عوارض سوء مصرف فلوراید
عوارض سوء مصرف فلوراید
فلوراید هر چند باعث استحکام دندان می شود ولی اگر میزان فلوراید آب منطقه مسکونی یا مصرف فلوراید بیش از حد باشد نه آنکه باعث استحکام دندان نمی شود بلکه از استحکام دندان کاسته شده و باعث تغییر رنگ شدید دندان ها از زرد تا قهوه ای می شود. بنابراین سو مصرف فلوراید را فلوروزیس می گویند. آکادمی بیماری های اطفال امریکا توصیه می کند که کودک در 6 ماه اول زندگی نیاز به فلوراید ندارند اما پس از ان فلوراید در ابی که به کودک داده می شود حداقل 3/0 PPM باشد به همین دلیل استفاده از اب جوشیده یا مقطر که حاوی فلوراید نیست در کودکان بالاتر از 6 ماه توصیه نمی شود. به بررسی عوارض سوء مصرف فلوراید در این مطلب میپردازیم.
چای حاوی فلوراید است
یک استکان چای یک تا سه میلی گرم فلوراید دارد در مناطقی که آب میزان فلوراید آن بالا است و ایجاد فلوروز یس می کند می توان با جوشاندن آب و دم کردن چای در ظروف استیل میزان فلوراید ان را کم کرد.
مانند هر داروی دیگری ، مصرف بیش از حد فلوراید هم می تواند عوارضی منفی ایجاد کند. مصرف بیش از حد تصادفی یا تجویز دوز بسیار زیاد ، بیش از حد مورد نیاز فلوراید وارد بدنتان می شود. مسمومیت با فلوراید بسیار نادر است. هر چند که تجویز بیش از حد در دراز مدت ممکن است به رشد استخوان و دندان در کودکان کوچک آسیب برساند. به همین سبب است که بسیاری از خمیردندان های کودکان شامل فلوراید نیستند.
مصرف بیش از حد فلوراید می تواند باعث شود:
-ایجاد لکه های سفید روی دندان های کاملا رشد یافته
-بد رنگ شدن و یا ایجاد حفره روی دندان ها
-مشکلات هوموستاز استخوان
-به وجود آمدن استخوان هایی بسیار متراکم که خیلی مستحکم نیستند
عوارض مسمومیت های حادی که از مصرف بیش از حد قرص های مکمل فلوراید ناشی شود عبارتند از:
– حالت تهوع
– اسهال
– خستگی
– تعریق بیش از حد
این مسمومیت حتی می تواند منجر به مرگ شود. پس همیشه مکمل های فلوراید را دور از دسترس کودکان نگه دارید.
جهت مشاهدهی صفحهی اینستاگرام دکتر ندا میکانیک کلیک کنید.
برای مشاهدهی کلیپ های بیشتر در خصوص فعالیت دکتر ندا میکانیک به کانال آپارات ایشان مراجعه فرمایید.
مطالب بیشتر:
معایب و مزایای مینی اسکرو
روش های پیشگیری و درمان عفونت دندان