علل تغییر رنگ کامپوزیت دندان
بررسی علل تغییر رنگ کامپوزیت دندان
پس از نصب کامپوزیت دندان، دندانپزشک تمامی نکات مراقبتی را با بیمار در میان میگذارد و پس از آن، این خود بیمار است که باید تمام تلاشش را برای نگهداری و افزایش طول عمر کامپوزیتها به کار گیرد.در این مقاله سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان علل تغییر رنگ کامپوزیت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
در ادامه نکات مراقبتی مهمی را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا با رعایت آنها بتوانید از تغییر رنگ کامپوزیت دندانهایتان که به مرور زمان اتفاق میافتد، جلوگیری کنید.
عدم رعایت بهداشت
زمانی که نشانههای تغییر رنگ در کامپوزیت بروز پیدا میکند، به احتمال زیاد عدم رعایت بهداشت یکی از دلایل آن است. زمانی که بهداشت دهان و دندان رعایت نشود علاوهبر تغییر رنگ کامپوزیت، شاهد ایجاد پوسیدگی در دندانهایی که پشت کامپوزیت قرار میگیرند خواهید بود؛ بنابراین مسئله رعایت بهداشت را باید جدی بگیرید.
استعمال دخانیات
از دیگر دلایل تغییر رنگ کامپوزیت در طول زمان، استعمال دخانیات است؛ این گزینه یکی از مخربترین عوامل برای کامپوزیت است زیرا کامپوزیت دندان نیز ماهیتی مانند دندانهای طبیعی خود فرد دارد و با استعمال دخانیات باید منتظر ایجاد لکه و زردی روی آنها باشید. توصیه میشود پس از انجام کامپوزیت دندان به هیچ عنوان سمت استعمال سیگار، قلیان و نوشیدنیهای الکلی نروید.
مصرف مواد غذایی رنگدانهدار
روزانه افراد مواد غذایی و نوشیدنیهای بسیاری را مصرف میکنند که برخی از آنها دارای رنگدانه هستند؛ کامپوزیتها رنگپذیری بسیار بالایی در مقابل این گونه مواد غذایی دارند بنابراین توصیه میشود مصرف آنها را به حداقل برسانید زیرا اگر شما به صورت مداوم و روزانه، نوشیدنیهایی مانند چای و قهوه را مصرف کنید کمکم با علائمی مانند لکه، کدر شدن و زردی کامپوزیت مواجه خواهید شد.
معمولا دندانپزشک شما برای مصرف چنین مواد غذایی و نوشیدنیهایی، بازه زمانی و محدودیت زمانی قرار خواهد داد و شما با توجه به آنها میتوانید اثرات مواد غذایی رنگی روی کامپوزیت دندان را به حداقل برسانید.
لازم به ذکر است پس از مصرف این مواد غذایی و نوشیدنی، استفاده از نخ دندان و مسواک را فراموش نکنید.
صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین ایمپلنت اصفهان
نصب توسط دندانپزشک غیرحرفهای و غیرمتخصص
دندانپزشکان متخصص و باتجربه از کامپوزیتهای باکیفیت استفاده میکنند اما دندانپزشکان غیرحرفهای علاوهبر نصب غیراصولی کامپوزیت که سبب بروز مشکلات فراوانی میشود. معمولا از کامپوزیتهای بیکیفیت که در برابر رنگپذیری مقاوم نیستند، استفاده میکند.
کیفیت پایین مواد کاشت کامپوزیت
از کیفیت مواد کاشت کامپوزیت غافل نشوید زیرا تاثیر بسزایی در مقابله با تغییر رنگ کامپوزیت دندان دارند؛ یک دندانپزشک متخصص، استفاده از مواد کاشت باکیفیت را یکی از بایدها و قوانین کار خود میداند.
عدم اصلاح عیبهای دندان قبل از کامپوزیت
اگر قصد کامپوزیت کردن دندانهایتان را دارید حتما پیش از هر اقدامی، نسبت به رفع عیوب دندان مانند پوسیدگی، انواع عفونتها و… بپردازید تا پس از اجرای طرح لبخند با مشکلات جدی مواجه نشوید.
البته دندانپزشکان متخصص و حرفهای حتما پیش از نصب کامپوزیت، فرد را از لحاظ سلامت دهان و دندان بررسی میکنند . در صورت وجود مشکل ابتدا آن را رفع کرده و سپس خدماتی نظیر اصلاح طرح لبخند را ارائه میدهند.
بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان در دکتر آف
مطالب پیشنهادی برای مطالعه:
تفاوت جرم گیری با بلیچینگ دندان