اهمیت نیاز به تمیز کردن نگهدارنده ارتودنسی (ریتینر)
بررسی اهمیت نیاز به تمیز کردن نگهدارنده ارتودنسی (ریتینر)
تمیز کردن نگهدارنده های ارتودنسی یا ریتینر از نظر بهداشت دهانی که باعث سلامت دهان شما میشود مهم است. نگهدارنده ها برای مدت طولانی تری در دهان شما باقی میمانند و همانند دندان ها باکتری، پلاک و تارتار های موجود در دهان شما را جمع میکنند. در این مقاله سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان اهمیت نیاز به تمیز کردن نگهدارنده ارتودنسی (ریتینر) را مورد بررسی قرار می دهیم.
چنانچه شما نگهدارنده های خود را به طور منظم تمیز نکنید، باکتری و پلاک در آن جمع شده و سبب افزایش احتمال پوسیدگی دندان های شما، بیماری های لثه و عفونت میشود. این بدان معناست که نگهدارنده کثیف میتواند باعث آسیب به سلامتی شما و همچنین آسیب رساندن به دندان های شما شوند.
ضرورت تمیز کردن نگهدارنده ارتودنسی
- همانند دندان ها، ریتینرهای شما نیز محل تجمع باکتری و مواد غذایی ریز میباشد که سبب تشکیل غشایی به نام پلاک میشود. هنگامی این پلاک ها تمیز نشوند نیز میتوانند منجر به تشکیل تارتار شوند. تارتار نیز باعث رشد باکتری و پوسیدگی دندان میشوند.
- سیم های فلزی و پلاستیک شفاف متحرک هر دو مکان های مناسبی برای پرورش باکتری ها هستند. تحقیقات نشان داده است که هر دو نوع نگهدارنده میتوانند منجر استافیلوکوک اپیدرمیدیس، استافیلوکوک اورئوس و استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین(MRSA) شوند. این باکتری ها پتانسیل ایجاد عفونت شوند که با نام استافیلوکوک شناخته میشود.
- از آنجایی که نگهدارنده های دائمی برای مدت زیادی در دهان شما باقی میمانند، در صورتی که به خوبی تمیز نشوند، میتوانند پلاک و تارتار های بیشتری را جذب کنند. پژوهش ها نشان داده است که با گذر زمان، پلاک ها و تارتار ها به نگهدارنده های دائمی میچسبند و باعث پوسیدگی دندان و آسیب دیدن لثه شوند و در نهایت منجر به پسروی و همچنین التهاب لثه خواهد شد.
- التهاب لثه نوعی مراحل اولیه آسیب دیدگی لثه بوده و میتواند دلیل التهاب و خونریزی آن شوند. در صورتی که به آن رسیدگی نشود نیز میتواند به پریودنتیت تبدیل شود. این بیماری سبب عفونت بافت و استخوان اطراف دندان شده و در نهایت میتواند باعث از دست دادن دندان شود.
دوره های تمیزکردن نگهدارنده ها
شما باید نگهدارنده های خود را حداقل روزی یکبار به منظور جلوگیری از تجمع باکتری روی سطح نگهدارنده تمیز نمایید. چنانچه از نگهدارنده های دائمی استفاده میکنید، باید نگهدارنده خود را حداقل روزی دو بار هنگامی که مسواک میزنید، تمیز کنید. همچنین شما باید پس از هر وعده غذایی نگهدارنده های خود را به منظور از بین بردن تکه های غذا به خوبی تمیز نمایید.
چنانچه نیاز دارید تا مواد کثیف و یا لایه باکتری چسبیده روی نگهدارنده متحرک خود را تمیز کنید، میتوانید چند بار در ماه نگهدارنده های خود را بهتر تمیز نمایید. تحقیقات نشان داده که غوطهور کردن نگهدارنده ها در سرکه یا آب دارای جوش شیرین میتواند مقادیر بیشتری از باکتری را نسبت به شستوشوی آن با مسواک از بین ببرد.
در صورتی که به طور منظم نگهدارنده های خود را تمیز نمیکنید، ممکن است دچار موارد زیر شوید:
- مزه و یا بوی بد
- کدر شدن سطح پلاستیک نگهدارنده
- تشکیل لایه های باکتریایی
- نقطه های کوچک سفید رنگ
- تجمع کلسیم(تارتار) سفید یا زرد
صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان
بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان در دکتر آف
مطالب پیشنهادی برای مطالعه:
افراد مناسب برای انجام ارتودنسی فانکشنال