کامپوزیت و بوی بد دهان | بهترین دندانپزشک اصفهان

آیا کامپوزیت موجب بوی بد دهان می شود؟

بسیاری از افراد وقتی برای اولین بار برای کامپوزیت به دندانپزشک مراجعه می کنند این سوال را دارند که آیا کامپوزیت باعث بروز بوی بد دهان می شود؟ در این نوشته از سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان قصد داریم درباره کامپوزیت و بوی بد دهان مواردی را خدمت شما بیان کنیم. یکی از مهم ترین دلایل بوی بد دهان بعد از کامپوزیت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. انتخاب مواد کامپوزیت با کیفیت از بوی بد دهان پس از مونتاژ جلوگیری می کند.

کامپوزیت لایه بسیار نازکی است که روی سطح جلویی دندان قرار می گیرد تا عیوب دندانی مانند زردی، پر شدن لب، شکستگی های جزئی، فضای بین دندانی کوچک و ناهماهنگی جزئی دندان را اصلاح کند.

بیشتر بخوانید : مشکلات زیبایی دندان

دلیل بوی بد دهان بعد از کامپوزیت چیست؟

یکی از روش های زیبایی و سفید شدن دندان ها استفاده از ونیر کامپوزیت است. اما گاهی اوقات، بوی بد دهان پس از کامپوزیت باعث می شود افراد در استفاده از این روش تردید کنند، اینطور نیست؟ در روش های دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی، کسانی که از لمینت های کامپوزیت استفاده می کنند بیشتر در معرض بوی بد دهان هستند. اما آیا همیشه کامپوزیت باعث بروز بوی بد دهان می شود؟ دلایل پشت پرده آن چیست؟ در زیر به تعدادی از این دلایل اشاره کرده ایم.

نوع و کیفیت مواد ترکیبی در کامپوزیت

علاوه بر زیبایی ظاهری دندان، کیفیت مواد کامپوزیت بر احتمال بوی بد دهان بعد از کامپوزیت تاثیر می گذارد. لمینت کامپوزیت بر اساس مواد رزینی با ذرات شیشه ساخته می شود. بر این اساس ذرات شیشه به چهار گروه نانو پرکننده، میکروفیلینگ، میان پرکننده و ماکرو فیلینگ تقسیم می شوند.
اما بهترین نوع کامپوزیت چیست؟ هرچه ذرات تشکیل دهنده کامپوزیت کوچکتر باشند، سطح ترکیب صاف تر، براق تر و زیباتر خواهد بود. همچنین احتمال ایجاد بوی بد دهان کمتر است. علاوه بر این، کامپوزیت های ساخته شده با ذرات ریزتر بهتر صاف می شوند. بنابراین کامپوزیت های نانواستون یا میکروستون بهترین نوع کامپوزیت هستند.

عدم سازگاری کامپوزیت با حاشیه دندان

در برخی موارد پس از نصب کامپوزیت ها بوی نامطبوعی به وجود می آید؛ زیرا در نصب کامپوزیت های دندانی استانداردهای خاصی رعایت نمی شود. اگر کامپوزیت با لبه دندان مطابقت نداشته باشد، یک فاصله بین دندان و کامپوزیت ایجاد می شود. پوسیدگی دندان و بوی بد دهان زمانی رخ می دهد که بقایای غذا یا پلاک میکروبی وارد فضای ایجاد شده شود.

بیماری ها و عفونت های لثه

پریودنتیت یکی از عواملی است که باعث ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت می شود. بیماری لثه محیط را برای تشکیل پلاک میکروبی در اطراف کامپوزیت ها بالا می برد. باکتری ها التهاب لثه و تولید سم را افزایش می دهند. اگر درمان التهاب لثه به موقع انجام نشود، آسیب به لثه، استخوان فک و کامپوزیت رخ می دهد.

عدم درمان بیماری لثه می تواند منجر به بوی بد دهان بعد از کامپوزیت شود. سایر علائم بیماری لثه شامل خونریزی از دهان، تورم و قرمزی در دهان و لق شدن دندان ها است.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

یکی از مهم ترین دلایل بوی بد، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. پس از نصب کامپوزیت باید با دقت و توجه بیشتری از نخ دندان و مسواک زدن دندان های خود استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که عدم مراقبت از دهان و دندان علاوه بر بوی بد دهان باعث پوسیدگی دندان می شود.

عوامل تاثیرگذار در افزایش طول عمر کامپوزیت دندان | بهترین ایمپلنت اصفهان
سایر عواملی که بر بوی بد دهان بعد از کامپوزیت تاثیرگذارند

برخی بیماری ها مانند رفلاکس معده، عفونت های ریوی، اختلالات کبدی، مشکلات کلیوی و دیابت می توانند باعث بوی بد دهان بعد از کامپوزیت شوند. برخی افراد بر این باورند که بوی بد دهان با نصب کامپوزیت همراه است و از بیماری های ذکر شده آگاهی ندارند. برای تشخیص علت بوی بد دهان باید به دندانپزشک متخصص مراجعه کرد.

استعمال سیگار: افراد سیگاری پس از کامپوزیت در معرض خطر پوسیدگی و بوی بد دهان هستند.

مصرف برخی غذاها: بوی بد دهان گاهی با خوردن غذاهایی مانند سیر و پیاز همراه است. همچنین بافت بین دندان ها می تواند باعث بوی بد دهان شود. رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از دهانشویه می تواند باکتری های موجود در دهان را از بین ببرد.

شل شدن کامپوزیت: عدم مراقبت مناسب هنگام کامپوزیت و اعمال فشار به آن می تواند باعث شل شدن کامپوزیت روکش شود. پس از استفاده از کامپوزیت ونیر، اگر احساس کردید که ترکیب شل شده است، حتماً در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا از ایجاد باکتری و بوی ناخوش پس از ترکیب جلوگیری شود.

پوسیدگی دندان کامپوزیت شده : دندان های کامپوزیت اگر به درستی درمان نشوند می توانند باعث پوسیدگی شوند. بوی بد دهان نیز در نتیجه پیشرفت پوسیدگی دندان رخ می دهد.

صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان

برای جلوگیری از بوی بد دهان بعد از کامپوزیت چه روش هایی موثر است؟

  1. اولین راه موثر برای جلوگیری از بوی بد دهان مراجعه به دندانپزشک مجرب است.
  2. پس از نصب ونیر کامپوزیت، حتما آب فراوان بنوشید. مرطوب نگه داشتن محیط دهان از بیماری های مرتبط با خشکی دهان جلوگیری می کند.
  3. از آدامس های بدون قند مانند زایلیتول استفاده کنید.
  4. توصیه می شود از آب نبات های بدون شکر استفاده کنید. هنگام استفاده از این نوع آب نبات، ذرات غذا از لثه و مفاصل پاک می شود.
  5. استفاده از دهانشویه مناسب مانند دهانشویه ضد عفونی کننده می تواند از رشد باکتری در دهان جلوگیری کند.
  6. پرهیز از عادات بد مثل گاز گرفتن غذاهای سفت، ترک خوردن پسته و فندق. استفاده از دندان به عنوان ابزاری برای باز کردن گره ها و دندان قروچه می تواند آسیب جدی به لمینت های کامپوزیت وارد کند.
  7. انتخاب یک دندانپزشک زیبایی با تجربه و ماهر در هنگام گذاشتن کامپوزیت باعث می شود که هیچ فاصله ای بین لثه و کامپوزیت وجود نداشته باشد. در نتیجه پاتوژن ها و باکتری ها نمی توانند از بین کامپوزیت و مینای دندان عبور کنند و باعث پوسیدگی پس از کامپوزیت و بوی بد دهان شوند.

بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان در دکتر آف


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

وستیبول دندان

نکاتی برای افزایش طول عمر لمینت دندان

مواد غذایی مناسب تقویت دندان

ایمپلنت و ریشه دندان

Leave a Comment