آموزش مدیریت مشکلات دهان و دندان در بارداری

همانطور که اشاره شد در دوره بارداری ممکن است مشکلاتی در زمینه دهان و دندان برای یک مادر به وجود بیاید، اما چگونه می توان آنها را مدیریت نمود تا دوره بارداری به راحتی سپری شود؟. در این مقاله سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان مدیریت مشکلات دهان و دندان در بارداری را مورد بررسی قرار می دهیم.

درمان و مواجهه با عفونت و التهاب لثه در دوران بارداری

همانطور که گفته شد یکی از رایج ترین و شایع ترین مشکلات دهان و دندان در دوره بارداری، ابتلا به عفونت لثه است. در صورت به وجود آمدن چنین شرایطی در ابتدا به دندانپزشک خود مراجعه نمایید. معمولاً دندانپزشک با توصیه ها و راهکارهای خود به شما کمک می کند که تا به دنیا آمدن فرزندتان با روش های تخصصی، فضای دهان و دندان و لثه های خود را تمیز کنید و از مسواک مخصوص که بُرس نرمی دارد استفاده کنید تا ریسک تشدید التهاب لثه ها کاهش یابد.

همچنین می توانید از یک خمیر دندان جرم گیر استفاده نمایید تا پلاک های دندانی را از بین ببرد. به یاد داشته باشید که استفاده مرتب از نخ دندان نقش بسیار ارزنده ای در جلوگیری و کاهش ابتلا به بیماری های لثه و عفونت آن دارد. پس روزانه حداقل یکبار از نخ دندان استفاده نمایید.

تومورهای دوران بارداری

تومورهای دوره بارداری نیز همانطور که گفتیم یکی از عارضه هایی است که ممکن است مادران باردار با آن مواجه شوند. هرچند این تومورهای غیرسرطانی اصلا ترسناک و نگران کننده نیستند، اما برای اطمینان می توانید به مطب دندانپزشکی مراجعه نمایید. هرچند بعد از زایمان این تومورها خود به خود از بین می روند اما اگر لازم باشد دندانپزشک می تواند آنها را تخلیه نماید.

درمان دندان درد در دوران بارداری

تجمع پلاک دندانی و ابتلا به بیماری های لثه می تواند زمینه ساز پوسیدگی دندان شود و دندان درد را به دنبال داشته باشد. هرچند درمان پوسیدگی دندان در دوره بارداری می تواند انجام شود و ریسک خاصی ندارد اما با رعایت چند نکته می توانید در خانه از دندان های خود در مقابل پوسیدگی محافظت کنید که مهم ترین آنها مسواک زدن مرتب و توجه به بهداشت دهان و دندان است. اما در صورتی که دندان درد داشتید می توانید راهکارهای زیر را البته در صورت مثبت بودن نظر دندانپزشک انجام دهید:

استفاده از قرص مسکن

در صورتی که آستانه تحمل درد برای شما پایین است، می توانید با مصرف قرص مسکن مانند استامینوفن به طور موقتی دندان درد خود را تسکین دهید. البته به یاد داشته باشید که در دوره بارداری برای مصرف هر دارویی حتی ساده ترین داروها حتما باید با دندانپزشک خود مشورت نمایید. مثلا خوب است بدانید مصرف آسپرین و ایبوبروفن در دوره بارداری ممنوع است و تنها زمانی می توانید از این داروها استفاده نمایید که پزشک شما اجازه داده باشد.

پیشگیری از دندان درد در دوران بارداری | بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان | دکتر ندا مکانیک

شستشوی دهان با آب گرم و نمک

یکی از مهمترین عادت های روزانه هر فرد باید مسواک زدن و کشیدن نخ دندان به طور روزانه باشد. این اقدامات به ظاهر ساده می تواند از بروز مشکلات جدی دهان و دندان در همه افراد به ویژه زنان باردار جلوگیری نماید. پس لازم است بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید و دهان خود را با آب گرم بشویید. گرما همواره ساده ترین راه برای تسکین انواع درد است.. حتی شستن دهان با آب گرم نیز می تواند درد دندان و لثه را تا حدی کاهش دهد. همچنین اضافه کردن مقدار کمی نمک در هنگام شستشوی دهان می تواند علاوه بر تمیز کردن و ضد عفونی کردن فضای دهان، در کاهش درد موثر باشد.

مصرف ترکیبات ضد عفونی بی حس کننده

بعضی از دهان شویه ها و مواد ضدعفونی کننده موجود در داروخانه ها می تواند برای مدتی لثه را بی حس نموده و از این طریق درد لثه و دندان را کاهش دهد. یکی از این محصولات، بنزوکائین است که می توانید آن را به طور مستقیم روی دندان یا لثه ای که دچار التهاب شده است قرار دهید. البته باز هم یاد آوری میکنیم که زنان باردار برای استفاده از این نوع ضد عفونی کننده نیز باید یا پزشک خود مشورت نمایند تا از بی خطر بودن آن برای سلامت جنین مطمئن شوند. روغن میخک نیز یک درمان خانگی است که می تواند در کاهش درد دندان و تسکین آن موثر واقع شود.

استفاده از کمپرس سرد یا گرم

یکی دیگر از راه هایی که می تواند برای درمان درد دندان کارآمد باشد، استفاده از کمپرس آب گرم یا سرد است. این راهکار می تواند به صورت موقتی درد شما را قطع یا آن را کاهش دهد. کافی است یک کیسه آب گرم یا حوله آب گرم را روی قسمتی از صورت خود که دندان درد دارید، بگذارید. پس از مدتی درد و یا ورم موجود در این ناحیه کاهش می یابد. استفاده از کمپرس یخ نیز می تواند کمک کننده باشد. چرا که یخ باعث بی حس شدن آن ناحیه می شود و از این طریق می تواند درد را قطع کند و یا آن را تا حد چشم گیری کاهش دهد. در صورتی که لثه پس از مسواک زدن دچار التهاب و درد شود، کمپرس یخ می تواند راهکار مناسبی باشد که بسیاری از دندانپزشکان نیز توصیه می کنند.

صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان

بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان در دکتر آف


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

تشخیص و درمان گوش درد ناشی از مشکلات دندان

ضرورت تغذیه سالم در سلامت دندان ها

ویتامین هایی برای محافظت از دهان و دندان

Leave a Comment