عوارض تمیز نکردن دندان مصنوعی | بهترین دندانپزشک اصفهان

بررسی عوارض تمیز نکردن دندان مصنوعی

شست وشوی دندان های مصنوعی امری لازم و با اهمیت است. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که پروتز های متحرک، در واقع دندانهای مصنوعی هستند. در ادامه این مطلب سایت دکتر ندا مکانیک متخصص دندانپزشک اصفهان عوارض تمیز نکردن دندان مصنوعی را مرور می کنیم.

باید گفت که دندانهای مصنوعی برای جایگزینی دندانهای طبیعی، و تبعا با قابلیت انجام وظایف دندان ها در حالت طبیعی، ساخته شده اند. پس بدیهی است که ساختار آنها باید به گونه­ای طراحی شود تا بیشترین شباهت را به ماهیت وساختار طبیعی داشته باشند.

بسیاری از خطرات ناشی از بی توجهی به تمیزی و شست و شوی دندانهای طبیعی که سلامت را تهدید میکند. متوجه صحت و عملکرد دندانهای مصنوعی نیز می­ باشد. بنابراین بی توجهی و یا کم توجهی به تمیز کردن دندان های مصنوعی، مشکلاتی را ایجاد می کند.

مشکلات تمیز نکردن دندان مصنوعی

  • بوی بد دهان: بوی نامطبوع دهان که عمدتا ناشی از فعالیت باکتری های جمع شده روی دندان ها می باشد، از معضلات عدم توجه لازم به شست و شوی دندانهای مصنوعی است که خصوصا در سنین بالا و در میان سالمندان بروز پیدا میکند.
  • پدید آمدن عفونت هایی درون دهان نظیر عفونت لثه
  • سایش و آسیب جبران ناپذیر لثه
  • بیماری های مربوط به دهان و دندان مثل آبسه لثه و ….
  • خراب شدن و از بین رفتن دندانهای طبیعی: گاهی افرد، تعدادی از دندانهایشان سالم است و فقط برای جایگزینی چند تا از دندانهای خراب شده، اقدام به گذاشتن پروتز متحرک میکنند. در چنین مواردی عدم توجه به بهداشت دندان مصنوعی، علاوه بر عوارض مربوط به دندان
  • مصنوعی، موجب وارد آمدن آسیب به سایر دندانهای طبیعی می شود.
  • عدم عملکرد صحیح دندان ها به سبب ایجاد جرم بر روی آن ها
  • شل شدن و لغزش قالب پروتز بر روی فک و لثه که عوارض خطرناکی را در پی دارد.
  • تخریب تدریجی و کوتاه شدن عمر استفاده از دندان مصنوعی

انواع دندان مصنوعی | بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان

نصب صحیح دندان مصنوعی

عمل قرار دادن و جایگذاری دندان مصنوعی بر روی لثه ها و فک، باید توسط دندانپزشک حازق صورت پذیرد. این عمل باید به طرزی انجام شود که قالب دندان مصنوعی بر روی لثه لغزش نداشته باشد. زیرا این اتفاق، علاوه بر فرسودگی زودرس پروتز، باعث آسیب به سلامت لثه فرد می شود. پروتز های متحرک دندانی، به دو شکل کامل (پیوسته) و منقطع (شامل چند دندان) و در دو قالب متفاوت در فک بالا یا پایین و با هردو فک، قرار داده می شوند. بنابراین، برای هر بار برداشتن و گذاشتن این قالب ها، باید نکات خاصی را رعایت نمود.

توجه به عدم وارد شدن فشار به قالب پروتز خصوصا در نوع منقطع آن که پیوسته نیست. بسیار مهم است. چرا که تغییر شکل برگشت ناپذیر قالب ها و پروتز را باعث می شود.

نگهداری صحیح

استفاده از آب ولرم و یا آب نمک برای نگهداری موقت دندان مصنوعی، مناسب است. در مواردی که پروتزهای متحرک دندانی، کاربردی ندارند و یا ترجیح داده می شود تا از دهان خارج شوند، بهتر است آنها را در یک لیوان آب ولرم غوطه ور کرد. این طرز نگهداری باعث می شود تا تغییر شکلی در آن رخ ندهد و میزان استاندارد انعطاف آنها حفظ شود.

باید توجه نمود که از آب داغ، برای شستن دندانهای مصنوعی نباید استفاده شود. زیرا نتیجه معکوسی نسبت به حالت مطلوب را موجب می شود. همچنین باید از آب سرد نیز، بدلایل مشابه، باید برای استفاده ذر این موارد، اجتناب شود.

پاسخ به سوالات متداول در مورد تمیز کردن دندان مصنوعی

شستن دندان مصنوعی چند بار در روز باید انجام شود؟

بهتر است پس از هر بار خوردن مواد غذایی سنگین و شیرین، دندانهای مصنوعی را تمیز کرد تا از تجمع جرم و پلاک بر روی آنها جلوگیری شود و این کار را فقط به پیش از خواب محدود نکرد. همچنین حداقل یک بار در روز، شست و شوی این دندان لازم و ضروری است.

کدام روش شست و شو و تمیز کردن دندانهای مصنوعی، برای همه توصیه می شود؟

شستن دندان مصنوعی به طریقه های متعددی امکان پذیر است. اما باید توجه شود که مواد مورد استفاده در هر روش، تا چه اندازه در دسترس و مناسب برای هر شخص است. ماده شوینده نباید خطر و یا حساسیتی برای فرد استفاده کننده داشته باشد و همچنین میزان تمیزی لازم را برای دندانهای مصنوعی ارائه دهد. بنابراین این مسئله به خود فرد استفاده کننده از دندان مصنوعی بستگی دارد.

چگونه می توان در خانه نوعی شوینده دندان مصنوعی را ساخت؟

بعضا مواد مصرفی و یا خوراکی که در خانه وجود دارند. می توانند در نقش تمیز کننده پروتزهای متحرک دندانی واقع شوند. سرکه یکی از این موارد معروف و موثر است. همچنین می توان از محلول جوش شیرین در آب نیز به این منظور استفاده کرد.

بهترین دندانپزشک اصفهان در دکتر آف


بیشتر بخوانیم:

مقایسه هوم بلیچینگ و آفیس بلیچینگ

راه های کاهش نیاز به کشیدن دندان در ارتودنسی

نکات مراقبتی پس از جرم گیری لثه

Leave a Comment