مراحل کاشت ایمپلنت دندان | بهترین ایمپلنت اصفهان

آشنایی با مراحل کاشت ایمپلنت دندان

مراحل مختلف درمان مشکلات دندان از طریق فرایند ایمپلنت به ‌طور میانگین ۴ الی ۶ ماه طول خواهد ‌کشید. این پروسه از بخش های مختلفی تشکیل ‌شده که در این مقاله از سایت دکتر ندا مکانیک بهترین ایمپلنت اصفهان به ‌طور کامل در مورد مراحل کاشت ایمپلنت دندان صحبت خواهیم نمود.

بررسی وضعیت دندان ها توسط دندان‌پزشک

برای انجام روکش ایمپلنت دندان در وهله اول وضعیت دهان و دندان و سلامت جسمانی و روانی بیمار توسط دندان‌پزشک بررسی می‌گردد. در این مرحله نحوه استفاده از ایمپلنت و بررسی تعداد دندان‌های آسیب‌ دیده توسط عکس‌های رادیولوژی برای دندان پزشک محرز می‌گردد.

در این مرحله خود پزشک یا دستیار وی می تواند به طور کامل شرایط دندان ها را برای بیمار شرح دهد و با توجه به وضعیت دندان ها پیشنهاد خود را ارائه نماید. بیمار در این مرحله می تواند سوالات مختلفی که در ذهن خود دارد را بپرسد و با توجه به شرایط اقتصادی خود با مشاور و همراهی دستیار پزشک بهترین روش درمانی و روکش ایمپلنت را انتخاب نماید.

خارج کردن دندان خراب

اگر قرار است از طریق ایمپلنت، پروتز ثابت جایگزین دندان آسیب دیده شود باید برای خروج دندان خراب از شیوه آتروماتیک استفاده شود. با کمک این شیوه بافت نرم اطراف دندان توسط ابزاری به نام پریوتوم شل می‌گردد تا بافت نرم دچار آسیب نشود. سپس دندان خراب شده به آرامی از فضای دهان خارج می گردد تا مراحل بعدی ایمپلنت در جلسات آینده دنبال شود.

کاشت فیکچسر تیتانیومی یا پیوند استخوان

بعد از کشیدن دندان آسیب‌ دیده اگر حفره داخل استخوان سالم و بدون آسیب‌دیدگی باشد، جراح اقدام به کاشت فیکچسر تیتانیومی خواهد کرد؛ اما اگر استخوان فک به‌ اندازه کافی ضخیم و مستحکم نباشد، در این ‌صورت قبل ‌از انجام فرایند ایمپلنت باید پیوند استخوان صورت بگیرد.

در این حالت پودر استخوان یا همان استخوان مصنوعی گزینه بسیار مناسبی برای ارتقاء سلامت و کیفیت استخوان فک برای کاشت فیکسچر خواهد بود. پروسه پیوند استخوان باید با نهایت دقت انجام شود به ‌همین خاطر ممکن است تا 4 الی 12 ما این فرآیند به تنهای طول بکشد.

کاشت فیکسچر در داخل استخوان فک و لثه

پس از اینکه پیوند استخوان به صورت کامل انجام شد و دندان پزشک از استحکام و سلامت استخوان فک اطمینان کامل حاصل کرد نوبت به کاشت فیکسچر ها میرسید. در این مرحله پزشک جراحی کوچکی انجام می دهد و برش نسبتا عمیقی بر روی لثه ایجاد می کند تا پیچ فلزی تیتانیومی را در حفره دندان جاسازی نماید.

در برخی مواقع فیکسچر باید به استخوان فک متصل گردد و در شیوه های دیگر ایمپلنت فیکسچر به صورت U طراحی می شود و در فضای بین استخوان فک و لثه جایگذاری می گردد. نحوه استفاده از فیکسچر و جاسازی آن بسته به تشخیص جراح خواهد بود که قبلا با بیمار در مورد آن صحبت کرده است.

فیکسچر یا پیچ فلزی در حقیقت به عنوان ریشه دندان عمل خواهد نمود بنابراین جا سازی آن باید با کمال دقت و توجه انجام شود. به همین خاطر این پروسه ممکن است 1 الی 2 ساعت به طول بیانجامد و بخش برش خورده لثه توسط بخیه از داخل ترمیم گردد. حداقل 5 ماه زمان نیاز است تا پیچ فلزی با استخوان و بافت های عمیق فک و دهان سازگار شود و بهبودی کامل صورت بگیرد.

انواع ایمپلنت های دندانی | بهترین ایمپلنت اصفهان

قرار دادن اباتمنت داخل دهان

پس از آنکه رشد و سازگاری استخوان با فیکسچر با موفقیت سپری شد و استخوان و بافت های عمیق به صورت کامل پیچ فلزی را احاطه نمودند نوبت به قرار دادن اباتمنت می رسد. اباتمنت قطعه ای است که از تاج و روکش ایمپلنت محافظت می کند و مانع شکستگی آن می گردد.

به طور کلی قطعه اباتمنت را در فرایند ایمپلنت به دو صورت طراحی و تولید می نمایند. که یا به صورت پیچی است و یا به صورت ثابت بوده که به بدنه فیکسچر جوش خورده است. این قطعه باید 10 الی 14 روز در داخل دهان باقی بماند که به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی انجام می گیرد.

هیلینگ کپ یا روکش موقت ایمپلنت

هیلینگ کپ یا همان روکش موقت ایمپلنت علاوه بر محافظت از لثه باعث میشود بافت نرم اطراف دندان ایمپلنت شده به صورت مناسب ترمیم شود. این قطعه باید 4 الی 6 هفته بر روی قطعه فلزی ایمپلنت باقی بماند تا لثه به صورت طبیعی اطراف پروتز را فرا بگیرد.

روکش موقت ایمپلنت به متخصص ایمپلنت کمک می کند تا شکل مناسب برای جای گیری تاج پروتز ثابت را در فضای مورد نظر به وجود آورد. از سوی دیگر تا زمانی که روکش دائمی حاضر شود این قطعه وظایف دندانی که از بین رفته را انجام خواهد داد.

صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین ایمپلنت اصفهان

چسب روکش ایمپلنت

چسب ایمپلنت یک بخش بسیار مهم از مراحل ایمپلنت کردن است. این چسب به شکل نوعی صمغ مانند است که از آن برای پیوند دادن روکش ایمپلنت و پایه ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد. این چسب باعث می شود که روکش به خوبی بر روی پایه فیکس شود.

استفاده از این چسب باعث می شود که در میان دندان ها هیچ ماده غیر طبیعی در میان دندان ها مشخص نباشد و زیبای دندان ها به میزان زیادی حفظ شود. استفاده از چسب برای ایمپلنت به عنوان یک شیوه مرسوم است و بیشتر پزشکان از آن استفاده می کنند.

ممکن است که چسب روکش ایمپلنت دچار مشکل شود و مقاومت خود را از دست بدهد، در این صورت باید برای ترمیم آن اقدام کرد. در این موقعیت فرد با مراجعه به پزشک معالج خود می تواند روکش ایمپلنت را با استفاده از چسب مجددا بر روی پایه قرار دهد و به این ترتیب از ایمپلنت برای مدت زمان طولانی تر استفاده کند.

بهترین ایمپلنت اصفهان در دکتر آف


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

معرفی بهترین نوع لمینت دندان

تفاوت اسکن CBCT و عکسبرداری پانوراما

لیفت لثه با لیزر

۲ Thoughts to “مراحل کاشت ایمپلنت دندان”

  1. خانم دکتر با حوصله و صبوری درمان کاشت ایمپلنت داشتند برام و نتیجه ای که داشت با بهترین کیفیت بود

    1. با تشکر از اعتماد شما، با آرزوی سلامتی

Leave a Comment