رهایی از تکههای گیر کرده غذا در بین دندان ها
روش های رهایی از تکههای گیر کرده غذا در بین دندان ها
برای آنکه افراد با مقوله گیر کردن غذا بین دندان ها کمتر مواجه شوند، دندانپزشکان چند پیشنهاد کاربردی و عملی برای رهایی از تکههای گیر کرده غذا در بین دندان ها ارائه نموده اند. در ادامه این مطلب از سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان برخی از این نکات راهبردی را بیان خواهیم کرد :
غرغره کردن آب نمک
غرغره کردن آب نمک نه تنها باعث میشود که تکههای غذا از بخشهای مختلف دهان خارج شود. بلکه زمینه فعالیت باکتریها و میکروارگانیسمها را هم از بین میبرد. همچنین غرغره کردن آب نمک به مدت طولانی و مدام باعث افزایش استحکام و سفتی لثه میشود.
استفاده از غذاها و سبزیجات نرم و تازه
استفاده از غذاهایی که ترد هستند یا بعد از پخته شدن حالت نرمی به خود میگیرند، باعث می شود تا غذا به راحتی توسط دندانها خرد شده و سریعاً بلعیده شود. چنان چه تکهای از آنها نیز در بین دندانها گیر کند، این مشکل با یک مسواک زدن ساده حل میشود.
مسواک زدن
به طور کلی سعی کنید مسواک زدن به یک عادت روزانه در زندگی شما تبدیل شود. استفاده از مسواک حداقل روزی دو بار (شب قبل از خواب و صبح به محض بیدار شدن از خواب ) باعث میشود تا بهداشت دهان و دندان به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
از سوی دیگر مسواک قسمت اعظمی از تکههای به دام افتاد در بین دندانها را به راحتی از دهان خارج میکند. در نتیجه نیازی به استفاده از ابزارهای دیگر احساس نخواهد شد، مگر این که تکه گیر افتاده بسیار سمج باشد.
استفاده از سبزیجات ترد
سبزیجات ترد خود به عنوان یک مسواک طبیعی میتوانند بسیاری از تکههایی که در بین دندانها گیر کرده، مثل تکههای گوشت را به راحتی از فضای دهان و دندانها خارج کند.
استفاده از نخ دندان
به جای خلالدندان بهتر است از نخ دندان برای رهایی از تکههای غذا استفاده نمایید، به شرط آنکه فشار مضاعف و بسیار زیادی توسط نخ دندان به لثهها وارد نکنید.
دندان قروچه
افرادی که در هنگام خواب و یا در طول روز دچار دندان قروچه هستند بیشتر از سایر افراد یا معضل گیر کردن غذا بین دندان ها دست و پنجه نرم میکنند. حرکت دندانها و کم یا زیاد شدن فاصله آنها به دلیل فرایند دندان قروچه باعث شده تا غذا در بین دندانها به دام بیفتد.
استفاده از نایت گارد در طول خواب پیشنهاد ویژه و کارآمد دندانپزشکان برای این افراد است تا از این طریق از دندانها کمتر دچار تغییر گردند و متحمل آسیب حداقل شوند.
در صورتی که دندان قروچه باعث شود تا فاصله دندانها افزایش یابد و ترتیب آنها به شکل فزایندهای برهم بریزد. متخصص و دندانپزشک انجام پروسه ارتودنسی و استفاده از کش های الاستیک را به بیمار پیشنهاد خواهد کرد.
دندان های روکش شده و گیرکردن غذا
بسیاری از افرادی که به بهداشت و سلامت دهان و دندان خود اهمیت میدهند حداقل یک دندان روکش شده در دهان خود دارند. اگر از این روکشها به صورت اصولی مراقبت نشود یا فرد اقدام به مصرف مواد غذایی سفت نماید، ممکن است روکش دچار ترک و شکستگی شود.
بعد از مدتی تکههای غذا به بخشهای ترک خورد و شکسته روکش نفوذ کرده و مشکلاتی را برای افراد به وجود میآورد. در این حالت بهتر است فرد در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه نموده و روکش را ترمیم کند. پزشک بعد از معاینه، مواد غذایی به دام افتاده در زیر و کنار روکش را با ابزارهای ساده دندانپزشکی تمیز میکند. سپس روکش شکسته شده را ترمیم مینماید یا آن را با یک روکش جدید جایگزین مینماید.
در صورتی که نیاز دارید از روکش برای دندانهای خود استفاده کنید بهتر است به این نکته توجه کنید که ارتفاع تاج روکش از حد معمول کوتاهتر و بلندتر نباشد. چرا که این مسئله نه تنها باعث گیر کردن غذا بین دندان ها به صورت مداوم میشود، بلکه از عمر روکش نیز کاسته شده و در مدت زمان اندکی ترک برمیدارد یا میشکند.
ارتودنسی و گیر کردن غذا بین دندان ها
افرادی که به دلایل مختلف از دندانهای مرتب و هم ردیف بهرهمند نیستند برای رفع این مشکل از فرایند طولانی مدت ارتودنسی استفاده میکنند. این فرایند میتواند از 6 ماه تا 5 سال بر روی دندان های بیمار پیاده شود. در این مدت گیر کردن غذا بین دندان ها و لای سیمهای ارتودنسی امر شایعی است که افراد با آن مواجه هستند.
استفاده از نخ دندان و مسواکهای خاصی که برای این افراد طراحی و تولید شده به میزان قابل توجهی این معضل را رفع میکند. چنانچه تکههای غذا با ابزارها و مسواک ارتودنسی از بین دندان و لای سیم ها خارج نشد، بهتر است فرد به پزشک خود مراجعه نماید تا دندان پزشک این مشکل را رفع کند. هرچند باید توجه داشته باشید که در طول دوره ارتودنسی به خصوص در مراحل اولیه آن باید از مصرف مواد غذایی سفت اجتناب کنید و حدالامکان از غذاهای نرم و آبکی استفاده نمایید.
ایمپلنت و گیر کردن غذا بین دندان ها
ایمپلنت در واقع پروتز ثابتی است که به استخوان فک متصل شده و به جای دندان های کشیده شده در داخل دهان نصب میگردد. در فرایند ایمپلنت روکشی تحت عنوان تاج دندان بر روی فیکسچرها پیاده میگردد. گاهی اوقات دندان پزشک از چسب موقت اباتمنت برای نصب روکش بر روی فیکسچر استفاده میکند که به مرور زمان از بین میروند به همین دلیل تکههای غذا به زیر روکش نفوذ کرده و در آنجا گیر میکنند.
از سوی دیگر دندانهای طبیعی انسان به دلیل بافت نرم لثه حالت ارتعاشی و انعطاف پذیری دارند که به راحتی در برخورد با مواد غذایی مختلف حرکت میکنند. اما دندانهای ایمپلنتی به دلیل اتصال به استخوان فک همواره ثابت بوده و عاری از هرگونه انعطاف و حرکتی هستند. بنابراین زمانی که فرد از مواد غذایی کش دار و سفت استفاده می کند. تکههای غذای در بین دندانها گیر می کند و در نتیجه مشکلاتی را برای به وجود میآورد.
چون ایمپلنت یک پروتز ثابت است که تا آخر عمر در دهان بیمار باقی میماند، دندانپزشکان توصیه میکنند برای تاج این پروتزها بهتر است از روکشهای سرامیکی استفاده گردد.
صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان
توصیه هایی جهت اجتناب از گیر کردن غذا بین دندان ها
دندان پزشکان برای رهایی از گیر کردن غذا بین دندان ها و دام افتادن سایر مواد در بین دندانها چند توصیه عملی را به افراد مختلف جامعه ارائه میدهد. توجه به این موارد میتواند تاثیر فراوانی در رهایی از این مسئله داشته باشد:
- سعی کنید از مواد غذایی نرم و بخارپز استفاده کنید و از مصرف مواد غذایی سفت و سخت دوری کنید.
- پروسه جویدن را طولانی کنید تا اندازه مواد غذایی به ریزترین حالت ممکن برسد تا به صورت کامل با بزاق دهان مخلوط شود.
- پسته، فندق و بادام را با دندان نشکنید.
- برای باز کردن گره یا لخت کردن سیمها از دندان استفاده نکنید.
- از ابزارآلات فلزی و پلاستیکی که تیز هم هستند برای تمیز کردن فضای دهان و لای دندانها استفاده نکنید.
بهترین دندانپزشک اصفهان در دکتر آف
من همیشه توی دندان هام گیر غذایی دارم و همیشه نخ دندان دم دستمه تا زودی تمیزشون کنم
با تشکر از نظر شما