9 علت مهم و تاثیرگذار برای زردی دندان ها | بهترین ایمپلنت اصفهان

9 علت مهم و تاثیرگذار برای زردی دندان ها

زردی دندان ها و عوامل : دندان به عنوان یکی از مهم ترین اعضای صورت، در زیبایی ظاهر و لبخند افراد بسیار مهم و تاثیرگذار است. زردی دندان ها و جرم گرفتگی آنها علاوه بر اینکه نمایی بد و نامناسب برای لبخند زیبای انسان ایجاد می کند، در برخی مواقع نیز، باعث ایجاد ناراحتی و از بین رفتن اعتماد به نفس افراد می شود. بسیاری از افراد، به دلیل داشتن دندان هایی زرد، سیاه و جرم گرفته، تمایلی به خندیدن و یا لبخند زدن، از خود نشان نمی دهند. افرادی که با داشتن دندان هایی سفید و زیبا همواره لبخند به لب داشته، در نظر اشخاص دیگرانسان هایی خوشرو و خوش برخورد شناخته شده و این موضوع روی وجه اجتماعی آنها تاثیر بسیار مثبتی می گذارد. در ادامه، به معرفی 9 علت مهم و تاثیرگذار برای زردی دندان ها خواهیم پرداخت.

9 علت مهم و تاثیرگذار برای زردی دندان ها | بهترین ایمپلنت اصفهان

دلایل مهم برای زرد شدن دندان

افزایش سن باعث زرد شدن دندان ها می شود:

در بسیاری از افراد، افزایش سن موجب زردی دندان ها می شود. به مرور زمان و با افزایش سن، لایه بیرونی مینای دندان ها در اثر عوامل مختلف داخلی و خارجی، ساییده شده و رنگ زرد طبیعی در زیر مینای دندان؛ یعنی “عاج دندان”، نمایان شده و باعث تغییر رنگ دندان ها می شود.

دلایل ژنتیکی و وراثتی:

برخی اشخاص به طور ارثی و ژنتیکی، از دندان های سفید تر و یا تیره تری نسبت به سایر افراد برخوردار می باشند. بنابراین علت زردی دندان ها می تواند وراثت باشد.

ابتلا به برخی از بیماری ها:

برخی از بیماری ها نیز تاثیر به سزایی بر روی زرد شدن دندان ها دارند. برای مثال، بعضی از عفونت ‌‌‌‌‏هایی که زنان در طول دوران بارداری به آنها مبتلا می شوند، روی رشد مینای دندان جنین تاثیر گذاشته و موجب زردی دندان کودک می شود.

مصرف برخی داروها :

خوراندن داروهایی مانند آنتی بیوتیک تتراسایکلین و دوکسی سایکلین به کودکان زیر سن 8 سال که هنوز در مرحله رشد دندان قرار دارند، باعث تغییر رنگ و زردی دندان ها می شود.

مصرف برخی دهان شویه ها: مصرف دهانشویه‌هایی که حاوی کلرهگزیدین و ستیل پیریدینیوم کلراید می باشند. موجب ایجاد لکه در سطح دندان ها می شوند. آنتی هیستامین‌ها (مثل بنادریل)، داروهای اعصاب و روان و داروهای درمان فشار خون بالا نیز می توانند. باعث زرد شدن دندان ها شوند. دقت کنید در حین درمان ارتودنسی با براکت ثابت از دهانشویه های مخصوص ارتودنسی استفاده کنید. و از محلول دهانشویه کلرهگزیدین استفاده نکنید.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان:

عواملی مانند تجمع پلاک دندانی، رنگ ناشی از مصرف انواع غذاها، و عدم رعایت بهداشت مناسب دندان ها، موجب زردی دندان ها می شوند.

آسیب به دندان‌‌‌‏ها:

وارد شدن ضربه به دندان در اغلب موارد باعث زرد شدن دندان می‌‌‌‏شود. در اثر ضربه به دندان، پالپ خونریزی کرده و به ناحیه “عاج دندان” نفوذ می کند. این امر، دلیل دیگری برای زرد شدن دندان ها است.

مصرف دخانیات:

مصرف سیگار، قلیان و سایر دخانیات حاوی توتون و تنباکو، در درازمدت به لک شدن، بدرنگی و زردی دندان ها منجر خواهد شد.

مصرف غذاها و نوشیدنی‌‌‌‌‏های رنگی:

مصرف نوشابه، چای، قهوه، غذاهای پرادویه، زعفران، رب گوجه و آب مرکبات و… نیز موجب زردی دندان ها خواهند شد.

 


جهت مشاهده‌ی صفحه‌ی اینستاگرام دکتر ندا میکانیک کلیک کنید.
برای مشاهده‌ی کلیپ های بیشتر در خصوص فعالیت دکتر ندا میکانیک به کانال آپارات ایشان مراجعه فرمایید.

مطالب بیشتر:

شیر مادر و دندان کودک بعداز دوسالگی

مزایا و معایب مسواک برقی

کیست دندان چگونه ایجاد می شود؟

عوارض کیست دندان چیست؟

درمان کیست دندان چگونه است؟

پر یا ترمیم کردن همرنگ دندان

Leave a Comment