با انواع لمینت دندان آشنا شوید …
انواع لمینت دندان
لمینت دندان به دو گروه تقسیم می شوند که هر دو برای اصلاح طرح لبخند بکار گرفته می شوند.
-
لمینت سرامیکی (روش غیر مستقیم)
این روش به روش غیر مستقیم لمینت معروف میباشد. جنس این نوع لمینت دندان ، از سرامیک یا همان پرسلن میباشد. دندان شما با لمینت سرامیکی ثبات رنگی بیشتری خواهد داشت. هزینهی لمینت سرامیکی نسبت به لمینت کامپوزیتی بیشتر است .
لمینت دندان سرامیکی یک پوسته نازک است که برای هر فرد به صورت سفارشی ساخته شده و روی دندان قرار می گیرد. لمینت سرامیکی ویژگی هایی دارد که آن را به یک انتخاب عالی برای اصلاح طرح لبخند تبدیل کرده است. لمینت دندان سرامیکی قوی و ماندگار است (طول عمر لمینیت دندان بین 15 تا 20 سال می باشد) ، صاف (سطح شفاف ظاهری طبیعی را فراهم می کند)، همچنین لمینیت سرامیکی دندان به راحتی لکه نمی گیرد. مهمترین مزیت لمینت دندان سرامیکی زیباسازی فوق العاده ی لبخند می باشد و دلیل اصلی افراد برای دریافت لمینیت دندان سرامیکی نیز همین می باشد.
-
لمینت کامپوزیتی (روش مستقیم)
لمینیت کامپوزیتی و نیز باندینگ کامپوزیتی، هر دو از روشهای لمینت دندان میباشند. برای استفاده از کامپوزیت دندان این ماده را به شکل خمیر در میآورند سپس بر روی قسمتی از دندانی که صدمه دیده میگذارند و با استفاده از تاباندن امواج نور ماده را بر روی دندان فیکس میکنند .
در روش باندینگ کامپوزیتی معمولا دندانهایی که در اثر پرکردن توسط متخصص دندانپزشک، خالی شدهاند و یا دچار شکستگی و لبپریدگی شدهاند، باید ترمیم شوند. باندینگ یکی از روشهای ترمیم دندان است. باندینگ دندان در واقع فرآیندی است که توسط آن موادی که دندانها را پر میکنند به لایههای مینای دندان نفوذ کرده و قسمتهای خالی دندان را پر میکند. جنس باندینگ معمولا از کامپوزیت است که در کمترین زمان به دندانها میچسبد.
کامپوزیت، یکی از روشهای لمینت دندان میباشد که برای اصلاح طرح لبخند افراد بکار گرفته می شود و امروزه طرفداران زیادی دارد. کامپوزیت دندان از ماده ای به نام رزین کامپوزیت ساخته می شود ، در اصل همان ماده ای که برای پر کردن دندان استفاده می شود. کامپوزیت دندانی اغلب توسط متخصص دندانپزشکی زیبایی بطور مستقیم روی دندان قرار داده می شود بدون آنکه لازم باشد در آزمایشگاه ساخته شوند. متخصص دندانپزشک لایه های مختلفی از مواد کامپوزیت را روی دندان قرار می دهد و همانند کار مجسمه سازی به آن شکل و فرم می دهد. هر لایه از کامپوزیت دندانی با استفاده از نور روی دندان محکم می شود. تطابق رنگ ، خطوط و ضخامت کامپوزیت دندانی از مهمترین چالش های این نوع روکش دندانی می باشد.
کامپوزیت ونیر بیشتر کاربرد زیبایی دارد. در دندانپزشکی مدرن اغلب از کامپوزیت دندانهای جلو برای پوشاندن نقایص دندان و زیباتر کردن طرح لبخند استفاده می شود. مشکلاتی مانند دندانهای فاصلهدار یا دندانهایی که دچار شکستگی یا لب پریدگی شده اند، و یا دندان هایی که تغییر رنگ داده اند با استفاده از کامپوزیت دندان می توانند رفع شوند.
آشنایی با بهترین دندانپزشک اصفهان