوردن ایمپلنت وجود خواهد داشت. در بیشتر موارد در صورت شکستن ایمپلنت دندان میتوانید تا زمان مراجعه سریع به دندانپزشک آن را حفظ کنید.
دندانپزشک میتواند بافت لثه و استخوان اطراف ایمپلنت را تقویت کند. به طور کلی ایمپلنت باید برداشته شود تا ناحیه مجدداً بازیابی شود و بهبود یابد. سپس در زمان مناسب و بنا بر تشخیص دندانپزشک میتوانید اقدام به جایگذاری ایمپلنت جدید کنید. همچنین ممکن است به پیوند استخوان نیاز داشته باشید. این پیوند استخوان که به عنوان پایهای عمل میکند میزان موفقیت ایمپلنت را بهبود میبخشد.
شکستن مجدد ایمپلنت میتواند نشانهای از آلرژی یا تراکم نامناسب استخوان برای انجام این عمل باشد. هرچند احتمال وقوع این مشکل بسیار غیر معمول است.
دکتر ندا مکانیک را در اینستاگرام دنبال کنید
انجام پیوند استخوان
کمتر از 10 درصد افرادی که از ایمپلنت دندان استفاده میکنند به عمل پیوند استخوان با حداقل تهاجم نیاز دارند تا قدرت و تراکم استخوان فک افزایش یابد. از دست دادن تراکم استخوان فک معمولاً به علت ضربه، عفونت، بیماری یا از دست دادن دندان اتفاق میافتد. پیوند استخوان روشی مطلوب برای بازیابی سلامت استخوان فک است تا بتوانید از ماندگاری ایمپلنت دندان لذت ببرید. برای ایمپلنت دندان چهار نوع مواد پیوند استخوان وجود دارند:
پیوند اتوژن:
پیوند اتوژن محبوبترین روش پیوند استخوان است و شامل برداشتن پیوندهای کوچک استخوان از مفصل ران فرد متقاضی است. استخوانهای ران غنی از مغز استخوان هستند و میتوانند سلولهای استخوانی زیادی را تأمین کنند.
آلوگرافت:
در این روش به جای استفاده از استخوان بدن فرد متقاضی از پیوندهای استخوانی بدن فرد دیگری استفاده میشود.
زنوگرافت:
پیوندهای استخوانی زنوگرافت از موجودات دیگر به غیر از انسان و معمولاً گاو است. زنوگرافت با ترکیب استخوان و آناتومی شما کاملاً سازگار است.
پیوند استخوان آلوپلاست:
در این روش به جای استفاده از عناصر طبیعی استخوان از آلوپلاست استفاده میشود. آلوپلاستها مواد سنتزی دارای فسفات کلسیم هستند. این مواد به دو صورت قابل جذب و غیر قابل جذب وجود دارند.
بهترین ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
بیشتر بخوانیم:
عوامل افزایش موفقیت در کاشت ایمپلنت دندان