مزایا و معایب انجام بریج دندان
بررسی مزایا و معایب انجام بریج دندان
این روش راهکار بسیار متداول برای جایگزینی دندانهای از دست رفته و جایگزین ارزان تری برای ترمیم هایی بر پایه ایمپلنت دندان است. بریج دندان پروتز ثابتی است که به دندانها چسبانده می شود. در این مطلب سایت دکتر ندا مکانیک ایمپلنت اصفهان مزایا و معایب انجام بریج دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.
این پروتز از دو روکش دندان در طرفین و یک یا چند تاج دندان مصنوعی که به آن پونتیک میگویند در وسط تشکیل شده است. تاج دندان مصنوعی یا پونتیک قرار است در جای خالی دندان قرار بگیرد و دو روکش دندانی که در دو طرف پروتز قرار دارد بر روی دندانهای طبیعی و سالم دو طرف جای خالی قرار میگیرد تا بتواند پونتیک را در جای خود ثابت نگه دارد. به نقش این دو روکش دندان دو طرف بریج ، اباتمنت و به دندان هایی که قرار است این روکش ها بر روی آنها چسبانده شوند دندانهای اباتمنت گفته می شود.
بریج دندان به دندان ها چسبانده می شود بنابراین ثابت است و نمی توانید آن را در بیاورید . بریج ممکن است از سرامیک، آلیاژهای گرانبها، طلا یا ترکیبی از این مواد ساخته شود.
مزایای بریج دندان
- احساس بیمار نسبت به این پروتز شبیه دندان واقعی است و شبیه دندان واقعی عمل می کند.
- این درمان خیلی سریع تر و ساده تر از پروتز های بر پایه ایمپلنت است و تنها ظرف دو یا سه هفته، درمان تمام می شود.
- هزینه آن نسبت به پروتز های بر پایه ایمپلنت خیلی کمتر است.
- بریج از نظر مقاومت و دوام از دندان مصنوعی خیلی بهتر است.
- برخلاف دندان مصنوعی معمولی، این پروتز در جای خود ثابت است بنابراین هیچ نگرانی از لحاظ تکان خوردن و لغزشهای پروتز وجود ندارد.
- برخلاف ایمپلنت این درمان نیازی به عمل جراحی ندارد.
معایب بریج دندان
- از دندان مصنوعی معمولی گران تر است.
- ممکن است سلامت دندان های اطراف جای خالی که تکیه گاه بریج هستند، به خطر بیفتد.
- دندان های تکیهگاه بریج باید تراشیده شوند تا به عنوان تکیه گاه پروتز، روکش بر روی آنها قرار بگیرد بنابراین امکان پوسیدگی زیر روکش وجود دارد.
- بهداشت دهان و مراقبت از پروتز نسبت به ایمپلنت تکی سخت تر است چرا که باید زیر بریج را خوب تمیز کنید تا ذرات غذا و پلاک در آن جا جمع نشود.
- بریج برخلاف ایمپلنت از تحلیل رفتن استخوان فک جلوگیری نمی کند.
- دوام و طول عمر این پروتز به پای ایمپلنت نمیرسد.
مشکلات بریج دندان
- برای گذاشتن بریج از دندانهای همسایه به عنوان تکیه گاه استفاده می شود و برای این منظور این دندانها باید تراشیده شوند تا روکش بریج دندان بر روی آن ها قرار بگیرد. این به معنی کاهش ضخامت مینای دندان و آسیب پذیر شدن دندان های سالمتان است .
- امکان پوسیدگی دندان زیر روکش وجود دارد. بنابراین باید بهداشت دهان را به دقت رعایت کنید و برای چکاپ هر ۶ ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید تا در صورت بروز پوسیدگی، به موقع برای درمان آن اقدام شود. این مشکل برای ایمپلنت و بریج بر پایه ایمپلنت وجود ندارد.
- در هر پروتز جایگزین دندان به جز ایمپلنت، باید انتظار تحلیل رفتن استخوان فک را داشته باشید. به مرور زمان استخوان در محلی که دیگر دندان واقعی وجود ندارد باز جذب شده و کوچک میشود و بریج نمیتواند جلوی آن را بگیرد.
شرایط لازم برای انجام بریج دندان
برای گذاشتن بریج دندان باید در دو طرف جای خالی، دندانهای سالمی داشته باشید که بتواند بریج را در جای خود نگه دارد. اگر این دندانها ضعیف باشند نمی توانند پروتز را پشتیبانی نمایند. دندان های تکیه گاه آن باید برای روکش شدن آماده شوند. آماده سازی به این صورت است که دندان ها باید تراشیده شوند. با این روش می توان جای خالی یک یا چند دندان را پر کرد به شرطی که این دندانها در مجاورت هم قرار داشته باشند.
طول دوره درمان بریج دندان
این درمان بر خلاف ایمپلنت و درمانهای بر پایه ایمپلنت، چندان طول نمی کشد. پس از معاینه و قالب گیری از دندان ها یکی دو هفته باید صبر کنید تا ترمیم در آزمایشگاه ساخته شود سپس برای گذاشتن بریج در دهان مراجعه می کنید. بنابراین تنها ظرف یکی دو هفته صاحب دندان می شوید و اگر کلینیک دندانپزشکی مجهز به فناوری های جدید دیجیتال باشد این مدت کوتاه تر هم خواهد شد.
صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین ایمپلنت اصفهان
هزینه انجام بریج دندان
از نظر هزینه، بریج دندان از دندان مصنوعی گران تر است اما از ایمپلنت دندان و پروتز های بر پایه ایمپلنت خیلی ارزان تر تمام می شود. هر چه تعداد دندان هایی که می خواهید جایگزین کنید بیشتر باشد هزینه آن بیشتر می شود. به طور کلی هزینه بریج دندان با توجه به تعداد دندان ها و جنس پروتز متغیر است.
ماندگاری و طول عمر بریج دندان
متوسط طول عمر بریج ۵ تا ۱۵ سال است و در صورتی که از آن به خوبی مراقبت کنید طول عمر آن بیشتر هم خواهد شد.
بهترین ایمپلنت اصفهان در دکتر آف
بیشتر بخوانیم:
علل و عوامل بروز خونریزی در لثه