تاثیر دندانپزشکی بر فشار خون
بررسی تاثیر دندانپزشکی بر فشار خون
در مطلب امروز از سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان قصد داریم تاثیر دندانپزشکی بر فشار خون را بررسی کنیم. فشار خون بیماران هنگام مراجعه به دندانپزشک ممکن است در اثر درد یا اضطراب بالا رود و اگر فرد دارای بیماری خاصی باشد، این امر ممکن است منجر به آسیب رساندن به بدن وی شود. از این رو، پزشکان نیاز دارند در مورد وضعیت سلامت و داروهای مصرفی وی اطلاعات کسب کنند. به همین علت، یکی از کارهایی که هر دندانپزشک برای پی بردن به وضعیت سلامت بیمار انجام میدهد، ارزیابی علائم حیاتی او، از جمله ضربان قلب و فشار خون است.
علاوه بر این، فشار خون معمولا علائم خاصی ندارد و فرد احتمالا تا زمان حاد شدن بیماری از آن مطلع نخواهد شد. افرادی که فشار خون کنترل شدهای دارند ممکن است در حالی که مستعد این بیماری هستند. خود را مبتلا به بیماری فشار خون ندانند. پزشک، میتوانند یک خط پایه از سلامت شما تعیین کند و با مقایسه آن با سوابق پزشکی شما درباره این بیماری هشدار دهد.
آیا ایمپلنت بر فشار خون موثر است؟
قبل از شرح ارتباط بین ایمپلنت و فشار خون، بهتر است توضیحی راجع به هر کدام از آنها بدهیم. ایمپلنت را میتوان جایگزینی برای دندان واقعی تعبیر کرد. این وسیله، شامل یک پیچ فلزی است که به عنوان ریشههای دندان عمل میکند و همچنین یک روکش دندانی میشود. پزشکان با استفاده از پیچ قوی و محکم، روکش دندانی را درون لثه جا میدهند. ایمپلنت میتواند برای کسانی که از فقدان دندان رنج میبرند بسیار مفید باشد.
حال قبل از انجام هر گونه خدمات دندانپزشکی همچون لمینت، کامپوزیت و ایمپلنت، دندانپزشک معالج شما آزمایشها و معایناتی را انجام میدهد تا از وضع سلامت شما باخبر شود. همانطور که میدانید، بسیاری از مردم «سندرم روپوش سفید» یا ترس از پزشک و دندانپزشک دارند. اضطراب و ترس میتواند فشار خون شما را افزایش دهد؛ بنابراین اطمینان از طبیعی بودن فشار خون به دندانپزشک اجازه میدهد تا از خطرات مرتبط با درمان آگاه شود. ترس از دندانپزشک و اضطراب باعث افزایش فشار خون شما میشود. این فشار خون بالا به بدن هشدار میدهد، چیزی اشتباه است.
هنگام کار گذاشتن ایمپلنت یا بهره بردن از خدمات دندانپزشکی دیگری همچون کامپوزیت و لمینت دندانها، بهتر است قبل از هر کاری با پزشک درباره سابقه پزشکی خود صحبت کنید. داشتن بیماریهایی همچون فشار خون بالا ممکن است بعدها سبب بروز مشکلاتی شود.
کشیدن دندان عقل و تاثیر آن بر فشار خون
بیمارانی که از فشار خون رنج میبرند ممکن است نتوانند از خدمات دندانپزشکی بهره ببرد. به طور کلی، دندانپزشکان فرآیندهای پزشکی را روی افرادی که فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بالا داشته باشند، انجام نمیدهند. علاوه بر لمینت، کامپوزیت و ایمپلنت که برای بیماران مبتلا به فشار خون خطرناکند، یکی از اعمالی که میتواند آسیبهای جدی برای چنین بیمارانی به دنبال داشته باشد، کشیدن دندان است.
کشیدن دندان به طور معمول منجر به خونریزی زیادی در لثه و استخوان فرد می شود و وقتی فشار خون بالاتر از حد مجاز خود یعنی ۱۲۰/۸۰ باشد، خونریزی شدیدتر هم میشود. به همین علت، در بیماران مبتلا به فشار خون میتواند بسیار خطرناک باشد. اگر فشار خون شما بیش از حد بالا باشد، دندانپزشک شما تا زمانی که مراقبتهای پزشکی از پزشک خود دریافت نکرده و فشار خون خود را تنظیم نکنید، دندان شما را نمیکشد. کشیدن دندان در این حالت میتواند منجر به التهاب لثه و تخریب ساختار دندانهای کناری، که دندان نگهدارنده نام دارد، شود. همچنین باعث لق شدن و احتمالا افتادن دندانها شود. علاوه بر این، به دلیل خونریزی زیاد خطر حمله قلبی و سکته را نیز به دنبال دارد.
دندانپزشکها معمولا برای جلوگیری از این امر هنگام مواجه با بیمار مبتلا به فشار خون از بی حسکننده موضعی مانند نووکائین بدون اپی نفرین استفاده کند. چرا که اپی نفرین موجود در بی حسکننده موضعی ممکن است به جلوگیری از خونریزی کمک میکند. اما میتواند باعث افزایش قابل توجه فشار خون شود.
آیا آمپول بی حسی دندان موجب فشار خون می شود؟
هر دندانپزشک باید قبل از شروع عمل از داروهای بی حسی استفاده کند. این داروها موجب بی حس شدن موضعی لثه مکی شود و بدون آنها عمل جراحی تقریبا امکانپذیر نیست. این آمپولهای بی حسی دندان حاوی اپی نفرین هستند. داروهایی همچون اپی نفرین، با بی حسکنندههای موضعی ترکیب میشوند تا سرعت جذب سیستمیک ماده بی حسکننده از محل تزریق را کاهش دهند. این امر هم موجب کاهش ضررهای ناشی از بیهوشی موضعی میشود و هم به افزایش زمان بی حس ماندن محل تزریق کمک میکند.
اپی نفرین مادهای است که به طور طبیعی در بدن ما وجود دارد و به عنوان بخشی از مکانیسم دفاع و مبارزه یا واکنش سریع بدن در شرایط اضطراری از غدههای درون ریز ترشح میشود. اپی نفرین فشار خون را افزایش میدهد تا به بدن در واکنش و دفاع کمک کند.
بیشتر بخوانید : وستیبول دندان
هنگامی که دندانپزشک از یک آمپول بی حس کننده موضعی دندان یا کرم بی حس کننده حاوی اپی نفرین استفاده میکند، میتواند باعث افزایش فشار خون شما شود. اگر دندانپزشک فشار خون فرد را بررسی نکند و بدون اطلاع از سوابق پزشکی او از بی حس کننده موضعی استفاده کند، ممکن است فردی که مبتلا به فشار خون بالا است، در معرض خطر جدی قرار گیرد.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، اغلب بیماران هیچ علامتی از فشار خون بالا ندارند و از آن بی خبرند. این که پزشک بتواند قبل انجام اقداماتی همچون لمینت، ایمپلنت یا کامپوزیت بداند بیمار در چه وضع سلامتی قرار دارد، بسیار مهم است. در حالی که اثرات افزایش فشار خون و رسیدن آن به نقطه حاد ممکن است همان لحظه بروز پیدا نکند، احتمالا بیمار در خانه یا علائمی از خود نشان دهد.
اگرچه امروزه مانعی برای مصرف داروهای منقبضکننده عروق مانند همین داروهای بی حسی موضعی وجود ندارد، اما احتمال تحریک عروق قلبی و افزایش فشار خون در پی تزریق آنها هست. از این رو، در دندانپزشکی از دوز رایج و مجاز اپی نفرین که ۰.۰۴ میلی گرم است، استفاده میکنند یا هنگامی که متوجه شدند بیمار به فشار خون بالا مبتلا است داروهای ضد فشار خون تجویز کنند؛ در این موارد، بهتر است به تداخلات دارویی توجه کنند.
صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان
آیا لیدوکائین بر فشار خون تاثیر دارد؟
لیدوکائین، که گاهی به آن لیگنوکائین نیز می گویند. دارویی است که برای بی حس کردن ناحیه خاصی از بافت استفاده میشود. برای برای تاثیرگذاری بیشتر این دارو، میتوان آن را با مقادیر کمی اپی نفرین مخلوط کرد. این امر میتواند به کاهش خونریزی و ماندگاری طولانیتر اثر بی حسی کمک کند. لیدوکائین به عنوان یک دارو برای تسکین درد و اسپاسم عروقی استفاده میشود.
در دندانپزشکی از این دارو میتوان به عنوان بی حسکننده نیز استفاده کرد. لیدوکائین به سرعت عمل میکند؛ حدود ۴ دقیقه طول میکشد تا اثر بی حسی آن بروز پیدا کند. مدت زمان ماندگاری آن نیز در صورت تزریق، بعد از ۴ دقیقه، میتواند از ۳۰ دقیقه تا سه ساعت باشد.
لیدوکائین یکی از رایجترین بی حس کنندههای موضعی مورد استفاده در دندانپزشکی است. با توجه به نوع درمان انجام شده و ناحیه دهانی که روی آن کار میشود. آن را برای انجام فرآیندهای مختلف دندانپزشکی تجویز میکنند. استفاده از لیدوکائین مزیتهای بیشماری در دندانپزشکی دارد که از بین آنها میتوان به اثر سریع، کاهش خونریزی در اثر بالا بردن آدرنالین و منقبض کردن عروق و همچنین دیر جذب شدن و ماندگاری بیشتر بی حسی، اشاره کرد.
در بسیاری از بیمارانی که دارای فشار خون بالاتر از حد مجاز بودند، استفاده از لیدوکائین چه به صورت تزریقی و چه به صورت استعمالی، باعث بالارفتن غیرطبیعی فشار خون و همچنین عوارض جانبی دیگر شد. اگر به این عارضه مبتلا هستید و برای انجام فرآیندهای پزشکی مانند ایمپلنت، لمینت یا هر عمل دیگری به دندانپزشک مراجعه میکنید، حتما در این باره با او سخت بگویید.
دندان درد و بالا رفتن فشار خون
انجام فرآیندهایی مانند ایمپلنت میتوانند تا حدودی درد داشته باشند. همچنین دنداندرد میتواند باعث افزایش اضطراب در فرد و بالا رفتن فشار خون شود. به طور کلی، درد در هر جای بدن که باشد، میتواند فشار خون شما را افزایش دهد. با این حال این عارضه فقط موقتی است و مشکل دائمی فشار خون یا بیماری قلبی عروقی ایجاد نمیکند.
هنگامی که درد توسط سیستم عصبی تشخیص داده میشود. مکانیزمی به نام رفلکس گیرنده (baroreceptor reflex) را فعال میکند. این سیستم همان چیزی است که فشار خون را کنترل میکند. رفلکس به بدن میگوید که جریان خون را منقبض کند و این امر موجب بالا رفتن فشار خون میدهد. این تا زمانی ادامه مییابد که درد تمام شود و دیگر حس نشود. با از بین رفتن درد، سیستم عصبی بدن به رفلکس گیرنده دستور میدهد رگهای خونی را شل کرده و فشار خون را تا سطح نرمال کاهش میدهد.
رابطه بین دندان درد مزمن و فشار خون بالا بین دانشمندان کشورهای درحال توسعه و توسعهیافته در بررسی است. اگر چه ممکن است این دو پدیده مجزا به نظر برسند، اما مطالعاتی نیز در این زمینه انجام شد که نشان میدهد این دو با هم در ارتباطند. حال این که دندان درد در بیماران مبتلا به فشار خون مشکل ساز است یا نه توسط پزشکان و دانشمندان زیادی مورد مطالعه قرار گرفت و نمونههای مشاهداتی زیادی مورد آزمایش قرار گرفتند؛ اما هنوز اطلاعات درست و قابل استنادی از آن در دسترس نیست.
بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان در دکتر آف