عوارض و درمان تروما
بررسی عوارض و درمان تروما
در این مطلب از سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان عوارض و درمان تروما را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
عوارض تروما در بزرگسالان
تروما در بزرگسالان عوارض متنوعی می تواند داشته باشد. دندانی که دچار تروما شده است در بزرگسالان دائمی است و جایگزین کردن آن بدون اعمال جراحی و موارد مختلف مثل ایمپلنت غیر ممکن است.
البته ممکن است دندان تروما دیده دچار لق شدگی یا شکستگی شده باشد. در این موارد می توان به صورت کاملاً ساده ولی دقیق، آسیب وارد شده را درمان کرد. عوارض تروما در بزرگسالان همانند عوارض تروما دندان در کودکان مشاهده می شود. البته کمی اختلاف بین این دو وجود دارد.
تروما در بزرگسالان هم با درد همراه است؛ ولی معمولاً افراد بزرگسال می توانند تصمیم بگیرند که به دندانپزشک مراجعه کنند و خودشان این کار را انجام خواهند داد. از طرفی تروما دندان در بزرگسالان ممکن است باعث ایجاد عفونت های مختلف و همچنین بیماریهای غیر قابل پیش بینی شود.
معمولاً بزرگسالان سلامت دهان و دندان کمتری نسبت به کودکان دارند؛ زیرا در طی سالیان سال استفاده از دندان ها، آسیب های مختلفی به آن وارد شده است و ممکن است رعایت سلامت دهان و دندان در بزرگسالان کمتر دیده شود. این باعث می شود ترومای دندان عوارض شدیدتری در بزرگسالان ایجاد کند.
عوارض تروما در کودکان
تروما در کودکان معمولا با شکایت از درد همراه است. کودکان دندان های بسیار حساسی دارند و معمولاً دندان های شیری مقاومت کمتری نسبت به دندانهای دائمی دارند. در این دندان ها ممکن است تروما باعث جابجایی ریشه و کج شدن آن شود. پس ممکن است در ادامه، دندان دائمی و در آمدن آن با مشکل مواجه شود.
از دیگر عوارض تروما می توان به بدخواب شدن کودک و همچنین ناله های ممتد در کودکان زیر سه سال اشاره کرد. البته این عوارض ممکن است در کودکان نسبت به نوع دندان و همچنین سن وی و ضربه وارد شده متفاوت باشد.
می توان عوارض تروما دندان در کودکان را با پیشگیری و درمان مناسب، به حداقل رساند. اما قصه آنجایی سخت می شود که بتوان کودکان را برای مراجعه به دندانپزشک راضی کرد. سعی کنید اگر کودک شما در سنی است که می تواند حرف های شما را بفهمد، با اهدای جایزه و یا صحبت های کودکانه، وی را قانع کنید که به سرعت به دندانپزشک مراجعه کند.
درمان تروما
درمان تروما در دندان با بررسی میزان شدت ضربه وارده، سن فرد، نوع دندان وی، سلامت دیگر دندان ها، سلامت دهان و همچنین زمان مراجعه پس از وارد شدن ضربه تعیین می شود. پزشک متخصص می تواند بیمار را در این راستا به خوبی همراهی کند.
در ابتدا پرسش های مختلفی از فرد در خصوص ضربه وارد شده پرسیده خواهد شد. اگر توانایی صحبت کردن برای فرد مقدور نباشد، می توان از پرسشنامه هایی به صورت فرم استفاده کرد تا اطلاعات مورد نیاز توسط پزشک دریافت شود.
پس از آن که اطلاعات مورد نظر دریافت شد و پزشک تشخیص خود را انجام داد، ممکن است معاینات مختلف دیگری برای درمان تروما انجام شوند. علاوه بر این، ممکن است رادیوگرافی، عکسبرداری از دندان برای ارائه اطلاعات دقیق از ضربه وارد شده مورد نیاز باشد. به هر حال این پزشک است که تشخیص می دهد درمان به چه صورت و در چه مدت زمانی انجام شود.
معاینات مختلف برای درمان تروما
معاینات مختلف سرپایی و کلینیکی ممکن است برای درمان تروما انجام شوند. هر یک از این معاینات با اهداف مختلفی انجام می شوند که تعیین می شود ضربه وارد شده به چه حد به ریشه دندان، خود دندان و اعصاب متصل به آن آسیب وارد کرده است.
بیمار در معاینات مختلف با توجه به زمان تعیین شده توسط پزشک، ممکن است هزینه های مختلفی را متقبل شود. اما تمام این هزینه ها برای یک درمان موفق و بدون مشکل ضروری است. سعی کنید درمان خود را به صورت کاملاً برنامه ریزی شده و پیش یک پزشک متخصص با سابقه درخشان انجام دهید.
رادیوگرافی
انجام رادیوگرافی پس از ایجاد ترومای دندان می تواند کمک شایانی به پزشک برای تشخیص دقیق میزان شدت تروما بکند. پزشک می تواند پس از بررسی تصویر حاصل از عملیات رادیوگرافی، بهترین تشخیص را نسبت به نحوه درمان ارائه دهد.
می توان درمان های خانگی و پیشنهادات مختلف را برای انواع تروما مورد بررسی قرار داد. پزشک محترم پس از سالیان سال مطالعه و همچنین تجربه در این راستا، درمان مناسبی برای تروماهای مختلف که ممکن است در مراجعین وجود داشته باشد، ارائه خواهد کرد. پس ما نمی توانیم به هر منبعی برای درمان های خانگی یا پیشنهادات مختلف اعتماد کنیم.
صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان
هنگام رخ دادن ترومای دندانی به نکات زیر توجه کنید
نکات بسیار مهمی در خصوص درمان ترومای دندان وجود دارد. توصیه می کنیم بلافاصله پس از وارد شدن ضربه به دندان، نکات زیر را رعایت کنید:
- ابتدا آرامش خود را حفظ کرده و کار عجیبی انجام ندهید!
- می توانید از یک آینه کمک بگیرید تا دندان آسیب دیده را پیدا کنید.
- سپس قسمت تاج دندان را به صورت دو انگشتی گرفته و نگه دارید.
- اگر آسیب به دندان بسیار کم است هم باز به دندانپزشک مراجعه کنید. ممکن است برخی عوارض مخفی توسط ترومای درون دندان شما ایجاد شده باشد که به راحتی قابل رفع است.
- اگر دندان شما شکسته باشد، آن تکه را نیز نگه دارید. شاید بتوان در هنگام درمان از آن استفاده کرد.
- اگر دندان به صورت کامل جدا شده باشد، به هیچ عنوان به ریشه آن دست نزنید. ابتدا کمی صبر کرده و سپس درون دهان کمی آب سرد بریزید.
- اگر دندان لق شده باشد آن را تکان ندهید. همچنین سعی کنید پس از لق شدن دندان، هیچ غذایی میل نکنید.
- اگر خونریزی در لثه دارید، یک گاز استریل در قسمت دندان آسیب دیده قرار دهید تا خونریزی را کنترل کنید.
- می توانید از کمپرس سرد از بیرون دهان برای کاهش درد استفاده کنید.
- اگر دندان به طور کامل جدا شده باشد، پیشنهاد می کنیم آن را سرجای خود قرار ندهید. دندان را به صورت درون یک لیوان آب سرد قرار دهید و به پزشک مراجعه کنید.
- حداکثر تا ۳۰ دقیقه زمان دارید به پزشک مراجعه کنید. در این زمان، دندان آسیب چندانی نمی بیند و ترمیم آن می تواند راحت تر انجام شود.
بهترین دندانپزشک اصفهان در دکتر آف