انواع مختلف دندان عقل
بررسی انواع مختلف دندان عقل
دندان عقل، آخرین دندانی است که در دهان هر فرد رویش پیدا میکند و رشد دندانها را تکمیل می کند. تمام افراد دارای این دندان هستند، اما در برخی از آنها کاملا رشد کرده و در بعضی دیگر به حالت نهفته در زیر بافت لثه باقی میماند. دندان عقل در مقایسه با سایر دندانهای دهان، آناتومی مشخصی ندارد و نسبت به آنها، بیشترین تنوع آناتومی را دارد؛ به همین دلیل پروسههای دندانپزشکی را با مشکل مواجه میکند. در این مقاله سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان انواع مختلف دندان عقل را مورد بررسی قرار می دهیم.
دندان عقل کاملا رویش یافته
در خیلی از افراد، دندان عقل به خوبی رویش پیدا کرده و مشکلی از برای فرد به وجود نمیآورد. چنین دندانی میتواند عملکرد دندانهای آسیاب را تقویت کند.
دندان نهفته
در برخی از بیماران ممکن است دندان عقل در زیر لثه پنهان بماند. در این گونه بیماران به دلایل مختلف دندان عقل نهفته باقی میماند و ممکن است مشکلاتی برای سایر دندانها ایجاد کند. درصورتی که این دندان برای فرد مشکل ایجاد کند، با جراحی آن را از دهان خارج میکنند.
دندان نیمه نهفته
گاهی ممکن است به هر دلیلی، رویش دندان عقل به طور کامل اتفاق نیفتد. در این شرایط دندان به صورت نیمه نهفته باقی مانده و احتمال پوسیده شدن آن بیشتر خواهد بود. چرا که این گونه دندانها فضای مناسبی برای تجمع باکتریها فراهم میکنند.
نشانههای رشد دندان عقل
همانطور که اشاره شد، تعداد دندان های عقل ۴ تا است و در چهار سمت دهان قرار گرفته است. دندان عقل معمولاً در سن ۱۶ تا ۲۳ سالگی در دهان رشد می کند. رشد چنین دندانی با یکسری نشانهها همراه است که در ادامه بیان شدهاند:
- به طور معمول رویش این دندان با درد کمی همراه است. شدت این درد ممکن است در بازه زمانی مختلف متفاوت باشد.
- رشد دندان عقل سبب تحریک لثه آن ناحیه میشود. در این شرایط معمولا در صورت تماس مواد غذایی با این ناحیه، کمی سوزش و درد احساس میشود.
- ممکن است لثه در آن ناحیه کمی ملتهب و دچار قرمزی شود.
- ممکن است قسمت کوچکی از دندان در انتهای دهان قابل مشاهده باشد. نوک دندان عقل در این افراد با زبان بهراحتی قابل لمس است.
صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان
بهترین دندانپزشک اصفهان در دکتر آف
مطالب پیشنهادی برای مطالعه:
دلایل انجام جراحی پیوند استخوان فک