مقایسه اینلی و آنلی با پر کردن معمولی دندان
بررسی و مقایسه اینلی و آنلی با پر کردن معمولی دندان
اینلی و آنلی شبیه ترمیمهای کامپوزیت هستند با این تفاوت که در همان جلسه ای که دندان تراشیده میشود، نمیتوان دندان را با اینلی یا آنلی پر کرد. پس از این که دندان تراشیده شد و کاملاً آماده شد، باید از دندان قالب گیری شود تا ترمیم مناسب آن در آزمایشگاه ساخته شود. به همین علت به این نوع پر کردن دندان، پر کردن غیر مستقیم گفته می شود. در این مطلب سایت دکتر ندا مکانیک دندانپزشک زیبایی اصفهان به مقایسه اینلی و آنلی با پر کردن معمولی دندان می پردازیم.
زمانی نیاز به پر کردن غیر مستقیم دندان اعم از اینلی و آنلی پیدا می کنید که ساختار باقیمانده دندان به اندازه کافی زیاد نیست تا بتواند مواد پر کننده ای که در حفره آن قرار میگیرد را پشتیبانی نماید اما از طرفی به قدری آسیب ندیده که نیاز به روکش داشته باشد. اینلی به ترمیمی گفته میشود که تنها داخل کاسپ (برجستگی های دندان) را می گیرد و آنلی که بزرگتر از اینلی است یک یا چند کاسپ دندان را شامل می شود. در واقع می توان به آنلی عنوان “نیم روکش” نیز داد.
دوام و طول عمر ترمیم های غیر مستقیم دندان خیلی بیشتر است و تا ۳۰ سال عمر می کنند. پر کردگی غیر مستقیم دندان را می توان از جنس رزین کامپوزیت، سرامیک و یا طلا ساخت. از آنلی برای محافظت از دندان به شدت آسیب دیده استفاده می شود چرا که سطح جونده دندان را می پوشاند و فشار دندان مقابل را به تمامی دندان به صورت یکنواخت توزیع می کند.
تفاوت پر کردن دندان با مواد سفید و مواد سیاه
کامپوزیت دندان که همان مواد سفید و آمالگام که همان مواد سیاه و تیره است، دو ماده ی مهم در پر کردن و ترمیم دندان ها هستند. آمالگام از ترکیب فلز، آلیاژ قلع و مس و ۵۰ درصد جیوه ساخته می شود. آمالگام به دلیل تیره بودن، زیبایی دندان را از بین می برد به خصوص در دندان های جلویی نباید از این مواد استفاده کرد. فلز موجود در آمالگام در گرما و سرما منقبض و منبسط می شود که این امر باعث کنده شدن و در بعضی مواقع شکستن دندان می شود.
کامپوزیت همرنگ دندان ها بوده و مشکلی در زیبایی دندان بوجود نمی آورد. برای دندان های جلویی بسیار مناسب است. اما هزینه ی کامپوزیت بسیار بیشتر از آمالگام است. همچنین کامپوزیت نسبت به آمالگام زودتر فرسوده می شود.
انتخاب نوع پر کردندندان
موقعیت و گستردگی پوسیدگی دندان، هزینه درمان و بودجه شما و توصیه های دندان پزشک تعیین کننده بهترین نوع پرکردن دندان برای شما است.
تشخیص نیاز دندان به پر شدن
معمولاً دندان درد شایعترین علامت نیاز به پر کردن دندان است اما اگر میخواهید پیش از این که دندان تا این حد تخریب شود به داد آن برسید، بهتر است به علائم دیگری مانند حساسیت دندان به سرما یا گرما یا فشار نیز توجه کنید. اگر درد تیر کشنده یا ناگهانی در هنگام جویدن غذا تجربه میکنید، ممکن است نیاز به پر کردن دندان داشته باشید. البته اگر به درد و حساسیت دندانتان بی توجه باشید، احتمال خرابی و پوسیدگی ریشه های دندان زیاد می شود و باید قبل از پر کردن، عصب کشی نیز انجام شود.
صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان
نشانه های نیاز دندان به پر کردن
- ایجاد لکه های تیره در دندان
- ایجاد سوراخی در دندان که می توانید آن را با چشم ببینید یا با زبان حس کنید.
- گیر کردن غذا بین برخی دندان ها که دائماً اتفاق می افتد.
- هنگام نخ دندان کشیدن بعضی از بخشهای دهان خیلی درد می گیرد.
- شکستگی، لب پرشدگی یا زبری و تیزی برخی سطوح دندان.
- لق شدن یا شکستن یا به سر رسیدن عمر پرکردگی قدیمی.
بهترین ایمپلنت اصفهان در دکتر آف