فواید و معایب انواع ایمپلنت
آشنایی با فواید و معایب انواع ایمپلنت
اگر به دلیل آسیبدیدگی فک و دهان، بیماری پریودنتال یا هر دلیل دیگری دندانهایتان افتاده است. میتوانید برای درمان از ایمپلنت استفاده کنید. در ادامه این مطلب سایت دکتر ندا مکانیک متخصص دندانپزشک اصفهان به بررسی فواید و معایب انواع ایمپلنت خواهیم پرداخت.
آشنایی با ایمپلنت دندان
در طول عمل کاشت دندان یک پست تیتانیومی که مانند ریشه دندان عمل میکند. در لثه کار گذاشته شده تا از تاج مصنوعی که بعدا روی آن نصب میشود محافظت کند. این عمل جراحی روی استخوان فک انجام میشود. ابزار پیچ مانندی که در این استخوان کار گذاشته میشود پس از مدتی با استخوان فیوز شده یا اصطلاحا جوش میخورد. و به پایهای محکم برای تاج دندان تبدیل خواهد شد. پس از اتمام فرآیند ادغام (Osseointegration) که معمولاً 3 الی 6 ماه زمان میبرد. یک اباتمنت به قاب پیچ وصل میشود. این اتصالدهنده از خط لثه بیرون میزند و به محلی برای نصب تاج دندان تبدیل میشود.
مطلب پیشنهادی : مزایای ارتودنسی دیمون
انواع ایمپلنت دندان
انواع ایمپلنت دندان به لحاظ نحوه کاشت و محل قرار گیری پایه دو گونه است:
اندواستیل
ایمپلنتهای اندواستیل در حین عمل به طور مستقیم در فک استخوان کاشته میشوند. این ایمپلنتها به یک عمل جراحی دوم نیز نیاز دارند. در این عمل اتصالدهنده یا همان اباتمنت به پیچ وصل میشود و در آخر نیز تاج مصنوعی دندان روی پیچ سوار میشود.
ساب پریواستیل
در این نوع ایمپلنتها یک قاب فلزی روی استخوان فک و درست زیر بافت لثه نصب میشود. قاب با بهبود لثه به فک چسبیده و ثابت میشود پس از آماده شدن در مرحله بعدی دندان مصنوعی کار گذاشته میشود.
فواید ایمپلنت دندان
کیفیت بالا
یک نکته مهم در مورد ایمپلنتهای دندانی این است که وقتی از نوع باکیفیت آن استفاده شود؛ یک عمر دوام میآورد. ضمن این که به نگهداری کمی نیز احتیاج دارد.
ظاهر طبیعی
از مزایای ایمپلنت دندان می توان گفت ظاهری مانند دندان طبیعی دارند و عملکردشان با دندانهای خودتان تفاوتی ندارد. آنها قوی و پایدار هستند و لبخند شما را زیباتر میکنند.
محافظت از استخوان فک
وجود فضای باز بین دندانها باعث میشود که استخوان فک در معرض خطر قرار بگیرد و دچار افت شود. کاشت دندان باعث تقویت و حفظ رشد طبیعی استخوان فک می شود و به این ترتیب به جلوگیری از تحلیلرفتگی استخوان کمک میکند.
بدون ایجاد فشار
بر خلاف بریج، ایمپلنت روی دندانهای دیگر فشار وارد نمیکند. و تنها از پیچ کار گذاشته شده به عنوان نقطه اتکا استفاده میکند. این ویژگی به محافظت از دندانهای اطراف کمک میکند.
صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان
معایب ایمپلنت دندان
نیاز به عمل جراحی
از آنجا که ایمپلنت باید به استخوان فک وصل شود؛ نیاز به جراحی دارد. از طرفی تمام جراحیها خطراتی را به دنبال دارند. عفونت، آسیب عصبی، آسیبدیدگی دندانهای اطراف، شکستگی فک و موارد دیگر از جمله عوارض ایمپلنت دندان هستند. اگرچه شانس وقوع آنها بسیار اندک است.
زمانبر بودن
ایمپلنت دندان کاری نیست که بتوان آن را در یک مرحله انجام داد. چرا که استخوان به آرامی بهبود مییابد. بنابراین در کل ایمپلنت درمانی است که ممکن است چندین ماه طول بکشد.
هزینه بالا
هزینه این عمل با توجه به نوع کاشت و شرایط بیمار متفاوت خواهد بود. با این وجود بسیاری از بیماران بدون استفاده از خدمات درمانی بیمهها نمیتوانند به تنهایی از پس هزینههای ایمپلنت دندان بربیایند.
بهترین دندانپزشک اصفهان در دکتر آف