مراحل انجام و مراقبت از ارتودنسی دیمون
بررسی مراحل انجام و مراقبت از ارتودنسی دیمون
جدیدترین روش ارتودنسی حال حاضر، ارتودنسی دیمون است که در میان متقاضیان اصلاح مشکلات دندان، رضایت کاربران را به خوبی جلب کرده است. دلیل محبوبیت ارتودنسی دیمون و مزیت آن نسبت به دیگر روش های ارتودنسی دندان، نتیجه بهتر در زمان کوتاه تر، درد کمتر، خودکار تنظیم شدن فشار روی دندان ها، نیاز کمتر به ملاقات با دکتر متخصص دندانپزشکی و بهداشت بیشتر دهان می باشد. در ادامه این مطلب سایت دکتر ندا مکانیک متخصص دندانپزشک اصفهان به مطالعه و بررسی مراحل انجام و مراقبت از ارتودنسی دیمون خواهیم پرداخت.
این روش ارتودنسی با بریس های دیمون، به ظاهر شبیه بهارتودنسی ثابت، اما با آن متفاوت است. سیم های پیشرفته ی ارتودنسی دیمون، بر خلاف ارتودنسی ثابت به براکت ها ثابت نشده و به صورتی آزادانی از آنها عبور کرده است و می توان با گیره ای که روی آن است باز و بسته شوند که باعث صاف شدن بهتر دندان ها با فشار بسیار مناسب بر روی آنها می شود.
تفاورت اصلی ارتودنسی دیمون با ارتودنسی معمولی
ارتودنسی دیمون و معمولی هردو یک هدف را دنبال می کنند و سعی میکنند که از طریق اعمال نیرو به دندان ها، آن هارا در حد میلی متر جا به جا کنند که در نتیجه به مرور زمان دندان ها در جای درست خود قرار میگیرند. این دو روش ارتودنسی در نحوه ی عملکرد و چگونگی انجام تغییرات باهم تفاوت دارند. در اینجا منظور عملکرد براکت هاست. در ارتودنسی دیمون با براکت ها ی خود بازشونده، طراحی براکت و سیم اتصال به گونه ای است که با حرکت دندان، بریس هم حرکت می کند و بدین گونه نیاز به تنظیم دستی سیم و براکت ها به صورت دوره ای نیست. تفاوت دیگر این دو در این است که براکت ها در ارتودنسی دیمون کوچکتر هستند.
مطلب پیشنهادی : علائم و عوامل بروز نارسایی در ایمپلنت دندان
طول درمان پارامتر دیگر در موضوع تفاوت ارتودنسی دیمون با ارتودنسی سنتی است، گفته شده است که براساس عملکرد براکت های دیمون که فشار های منظمی که به دندان ها وارد می کند، سبب می شود که نسب به ارتودنسی سنتی، طول درمان کوتاه تری داشته باشد. البته این فاکتور هم با توجه به سن بیمار، نوع وشدت ناهنجاری می تواند متفاوت باشد و حتی در موارد ممکن است در مورد یک بیمار، ارتودنسی دیمون و معمولی طول درمان یکسانی داشته باشند.
مراحل انجام ارتودنسی دیمون
در ارتودنسی دیمون که براکت ها خود باز شونده هستند و در مقایسه با سایر روش ها، به تنظیم کمتری احتیاج دارند و به همین سبب نیاز به مراجعات مکرر به ارتودنتیست احساس نمی شود. مراحل انجام ارتودنسی دیمون به شرح زیر است:
انجام معاینه
معاینات اولیه صورت گرفته و عکس های لازم در رادیوگرافی (با استفاده از اشعه ایکس) تهیه می شود. ارتودنتیست با بررسی این عکس ها دقیقا تشخیص می دهد که ساختار دندان ها به چه نوع درمانی نیاز دارد. در این مرحله دندانپزشک باید سایر مشکلات دندانی مانند؛ پوسیدگی دندان، بیماری های لثه و… را در صورت وجود تشخیص داده و پیش از ارتودنسی، درمان نماید. چرا که ممکن است عدم درمان این مشکلات، اختلالاتی را در درمان ارتودنسی وارد کند.
نصب براکت
پس از درمان سایر مشکلات دندانی و تعیین روش درمان ارتودنسی که ارتودنسی دیمون است، براکت ها با استفاده از چسب های مخصوص روی سطح دندان ها نصب می شود. بعد از نصب براکت ها، نوبت به اتصال سیم ارتودنسی می رسد که از طریق آن، براکت ها به هم وصل شده و سیستم قوسی شکل ایجاد می شود.
در آخر درباره ی نحوه عملکرد بریس دیمون و نکات مراقبتی لازم به بیمار توضیح داده خواهد شد.
تعیین جلسات مراجعه
درست است که ارتودنسی دیمون به اندازه سایر روش های ارتودنسی نیاز به مراجعه به دندانپزشک جهت تنظیم براکت ها ندارد، با این حال لازم است که جلسات دوره ای تنظیم شود تا روند پیشرفت درمان توسط ارتودنتیست کنترل و بیمار هم سوالات خود را بپرسد.
برداشتن بریس
پس از به پایان رسیدن روند درمان به صورت کامل، بریس دیمون برداشته می شود. و از دندان های بیمار قالب گیری شده و جهت ساخت ریتینر (پلاک نگهدارنده) به لابراتوار ارسال می شود. استفاده از ریتینر جهت جلوگیری از بازگشت درمان و حفظ ساختار جدید دندان ها لازم است.
” شناسایی و رفع عوامل ایجاد کننده بوی بد دهان “
مدت زمان برای درمان ارتودنسی دیمون
درمان ارتودنسی حداقل ۱ تا ۳ سال زمان می برد اما این حداقل زمانی در ارتودنسی دیمون می تواند تا ۶ ماه هم کاهش پیدا کند. توجه داشته باشید که در درمان ارتودنسی، نوع روش انتخابی یکی از عوامل موثر در مدت درمان است. و علاوه بر آن سن بیمار هم تاحدی می تواند تعیین کننده باشد. در سنین کودکی ایجاد تغییر در بافت و ساختار دندان ها راحت تر است و بالطبع طول درمان ارتودنسی کوتاه می شود.
دکتر ندا مکانیک را در اینستاگرام دنبال کنید
نکات مراقبتی در ارتودنسی دیمون
درمان ارتودنسی به گونه است که به سبب قرار گرفتن براکت های روی سطح دندان، مسواک زدن و کشیدن نخ دندان را کمی دشوار تر از حالت عادی می کند. پس مهم است که با نحوه مسواک زدن و کشیدن نخ دندان در ارتودنسی به طور صحیح را بدانید. از جمله مراقبت های لازم ارتودنسی دیمون عبارتند از؛
- حتما روزانه حداقل دوبار از مسواک و نخ دندان مخصوص ارتودنسی استفاده کنید.
- از دهانشویه استفاده کنید. دهانشویه تکمیل کننده روند بهداشت شما خواهد بود.
- مراجعات دوره ای را جدی بگیرید تا روند درمان تحت کنترل باشد و اقدامات لازم در صورت بروز مشکل انجام شود.
- غذاهای سفت و سخت که جویدنشان به دندان های فشار زیادی وارد میکند را از رژیم غذایی خود حذف کنید
- اگر فعالیت های سنگین انجام می دهید که امکان وارد آمدن آسیب به ارتودنسی دندان وجود دارد، از قالب ها محافظ که در دهان قرار می گیرند، استفاده کنید. در صورت وارد شدن ضربه، وضعیت دندان و ارتودنسی را کنترل و در صورت مشاهده هرگونه تغییر در آن ها به دندانپزشک مراجعه کنید.
هزینه ارتودنسی دیمون
قیمت ارتودنسی دیمون در مقایسه با سایر انواع روش های ارتودنسی گرانتر است. البته اگر مزایای بی بدیل آن و عملکرد منحصر به فرد براکت ها در این نوع ارتودنسی را درنظر بگیرید متوجه خواهید شد که ارتودنسی دیمون مقرون به صرفه است. به خصوص که در این روش طول درمان کوتاه تر می شود. طول درمان در کنار فاکتورهایی چون نوع و شدت ناهنجاری، بیمه، موقعیت مکانی مرکز درمانی و … یک عامل تعیین کننده در برآورد هزینه ارتودنسی دیمون است.
بهترین دندانپزشک اصفهان در دکتر آف
بیشتر بخوانیم:
مزایا و معایب انواع مختلف ارتودنسی متحرک دندان
بررسی انواع برندهای ایمپلنت آمریکایی