راهکارهای مراقبتی برای محافظت دهان و دندان
بررسی راهکارهای مراقبتی برای محافظت دهان و دندان
قصد داریم تا در این مطلب از سایت دکتر ندا مکانیک متخصص دندانپزشک زیبایی اصفهان به مطالعه و بررسی راهکارهای مراقبتی برای محافظت دهان و دندان خواهیم پرداخت.
مصرف نوشیدنی های مفید برای دندان:
آب به ویژه آب حاوی فلوراید و شیر بهترین نوشیدنیها برای دندان هستند. سعی کنید مصرف نوشیدنیهای قندی مانند نوشابه، لیموناد، قهوه و چای شیرین را کاهش دهید.
جویدن آدامس بدون قند:
جویدن آدامس کمک می کند تا ذرات غذای گیر کرده لابلای دندان ها خارج شود. آدامس بدون قند آسیب کمتری به دندان می زند و با افزودن بزاق، حالت اسیدی دهان را خنثی می کند.
استفاده از محصولات دارای خواص آنتی میکروبیال:
افرادی که در معرض خطر التهاب و عفونت لثه قرار دارند باید از محصولاتی استفاده کنند که حاوی آنتی میکروبیال باشند. برخی دهان شویهها یا خمیردندان ها ترکیبات فعال آنتی میکروبیال، تری کلوسان یا فلوراید قلع دارند که تشکیل پلاک و بروز بیماری لثه را کاهش می دهند.
مطلب پیشنهادی : نکات مراقبتی قبل و بعد از ایمپلنت دندان
مصرف کمتر تنقلات:
مصرف بیش از اندازه تنقلات باعث می شود ذرات و مواد قندی روی دندانها باقی بمانند و باکتریهای مضر برای سلامت دهان و دندان سریعتر رشد کنند. برای جلوگیری از بروز این مشکل مصرف تنقلات را کاهش دهید و بعد از هربار خوردن این خوراکی ها دندان ها را مسواک بزنید.
خوراکیهای پاک کننده:
خوردن خوراکیهای سفت و ترد مانند سیب، هویج خام و کرفس به غیر از ویتامین هایی که به بدن می رسانند باعث تمیز شدن دندان می شوند و مانند مسواک طبیعی عمل می کنند. زیرااین خوراکیها آب فراوانی دارند که اثر مواد قندی موجود را کاهش داده و ترشح بزاق را افزایش میدهد.
مصرف غذاهای مفید برای دندان:
ماست و پنیر، انواع گوشت، آجیل، خربزه، توت فرنگی، سیر، زنجبیل و کشمش برای سلامت دهان و دندان بسیار مفیدند زیرا با افزایش میزان کلسیم و فسفر، مواد معدنی لازم برای محافظت از مینای دندان را تامین می کنند. بهتر است خوراکیهای اسیدی مانند مرکبات، گوجهفرنگی و لیمو را با وعدههای غذایی حجیمتر میل کنید تا اثر اسیدی آنها به حداقل برسد.
کاهش مصرف محصولات حاوی تنباکو:
سیگار، قلیان، مواد مخدر و هر گونه دخانیات بدون دود سلامت دهان و دندان را به خطر می اندازد و احتمال بروز بیماری های لثه، تغییر رنگ مینای دندان، پوسیدگی دندان و بروز سرطان دهان را چند برابر می کند.
اقدامات برای مراقبت بهتر از دندان ها
مسواک نزدن بعد از غذا:
تا یک ساعت بعد از صرف غذا، مسواک نزنید. زیرا در آن زمان مینای دندان نرم تر می شود و ممکن است آسیب ببیند.
درمان سریع بیماری دهان و دندان:
در صورتی که عارضهسفید شدن لثه دارید؛ در رفع آن تسریع کنید تا به عفونت ها و مشکلات دندانی مبتلا نشوید
جرم گیری و بلیچینگ:
از خدمات دندانپزشکی مانند جرم گیری و بلیچینگ دندان سالی یک یا دوبار استفاده نمایید.
پیرسینگ دندان را کنار بگذارید:
امروز استفاده از پیرسینگ دندان و کاشت نگین روی دندان باعث شکستگی و تحلیل رفتن دندان، عقب رفتن لثه و آسیب به آن میشود. به همین دلیل پزشکان افراد را از انجام آن به شدت منع می کنند.
رعایت بهداشت دهان و دندان در کودکان
بهداشت دهان مخصوص به زمانی نیست که تمام دندان های کودک درآمده و کامل شده باشد. بلکه همان یک سال اول زندگی نیز با تمیز کردن حتی لثه کودک بدون دندان؛ تاثیرات مثبتی بر در آمدن و رشد دندان های کودک خواهد گذاشت. هنگامی که کودک به سن ۳ سالگی می رسد. اغلب فواصل بین دندان ها خیلی نزدیک می شوند و توصیه می شود از نخ دندان برای تمیز کردن بین دندان ها استفاده شود.
” شناسایی و درمان عوامل بیماری لثه “
سعی کنید در ابتدا که فرزندان خود را به مسواک زدن عادت می دهید. در این امر همراه و راهنمای آنها باشید و اصول صحیح را با نظارت به فرزند بیاموزید.
با همان قاشق و لوازمی که خودتان غذا می خورید به کودک غذا ندهید. چرا که احتمال انتقال باکتری های داخل دهان والدین به دهان کودک خیلی زیاد است.
خوراکی های شیرین و مضر را در رژیم خوراکی های کودک محدود کنید (مانند چیپس، نوشابه، شکر، پفک، شیر های طعم دار و شیر کاکاهو با شکر بالا و…).
توصیه می شود سالی یک یا دوبار کودک را برای بررسی دندان ها به دندانپزشکی ببرید. شیردهی های مکرر بخصوص در طول شب می تواند پوسیدگی دندان را سرعت بخشد، برای پیشگیری از آن بعد از شیردهی به کودک با تکه دستمالی تمیز دندان ها و لثه کودک را تمیز کنید. کودک را از انجام عادت های نادرست که موجب خرابی دندان می شوند، منع نمایید.
دکتر ندا مکانیک را در اینستاگرام دنبال کنید
پیشگیری از بهتر از درمان است
اهمیت این موضوع را همه ما به خوبی درک کرده ایم، اینکه با رعایت بهداشت دهان و دندان بتوانیم از دردها و هزینه های زیاد آینده پیشگیری کنیم. پیشگیری از آسیب دیدن دندان ها و بهداشت دهان، اصولی کاملا ساده دارد که در صورت رعایت کردن آنها هم از دندان های خود مراقبت کرده اید و هم دهان خود را از باکتری ها و خوراکی های جا مانده در آن که باعث بد بویی دهان نیز می شود، پاکسازی می کنید و نتیجه آن لبخندی زیبا، دندان های سالم و پاکیزگی دهان می باشد.
انجام دوره ای چکاپ دندان ها
چکاپ دندان از موثرترین راه های پیشگیری از آسیب دیدن دندان هاست. به صورت خلاصه، چکاپ دندانپزشکی، شما را از خطرات زیر دور می کند:
- پوسیدگی دندان،
- عفونت دهان و دندان،
- برخی بیماری ها و سزطان های دهانی،
- گسترش بوی بد دهان.
یکی از فاکتورهای زیبایی، داشتن دندان هایی سالم و زیباست. پس لازم است که مراقبت های لازم از آن ها به عمل آید. یکی از اقداماتی که لازم است انجام شود تا دندان ها در معرض خطر انواع آسیب های دندانی قرار نگیرند، چکاپ های دوره ای است. یک تصور غلط در اذهان وجود دارد که دندان ها تا زمانی که ظاهر سالمی داشته باشند و فرد دردی را احساس نکند، نیاز به درمان و رسیدگی ندارد. در حالی که اگر معاینه های منظم توسط دندانپزشک صورت گیرد، بسیاری از بیماری ها را می توان در روزهای اولیه تشخیص و نسبت به درمان آنها اقدام کرد.
بهترین ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
بیشتر بخوانیم:
علل استفاده از نگهدارنده ریتینر بعد از ارتودنسی
مراحل مختلف انجام ارتودنسی دندان