بررسی دلایل لق شدن دندان در بزرگسالان

گاهی اوقات، بزرگسالان می‌توانند احساس کنند که دندان‌هایشان کمی لق شده‌اند. این احساس اکثراً هنگام خوردن غذا یا مسواک زدن رخ می‌دهد. اغلب در صبح این احساس بیشتر است و به تدریج در طول روز کاهش می‌یابد. در ادامه این مطلب سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان دلایل لق شدن دندان در بزرگسالان را مورد بررسی قرار می دهیم.

علت ها و دلایل

سه دلیل اصلی برای لق شدن دندان وجود دارد که این دلایل عبارتند از:

  • بیماری لثه
  • آبسه دندان
  • وارد شدن ضربه.

وجود بیماری لثه

در شرایطی که بیماری لثه فرد پیشرفت کند، لثه ها ورم کرده و دردناک می شود و در ادامه این بافت دچار عفونت می شود. واکنش بدن به این شرایط با از بین رفتن استخوان سالم در ناحیه دارای عفونت همچون ناحیه اطراف لثه ها و دندان ها همراه است. در نتیجه این واکنش، ساختار استخوانی اطراف دندان از بین می رود و به همین خاطر دندان فرد لق می شود. در ابتدا از بین رفتن و تحلیل استخوان دندان با یک زاویه مشابه ریشه دندان شروع می شود که با درمان لقی دندان ، امکان ترمیم استخوان و محکم شدن مجدداً دندان فرد وجود دارد.

به هر حال، در صورتی که این مشکل درمان نشده و به حال خود رها شود، از بین رفتن استخوان به تدریج بیشتر می شود و یک الگوی افقی تر به خود می گیرد. در این شرایط امکان حرکت افقی استخوان و جدا شدن آن از اطراف دندان وجود دارد و به این ترتیب لق شدن دندان ها ادامه پیدا کرده و در نهایت این شرایط می تواند باعث کنده شدن دندان و از بین رفتن آن شود.

بهترین دندانپزشک اصفهان | لق شدن دندان

ایجاد آبسه

هنگام تشکیل آبسه، از بین رفتن استخوان به تدریج از انتهای ریشه دندان شروع می شود. اما این شرایط می تواند نواحی اطراف دندان را نیز در بر گیرد. با گذشت زمان، با گسترش و پیشرفت آبسه و فرآیند از بین رفتن استخوان، دندان فرد لق می شود. در صورتی که علت ایجاد آبسه درمان شده و بخش های آسیب دیده دندان پر شود. بدن فرآیند بهبود استخوان و ناحیه آسیب دیده را شروع کرده و این بخش ها به تدریج ترمیم پیدا می کنند.

وارد شدن آسیب

وارد شدن آسیب به دندان می تواند در نتیجه ضربه خوردن به آن ایجاد شود و این شرایط بطور آشکار باعث لق شدن دندان می شود. در این حالت، دندانپزشک ابتدا نیاز به تشخیص این موضوع دارد که دندان بطور کامل در استخوان لق شده یا ریشه دندان دچار شکستگی شده است. برای درمان هر کدام از این شرایط نیاز به یک روش درمانی کاملاً متفاوت وجود دارد. اگر شکستگی دندان اتفاق افتاده باشد و ریشه نیز آسیب دیده باشد آن دندان را به سختی می توان نجات داد و معمولاً لازم است مراحل کشیدن دندان انجام و دندان آسیب دیده کشیده شود. به هر حال، دندانی که در استخوان لق شده است را اغلب می توان بطور موفقیت آمیز اسپلینت کرد و به این ترتیب باقی ماندن دندان در استخوان را تا زمانی بهبود استخوان و محکم شدن مجدد دندان در آن امکان پذیر کرد.

هنگامی که آسیب دیدگی شدید باشد، ممکن است دندان بطور کامل از جای خود خارج شده و بیفتد. شرایط دیگری که معمولاً باعث لق به نظر رسیدن دندان می شود. استفاده از روش های درمانی ارتودنسی است. در این حالت به منظور حرکت دادن دندان به سمت موقعیت صحیح آن، لازم است استخوان اصلاح شده و تحت فشار قرار گیرد. هنگامی که درمان ارتودنسی کامل شود. دندان باید استحکام خود را مجدداً به دست آورد. در این حالت فقط هنگامی که فشار زیادی به سیم های ارتودنسی وارد شود. ممکن است ریشه دندان (به جای استخوان) تحت فشار قرار گرفته و دندان احساس لق شدن پیدا کند.

صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان

بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان در دکتر آف


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

مراحل استفاده از کد کم در دندانپزشکی

علل و علائم فرسایش مینای دندان

درمان دندان خرگوشی با کامپوزیت

Leave a Comment