مزایا و عوارض انجام ایمپلنت کل دهان
بررسی مزایا و عوارض انجام ایمپلنت کل دهان
ممکن است تعداد بیشتری از دندان ها یا تمام دندان های خود را به دلایلی چون پوسیدگی دندان ها، بیماری های پریودنتال و تصادف یا وارد آمدن ضربات سنگین از دست داده باشید. اما نگران نباشید. در ادامه این مطلب سایت دکتر ندا مکانیک متخصص دندانپزشک اصفهان به مطالعه و بررسی مزایا و عوارض انجام ایمپلنت کل دهان خواهیم پرداخت.
تعریف ایمپلنت فول موس یا کل دهان
چرا به این روش، ایمپلنت فول موس می گویند؟ زمانی که یک فرد تمام یا بخش عمده ای از دندان های خود را ازدست داده است و نمابل دارد که دندان های خود را ایمپلنت کند در این مواقع گفته می شود که بیمار، ایمپلنت کل دندان (ایمپلنت کل دهان ) انجام داده است.
روش های مختلف ایمپلنت کل دهان
یمپلنت دندان هر دو فک بالا و پایین به تنهایی یا با هم می توانند از طریق انواع روش های ایمپلنت انجام شود که تصمیم گیری در مورد این مسئله نیازمند بررسی شرایط تراکم استخوانی ،سلامت عمومی بیمار سلامت سایر دندان ها (درصورتیکه بیمار تعداد کمی از دندان هایش سالم باشد) و حتی هزینه ایمپلنت فول موس و… توسط متخصص ایمپلنت است.
مطلب پیشنهادی : کاربرد انواع ایمپلنت دندان سوئیسی
روش های ALL On ، درمانی برای شرایط بی دندانی کامل هستند و به دو روش ALL On 4 و ALL On 6 تقسیم می شود. تفاوت این دو تکنیک در تعداد ایمپلنت هایی است که کاشته می شود. در روش فول موس برای هر فک لازم است که حداقل 4 پایه ایمپلنت در هر فک کاشته شود. اتصال دندان هایی که در فاصله بین دو پایه است به روش بریج متصل می شوند. تعداد پایه های ایمپلنت بر اساس میزان تراکم استخوان و قدرت پشتیبانی آن بستگی دارد. کاشت ایمپلنت می تواند از طریق انواع روش های ایمپلنت دیجیتال، ایمپلنت فوری و … انجام شود.
مزایای ایمپلنت فول موس
حفظ ساختار استخوان فک و زیبایی صورت
در صورت فقدان دندان، استخوان های فک به مرور زمان تحلیل رفته و تغییر شکل می دهند. ایمپلنت تمام دندان ها از دفرمه شدن صورت شما جلوگیری می کند. ایمپلنت های دندانی چون درون استخوان فک کاشته می شوند، امکان حرکت و لغزش را ندارند بنابراین ظاهری همچون دندان های طبیعی انسان داشته و زیبایی صورت شما را نیز حفظ می کند.
طول عمر و دوام ایمپلنت
طول عمر ایمپلنت های دندان اگر تحت مراقبت های صحیح و لازم باشد می تواند تا ۳۰ سال هم باشد و می توان گفت دائمی است اما پروتز های مصنوعی ۴ یا ۵ سال یکبار نیاز به تعویض دارند.
احساس راحتی
با ایمپلنت های دندانی به هنگام خوابیدن، جویدن و صحبت کردن چون ثابت هستند، بیشتر احساس راحتی می کنید. ضمن اینکه پروتز های مصنوعی روی سقف دهان قرار می گیرند که در حس چشایی اختلال ایجاد می کنند اما ایمپلنت کل دهان اینطور نیست.
عوارض ایمپلنت فول موس
از آنجا که کل دندانها درگیر هستند تمام سختی های ایمپلنت شدت بیشتری می گیرد. مثلا طول درمان ایمپلنت. طبیعتا مدت بهبود شما طولانی تر خواهد شد ضمن اینکه باید مراقبت های بعد از ایمپلنت هم سخت گیرانه تر باشد چون هیچ کدام از ایمپلنت ها نباید حرکتی و لغزشی داشته باشند تا منجر به نارسایی ایمپلنت نشود. با اننجام مراقبت های لازم و برگزیدن یک متخصص ایمپلنت متبحر تا حد امکان معایب و عوارض ایمپلنت کل دهان را کاهش دهید.
مقایسه ایمپلنت کل دهان با دندان مصنوعی
هر یک از روش های جایگزینی دندان مزایا و معایب خاص خود را دارد و نمی توان به قطعیت گفت که روش ایمپلنت کل دهان بهتر است یا دندان مصنوعی؟ پاسخ این سوال به عوامل متعددی وابسته است و با بررسی تمام این عوامل می توان گفت که کدام روش برای یک فرد بهتر است. اما با بیان بعضی نکات به شما برای انتخاب بهترین گزینه ی مناسب شرایط خود کمک می کنیم:
- پروتز های مصنوعی دندان در دهان بیمار ثابت نمی شوند و امکان حرکت و جابه جایی دارد.
- ایمپلنت های دندانی که درون استخوان فک و لثه فرو می روند، می توانند در جایگاه ریشه ی دندان واقعی عمل کنند در حالی که در پروتز های مصنوعی اینگونه نیست.
- اگر تعداد کمی از دندان های شما سالم باشد و قصد داشته باشید که از پروتز های مصنوعی برای جایگزینی دندان استفاده کنید لازم است که از دندان های خود هرچند سالم، چشم پوشی کنید.
اما در مقابل تمام مواردی که بازگو شد باید گفت که پروتز های مصنوعی از ایمپلنت کل دهان ارزان تر هستند و در مورد بیمارانی که از بیماری های لثه رنج میبرند و امکان جراحی ایمپلنت را ندارند، روش مناسب تری نسبت به ایمپلنت کل دندان هاست.
پاسخ به پرسش های متداول
چه کسانی کاندیدای ایمپلنت کل دندان هستند؟
بیماری که تمام دندان های خود را از دست داده و تمایل دارد که دندان های جایگزین، به لحاظ ظاهر و عملکرد بسیار نزدیک به دندان های واقعی باشد.
بیماری که تعداد بالایی از دندان هایش را از دست داده .
افرادی که بهداشت دهان و دندان را به صورت اصولی رعایت می کنند.
آیا ایمپلنت کل دهان می تواند خطر آفرین باشد؟
در بین افرادی که تمایل دارند دندان های خود را ایمپلنت کنند، عده ای هستند که ایمپلنت کل دهان می تواند برایشان خطر آفرین باشد. افرادی که به هر دلیلی امکان جراحی را ندارند و عمل کاشت ایمپلنت، پیوند استخوان و یا هرگونه جراحی لازم برایشان ممکن نیست یا گروهی از افراد که دخانیات مصرف میکنند و ممکن است ایمپلنت فول موس را با شکست مواجه کند.
چه کسانی نمی توانند ایمپلنت کل دهان را انجام دهند؟
توجه داشته باشید برای انجام ایمپلنت کل دندان ها لازم است که فاقد هرگونه شرایطی باشید که ممکن است باعث بروز مشکلاتی از قبیل عفونت ایمپلنت، لق شدن ایمپلنت و در کل نارسائی ایمپلنت دندان شود. هر نوع عاملی که سیستم ایمنی و خون رسانی را در بدن تضعیف می کند را باید قبل از اقدام به ایمپلنت در نظر گرفت.
دیابت، فشار خون، بیماری پوکی استخوان، بیماری هایی پیوند عضو و … هر کدام به نوعی می توانند خون رسانی را ضعیف کنند و ایمپلنت فول موس را با شکست مواجه کنند.
سیگار کشیدن بعد از ایمپلنت فول موس ممانعتی دارد؟
افراد سیگاری آن دسته از افرادی هستند که ایمپلنت کل دهان ممکن است که با ریسک مواجه شود. توصیه می شود تا حد امکان از استعمال دخانیات بعد از ایمپلنت خودداری کنید وگرنه تاثیرات غیر قابل اجتنابی را در پی دارد.
دکتر ندا مکانیک را در اینستاگرام دنبال کنید
سن مناسب برای ایمپلنت فول موس چند است؟
اگر استخوان های فک و سلامت عمومی شما شرایط مساعدی برای کاشت کل دندان ها را داشته باشد، سن معیار کافی برای منع ایمپلنت کل دهان نیست. بهترین زمان برای انجام ایمپلنت دندان زمانی است که رشد استخوان ها متوقف شده باشد تا مشکلی ایجاد نشود.
ایمپلنت کل دندان ها خیلی درد دارد؟
به هر حال شما نوعی عمل جراحی را انجام داده اید و احساس درد و ناراحتی برای چند روز پس از ایمپلنت دندان کاملا طبیعی است و البته توسط دندانپزشک با مصرف دارو کنترل خواهد شد و به حداقل می رسد.
بهترین دندانپزشک اصفهان در دکتر آف
بیشتر بخوانیم:
کاربردها و مزایت های ایمپلنت تیتانیوم و زیرکونیا
بررسی تفاوت های ایمپلنت دندان با تاج دندان
مزایا و کاربردهای مینی ایمپلنت دندان