عوامل و علائم عفونت بعد از روکش دندان
بررسی عوامل و علائم عفونت بعد از روکش دندان
در مقاله امروز سایت دکتر ندا مکانیک متخصص دندانپزشک اصفهان به بررسی عوامل و علائم عفونت بعد از روکش دندان بپردازیم.
تعریف روکش دندان
روکش دندان مانند پوششی است که روی دندان آسیب دیده قرار میگیرد. روکش، در جای خود محکم شده و بخشی از دندان را که در دهان قابل دیدن است، میپوشاند. وظیفه روکش، حفظ اندازه و شکل دندان است و همچنین از دندان محافظت میکند. گاهی اوقات، روکشهای دندانی در دو طرف دندان از دست رفته قرار میگیرد، تا بریج (دندان مصنوعی که فضای خالی دندان را پر میکند) را در جای خود نگه دارد. روکشها از مواد مختلفی مانند پورسلین، سرامیک و فلزی ساخته میشوند.
مطلب پیشنهادی : روش های جلوگیری و درمان عفونت دندان روکش شده
این احتمال وجود دارد که پس از انجام درمان عصبکشی به روکش دندان نیاز داشته باشید، تا از دندان محافظت کند. یا ممکن است دندانپزشک در صورت وجود عوامل زیر، روکش دندان را پیشنهاد دهد:
- حفره بزرگی که با پرکردن قابل ترمیم نباشد
- دندانی که دچار شکستگی شده یا ضعیف شده است
- دندان از دست رفتهای که به بریج یا ایمپلنت نیاز دارد
- دندانی که تغییر رنگ یا تغییر شکل داده است
اگر قبل از قرار دادن روکش دندان، عصب کشی انجام نداده باشید، دندان شما هنوز دارای عصب است. گاهی روکش به عصب آسیبدیده، فشار وارد کرده و منجر به عفونت میشود، یا عفونت میتواند ناشی از مواد قدیمی پرکردن دندان در زیر روکش باشد، که باکتری به آن نفوذ کرده و باعث عفونت عصب میشود.
علائم عفونت دندان
- احساس درد هنگام جویدن
- ورم لثه
- حساسیت دندان به تغییر دما
- تب
عوامل بروز عفونت و درد دندان روکش شده
دلایل مختلفی وجود دارد که میتواند منجر به درد و عفونت در یک دندان روکش شده شود، این عوامل شامل:
پوسیدگی دندان زیر روکش
چون دندان زیر روکش، هنوز دارای بافت زنده است، ممکن است در مرز بین دندان و روکش، دچار پوسیدگی یا سوراخ شود که منجر به درد مداوم در آن ناحیه میشود. اگر پوسیدگی دندان تا حدی بزرگ شود که به عصب آسیب برساند، ممکن است به درمان عصب کشی نیاز داشته باشید.
درد لثه ناشی از انجام روکش
ممکن است پس از انجام درمان برای قرار دادن روکش، احساس درد موقتی داشته باشید. این درد نباید بیشتر از 2 هفته طول بکشد. اگر پس از قرار دادن روکش، احساس درد شدیدی دارید، یا اگر درد شما بیش از 2 هفته ادامه یافت، با دندانپزشک مشورت کنید.
شکستگی دندان یا روکش
یک شکستگی در روکش یا دندان در زیر روکش، میتواند درد خفیفی ایجاد کند. همچنین ممکن است دندان به دلیل این شکستگی نسبت به سرما، گرما یا هوا حساسیت نشان دهد. در صورت مشاهده هرگونه شکستگی، لقی یا ترک در روکش دندان، لازم است که آن را ترمیم کنید.
دندان قروچه (براکسیسم)
فشار دادن دندانها روی هم در طول شب را براکسیسم یا دندان قروچه میگویند که میتواند بر روکش دندان فشار وارد کرده و درد ایجاد کند.
دکتر ندا مکانیک را در اینستاگرام دنبال کنید
تحلیل لثه
در صورتی که لثههای شما در اطراف روکش دندان، دچار تحلیل شده و بخشی از ریشه دندان در معرض دید قرار گرفته باشد، باعث ایجاد درد و حساسیت در دندان میشود. تحلیل لثه ممکن است بر اثر مسواک زدن محکم ایجاد شود. هنگامی که لثه تحلیل میرود، احتمال تجمع جرم و بیماری لثه افزایش مییابد.
روکش بدرستی روی دندان قرار نگیرد
اگر روکش بدرستی روی دندان قرار نگیرد، ممکن است باعث ایجاد درد شود، همچنین میتواند بر جویدن یا لبخند شما نیز تاثیرگذار باشد. اگر هنگام جویدن احساس درد دارید، معمولاً به این معنی است که روکش روی دندان بیش از اندازه بلند است. روکش دندان باید مطابق با حالت جویدن شما در دیگر دندانها باشد. اگر هنگام جویدن احساس درد دارید، این مشکل میتواند منجر به درد در فک یا سردرد شود.
بهترین دندانپزشک اصفهان در دکتر آف
بیشتر بخوانیم:
روش هایی برای افزایش طول عمر ایمپلنت دندان
بهترین زمان برای بررسی سلامت ایمپلنت دائمی
روش های مراقبت صحیح از دندان مصنوعی