ویتامین هایی برای محافظت از دهان و دندان | بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان | دکتر ندا مکانیک

بررسی ویتامین هایی برای محافظت از دهان و دندان

در این مقاله سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان ویتامین هایی برای محافظت از دهان و دندان را مورد بررسی قرار می دهیم. چهار ویتامین که نقش مهمی برای حفاظت از دهان و دندان دارند عبارتند از:

ویتامین A

با وجود اینکه ویتامین A اغلب برای کمک به بینایی شناخته شده، اما این ویتامین با حفظ جریان بزاق نیز برای سلامتی دهان و دندان کاربرد دارد. منبع غنی این ویتامین در هویج، انبه، ماهی، کلم، تخم مرغ و اسفناج وجود دارد.

ویتامین های گروه B

ویتامین های گروه B علاوه بر کنترل فشار روانی، با کاهش التهابات زبانی می تواند به حفظ سلامت دهان و دندان کمک کنند. منبع غنی ویتامین B در لوبیا، سبزیجات، گوشت و مرغ وجود دارند.

ویتامین C

ویتامین C تاثیر زیادی بر حفظ سلامتی لثه دارد. افرادی که دچار کمبود این ویتامین می باشند، ممکن است احتمال ابتلا به بیماری اسکوروی که یک بیماری جدی لثه می باشد را داشته باشند. این ویتامین در مواد غذایی مانند میوه و سبزیجات به وفور یافت می شود.

ویتامین D

این ویتامین با تنظیم سطح کلسیم و فسفر سبب افزایش استحکام استخوان و دندان می شود. روغن ماهی و نور خورشید منبعی سرشار از این ویتامین می باشند.

تاثیر تغذیه و رژیم غذایی بر سلامت دهان و دندان در کودکان و بزرگسالان | بهترین دندانپزشک اصفهان | دکتر ندا مکانیک

پیشگیری از پوسیدگی به کمک تغذیه

برای این کار باید مصرف شیرینی و مواد قندی را کاهش دهید و بعد از مصرف این نوع غذا ها و همچنین مصرف خوراکی های چسبناک، حتما دهان خود را با آب بشویید. برای حفظ سلامت دهان و دندان مصرف میوه و سبزیجات را بیشتر در برنامه غذایی خود قرار دهید.

تاثیر کوآنزیم Q10 بر سلامت دهان و دندان

کوآنزیم Q10 به طور طبیعی توسط بدن تولید شده و به عنوان یک کاتالیزور برای سوخت و ساز های بدن عمل می کند. کوآنزیم Q10 می تواند سبب کاهش درد و خونریزی مربوط به بیماری های لثه باشد. گوشت گاو، جگر مرغ و بعضی از روغن های گیاهی دارای کوآنزیم Q10 می باشند.

مصرف ترشی و سلامت دندان

با وجود اینکه طعم ترشی به شدت مورد علاقه بسیاری از افراد می باشد، اما باید بدانید که به جهت داشتن حالت اسیدی می تواند آثار مخربی بر مینای دندان داشته باشد. بهتر است بعد از مصرف ترشی حتما دهان خود را با آب بشویید.

اقداماتی برای جلوگیری از آسیب آبمیوه های ترش و اسیدی بر دندان

بهتر است این نوع آبمیوه ها را با نی بنوشید تا تماس کمتری با دندان ها داشته باشد و سعی کنید بعد از مصرف این نوع نوشیدنی ها دهان خود را آب بشویید. برای حفاظت بیشتر از دندان ها در مقابل آبمیوه های ترش و اسیدی، حدود نیم ساعت پس از خوردن آن ها مسواک بزنید. توجه داشته باشید که اگر بلافاصله بعد از مصرف این نوشیدنی ها مشواک بزنید، مینای دندان شما حساس تر و آسیب پذیر تر خواهد شد.

صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان

بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان در دکتر آف


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

علائم نیاز به ریتینر جدید برای دندان

تشخیص و درمان گوش درد ناشی از مشکلات دندان

ضرورت تغذیه سالم در سلامت دندان ها

Leave a Comment