علل رشد کج دندان دائمی کودک | بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان | دکتر ندا مکانیک

بررسی علل رشد کج دندان دائمی کودک

علت کج در آمدن دندان کودکان، به مراحل طبیعی رشد و تکامل دندان‌ها و دهان وابسته است. در ادامه این مطلب سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان علل رشد کج دندان دائمی کودک را مورد بررسی قرار می دهیم.

وراثت:

کج در آمدن دندان ممکن است به دلیل وراثتی باشد. به عنوان مثال، اگر افرادی در خانواده دندان های نامنظم داشته باشند، احتمال کج در آمدن دندان در افراد بالغ نیز بیشتر می‌شود.

انسداد فضا:

در برخی موارد، فضای کافی برای رشد و تکوین درست دندان‌ها در دهان وجود ندارد. این ممکن است به دلیل ازدحام بین دندان‌ها، از‌دست‌رفتن دندان‌ها به صورت طبیعی یا ناطقه‌های درشت (مانند سوموله‌ها) باشد.

عوارض بیماری ها و تروماها:

برخی بیماری ها مانند فقدان یک یا چند دندان، بیماری‌های لثه (مانند پریودنتیت) و حوادث تروماتیک (مانند ضربه یا صدمه به دهان) می‌تواند منجر به کج در آمدن دندان شود.

عادات و تغذیه نامناسب:

اگر کودک در طول رشد دهانی خود عملکردها و عادات نامناسبی داشته باشد، ممکن است منجر به کج در آمدن دندان‌ها شود. برخی از عادات نامناسب مانند لایه کردن زبان به دندان‌ها، استفاده از نوک بطری یا کندن اشیاء جامد می‌تواند به کج در آمدن دندان‌ها منجر شود.

فشار در دهان:

فشار ناشی از استفاده نامناسب از تسنیم (آب‌افشانی)، قرمز کردن مگس، استفاده از دماغ یا ایجاد فشار در دهان می‌تواند به کج در آمدن دندان‌ها منجر شود. معمولاً برای تشخیص دقیق علت کج در آمدن دندان کودکان، بهتر است با یک پزشک دندانپزشک مشورت کنید. او میتواند بررسی کاملی از دهان و ارائه توصیه‌های مناسب برای درمان انجام دهد.

نامرتبی دندان ها | بهترین دندانپزشک اصفهان

علل اصلی کج درآمدن دندان دائمی کودک

یکی از شایعترین دلایلی که باعث کج در آمدن دندان‌های دائمی کودکان می‌شود عادت مکیدن نگشت است. همچنین قرار دادن پستانک در دهان کودکان از کودکی و به منظور آرام گرفتن کودک نیز یکی از دلایلی است که باعث عادت کودک به قراردادن پستانک در دهان شده و تا سنین رشد دندان‌های دائمی نیز ادامه می‌یابد. این عادت باعث می‌شود تا دندان دائمی به صورت بهم ریخته یا کج رشد کنند. عوامل دیگری که باعث کج در آمدن دندان دائمی کودک می‌شوند شامل گزینه‌های زیر هستند:

  • عوامل ژنتیکی
  • بلع اشتباه و رفلاکس
  • ورود آسیب یا ضربه به صورت کودک
  • تنفس از طریق دهان
  • زبان زدن به پشت دندان‌ها

زود خارج شدن یا دیر افتادن دندان شیری:

دندان های شیری معمولا مطابق یک بازه زمانی از سن 5 تا 6 ماهگی کم کم در آمده و از سن 6 سالگی کم کم جای خود را به دندان های دائمی می دهند. رویش به موقع و افتادن به موقع تر این دندان ها روی نظم و هماهنگی دندان ها تاثیر بسیار زیادی دارد.چنانچه دندان ها به موقع رشد کرده و بی افتند احتمال مرتب در آمدن دندان های دائمی بیشتر می شود. با این حال اگر اوضاع طوری باشد که یک دندان به دلایلی دیر رشد کند یا دیر و زود بی افتد ممکن است باعث کج شدن دندان های دائمی شود.

خوردن غذای سفت:

کودکان به طور کلی دندان های حساسی دارند. این موضوع در خصوص دندان های شیری بسیار صادق است زیرا مینای دندان شیری کودکان نسبتا آسیب پذیر است. مصرف غذاهای سفت و سخت به مرور زمان می توان باعث وارد شدن فشار و نیرو به دندان ها شده و در نهایت بعد از گذشت چند ماه دندان ها مقدار کمی کج می شوند. همین مقدار کم کج شدن می توان روی رویش دندان های دائمی تاثیر منفی بگذارد.

صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان

بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان در دکتر آف


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

ضرورت استریل لوازم و محیط دندانپزشکی

جلوگیری از درد لثه با رعایت بهداشت دندان

ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری دهان و دندان

Leave a Comment