درمان بیماری لثه
چگونه بیماری لثه را درمان کنیم ؟
در این مطلب از سایت دکتر ندا مکانیک متخصص دندانپزشک اصفهان قصد داریم درباره درمان بیماری لثه نکاتی خدمت شما ارائه کنیم. همراه ما باشید. اگر بیماری لثه زود تشخیص داده شده درمان آن ساده است. معمولا با رعایت دقیق بهداشت دهان و مصرف دهان شویه و جرمگیری دندانها، التهاب لثه برطرف می شود. در مواردی که به موقع مراجعه نمی شود و بیماری لثه پیشرفت کرده است ممکن است نیاز به درمان با آنتی بیوتیک، جراحی لثه و گاهی پیوند لثه و کشیدن دندان باشد.
اگر بیماری لثه درمان نشود چه اتفاقی می افتد؟
درمان به موقع باعث می شود از به وجود آمدن عوارض دیگر جلوگیری شود. اگر بیماری لثه درمان نشود، گسترش پیدا می کند و دندان، استخوان فک و بافتهای اطراف را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. عوارض عدم درمان به موقع بیماری لثه عبارتند از:
- آبسه یا عفونت لثه
- پریودنتیت (نوع پیشرفته تر بیماری لثه و تخریب استخوان فک)
- دهان خندقی (وضعیتی که در آن عفونت باکتریایی منجر به تشکیل زخم در لثه می شود)
علاوه بر عوارضی که در دهان ایجاد می شود، تحقیقات متعدد نشان داده اند انواع بیماری لثه با بیماریهای دیگری در بدن مانند بیماری های قلبی عروقی از جمله سکته قلبی و سکته مغزی ارتباط دارد. گزارشهایی نیز از تاثیر بیماری لثه بر بیماری ریه وجود دارد. علاوه بر این بیماری لثه خطرات جدی برای بارداری ممکن است ایجاد نماید.
آیا نخ دندان کشیدن تاثیری بر لثه می گذارد؟
هر روز باید نخ دندان بکشید تا همه پلاک و ذراتی که بین دندانها یا زیر لثه گیر کرده اند و با مسواک خارج نمی شوند، بیرون بیایند. اما باید دقت کنید خود نخ دندان کشیدنتان باعث التهاب لثه نشود. اگر نخ را سفت و محکم بین دندانها و روی لثه بکشید ممکن است لثه ملتهب شده و ورم کند. نخ را با ملایمت و با دقت از یک طرف به پایین بکشید و پس از رسیده به لثه، از طرف دیگر (لبه دندان مجاور) بالا بکشید تا ذرات را همراه خود بالا بیاورد.
آیا مسواک بر التهاب و ورم لثه تاثیری دارد؟
همه ما میدانیم که برای حفظ سلامت دهان و دندان باید مسواک بزنیم اما گاهی به دلیل وسواس و یا برای جبران کم کاری های گذشته مسواک را محکم به دندانها می کشیم تا پلاک و جرم چسبیده به آن پاک شود. باید بدانید لثه از بافت ظریف و حساسی ساخته شده است و مسواک زدن به روش اشتباه میتواند به آن صدمه وارد کند.
گاهی اوقات هم اشکال از شیوه مسواک زدن نیست بلکه مسواک بدی انتخاب کرده اید. هنگام انتخاب باید دقت کنید بهترین نوع مسواک، مسواک نرم (سافت) است و نباید مسواکی که موهای سفتی دارد استفاده کنید چون هم مینای دندان را می ساید و از بین می برد و هم باعث التهاب و ورم و در نهایت پسروی لثه می شود.
هنگامی که مسواک می زنید، با حرکات چرخشی ملایم لثه را هم ماساژ بدهید و تمیز کنید. همچنین میتوانید مسواک را از مرز لثه به سمت لبه دندانها به صورت جارویی حرکت دهید. اما نباید حرکت مسواک رفت و برگشتی باشد چون باعث تحریک و تخریب لثه می شود.
صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان
آیا بعد از کاشت ایمپلنت دندان التهاب یا ورم لثه اتفاق می افتد؟
بله اما شدت و گستردگی ورم بسته به عوامل زیر در افراد مختلف متفاوت است:
- واکنش بدن به جراحی
- تعداد ایمپلنت های کاشته شده
- محل کاشت ایمپلنت
- روش جایگذاری ایمپلنت (جراحی فلپ یا با سوراخ کردن)
توجه داشته باشید که ممکن است ورم پس از کاشت ایمپلنت ناحیه دهان، فکها، گونه، چشمها و یک طرف صورت را در بر بگیرد پس نگران نشوید. معمولا ورم ظرف دو یا سه روز پس از کاشت ایمپلنت به اوج خود می رسد و پس از آن رو به کاهش می گذارد. معمولا چند روز طول می کشد تا التهاب کاملا برطرف شود.
برای کاهش ورم لثه پس از کشیدن دندان چه کنیم؟
پس از کشیدن دندان به خصوص کشیدن دندان عقل لثه ورم می کند. برای کاهش ورم لثه اقدامات زیر مفید است:
- ناحیه مورد نظر را سرما بدهید (کمپرس سرد)
- در روزهای اول جنب و جوش زیاد نداشته باشید.
- هنگام دراز کشیدن دو بالش در زیر سر خود بگذارید تا سرتان بالاتر قرار بگیرد.
بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان در دکتر آف