علل و انواع ناهنجاری اپن بایت چیست؟ | بهترین دندانپزشک اصفهان

علل و انواع ناهنجاری اپن بایت چیست؟

نوشته امروز در سایت دکتر ندا مکانیک متخصص دندانپزشک اصفهان برای شما عزیزان منتشر شده است. به بررسی علل و انواع ناهنجاری اپن بایت می پردازیم. یکی از مشکلات رایج دندانی که نیاز به درمان ارتودنسی دارد، اپن بایت است. اپن بایت می تواند در جلو یا پشت دندان‌ها اتفاق بیفتد، اگرچه اپن بایت جلوی دندان بسیار شایع‌تر است. اپن بایت نوعی مال اکلوژن است، به این معنی که وقتی فک‌ها بسته هستند، دندان ها به‌درستی در یک راستا قرار نمی‌گیرند. در یک بایت مناسب، ردیف دندان‌های بالا و پایین باید تماماً به هم متصل شوند، به طوری که وقتی دهان کاملاً بسته است، دندان‌های بالا کمی بر روی دندان‌های پایین همپوشانی داشته باشند. این مقاله راهنمایی است که به شما در درک بیشتر اپن بایت و چگونگی آن کمک می‌کند.

تعریف ناهنجاری اپن بایت

در افراد با ناهنجاری اپن بایت، دندان‌های بالا و پایین در جلو یا عقب دهان، حتی زمانی که فک بسته است، تماس پیدا نمی‌کنند. اپن بایت زمانی اتفاق می‌افتد که دندان‌های بالا و پایین در جلو یا عقب دهان که فک کاملا بسته شده است با هم تماس نداشته باشند و بین آن‌ها فاصله ایجاد شود. اپن بایت نوعی مال اکلوژن است: انواع مشکلات دندانی که باعث می شود دندان‌ها به طور نامناسب تراز شوند، باعث ایجاد مشکلاتی در هنگام غذا خوردن می‌شوند و بسیاری از مسائل مرتبط دیگر، از جمله درد، مسائل بهداشت دهان و دندان و پوسیدگی دندان و لثه.

پیشنهاد برای مطالعه : بررسی دلایل تورم لثه در نوزادان

درمان اپن بایت می تواند پیچیده باشد، اما یک متخصص ارتودنسی ماهر می تواند این وضعیت را با انواع براکت‌های ارتودنسی و انواع درمان اینویزیلاین اصلاح کند. در درمان دندان‌های جلو‌زده دو اصطلاح رایج وجود دارد و آن اورجت و اوربایت است. اورجت به جلوزدگی افقی دندانهای جلویی فک بالا گفته میشود و اوربایت نیز به فاصله عمودی بین دندانهای جلویی بالایی و پایینی گفته میشود.

وجود فاصله بین دندان های قدامی

داشتن دیاستما یا شکاف بین دندان‌ها، شایع‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. دلایل ایجاد شکاف در دندان های جلویی که اصطلاحا دندان های قدامی خوانده می‌شود، عبارتند از: فرنوم بزرگ لب، بیماری لثه و اندازه فک. یکی از دلایل رایج که ممکن است بین دندان های جلویی شما شکاف ایجاد شود، فرنوم است. فرنوم لبیال، قطعه نازکی از بافت است که لب بالایی شما را به لثه بالایی متصل می‌کند. برای برخی، فرنوم به طور طبیعی رشد نمی‌کند. اگر فرنوم بیش از حد بزرگ شود، می‌تواند باعث جدا شدن دندان‌های جلویی و ایجاد شکاف بین آنها شود.

علل و انواع ناهنجاری اپن بایت چیست؟ | بهترین دندانپزشک اصفهان

فاصله بین دندان ها که دیاستما نامیده می‌شود، باعث ایجاد شکاف مشخص بین دندان‌ها می‌شود. دیاستما اصطلاحی است که اغلب برای شکاف بین دو دندان جلویی بالا، رایج ترین شکاف دندان‌ها، استفاده می‌شود. ۵۰ تا ۶۰ درصد کودکان زیر ۵ سال دارای این شکاف هستند و معمولاً تا سن ۸ یا ۹ سالگی این شکاف، به خودی خود بسته می‌شود. علاوه ‌بر‌این، اگر یک یا چند دندان شما کوچکتر از حد معمول باشد و دندان‌ها نامرتب باشند نیز، دیاستما ممکن است رخ دهد.

اپن بایت و بلند بودن صورت

سندرم صورت بلند که به آن بایت اسکلتی نیز گفته می شود، یک بیماری نسبتاً شایع است که با رشد بیش از حد عمودی صورت مشخص می شود. علل آن میتواند ژنتیکی یا محیطی باشد. جراحی ارتوگناتیک درمانی است که در بیشتر موارد برای اصلاح این ناهنجاری توصیه می‌شود. مداخله ممکن است شامل استراتژی‌های مجزا یا ترکیبی مانند: نهفتگی فک بالا، چرخش صفحه اکلوزال در خلاف جهت عقربه‌های ساعت، باشد.

انواع فرم صورت می تواند بر روی رویش دندان ها تاثیر بگذارد.

درمان تصحیح ارتفاع صورت می تواند به هرچه بهتر شدن نتیجه درمان اپن بایت کمک کند. همچنین، نسبت ارتفاع صورت به عمق صورت نیز باید در درمان های ارتودنسی مد نظر قرار گرفته شود.

دکتر ندا مکانیک را در اینستاگرام دنبال کنید

چگونگی حالت ظاهری اپن بایت

قابل توجه ترین علامت اپن بایت ناتوانی در بستن کامل دهان است به طوری که دندان‌های جلو یا عقب بالای شما با دندان‌های پایین تماس نداشته باشند. دیگر علائم ظاهری و غیر ظاهری اپن بایت شامل موارد زیر است.

  • ناتوانی در تماس دندان‌های بالا و پایین با یکدیگر
  • مشکلات جویدن یا بلعیدن
  • اشکالات تلفظ
  • مشکلات گفتاری
  • تراز نامناسب دندان‌ها
  • درد در هنگام گاز گرفتن یا جویدن
  • مشکل در گاز زدن غذا با دندان‌های جلویی
  • لبخندی نازیبا و غیر جذاب

 


مطالب پیشنهادی :

راه کارهای محافظت و افزایش طول عمر ایمپلنت‌های دندانی

عوامل تغییر رنگ دندان در نوزادان و کودکان

موارد جایگزین برای آمالگام دندان چیست؟

بهترین دندانپزشک اصفهان در کلینیک24

Leave a Comment