بهترین دندانپزشک اصفهان بهترین دندانپزشک اصفهانکشی دندان

عصب کشی دندان 

عصب کشی دندان | بیشتر مردم عصب کشی دندان را با درد مرتبط می دانند؛ و اکثرا انتظار درد را در حین عصب کشی دندان و بعد از آن دارند ولی درد خیلی زیاد آن غیرطبیعی است.
تکنولوژی جدید و استفاده از بی حسی این عمل را سریع؛ ایمن و تقریبا بدون درد می سازد و همچنین یک روش فوق العاده برای نگهداشتن دندان طبیعی است.

برای دوری کردن از انجام عصب کشی دندان؛ هرکسی که دندان درد دارد باید به دندان پزشک مراجعه کند تا از پخش شدن عفونت دندان؛ تشکیل آبسه و بدتر شدن آن جلوگیری کند.

چند حقیقت درباره ی درد عصب کشی:

  • عصب کشی بافت آسیب دیده را درمان میکند و بقیه ی دندان را زنده نگه می دارد.
  • معمولا قبل از انجام آن، بی حسی زده می شود؛ بنابراین از یک پر کردن معمولی بیشتر درد ندارد.
  • اگر عصب کشی دندان شکست بخورد، انجام دوباره آن میتواند مشکل را حل کند.

تا چه اندازه درد نرمال است؟

بیشتر مردم تا چند روز بعد از عصب کشی دندان، حساسیت و درد با لمس را گزارش می دهند. دلایل متعددی برای آن وجود دارد:
– بافت اطراف دندان ملتهب و عفونی باقی می ماند: اگرچه دندان پزشک عصب ریشه دندان را خارج کرده است، عصب های کوچکی در لیگامان ها و بافت های اطراف دندان وجود دارد. وقتی این نواحی بعد از کار دندان پزشکی ملتهب است، این عصب ها میتوانند از پایانه خود، درد را منتقل کنند.
– تخریب لوازم دندان پزشکی: ممکن است وسیله ی خالی کردن ریشه دندان در حین کار بشکند و باعث آسیب بافت ملتهب اطراف شود.
– پر کردن ناصاف موقتی دندان: زپانی اتفاق می افتد که دندان پزشک دندان را به طور موقتی پر می‌کند ولی سطح آن را به اندازه کافی کوتاه و صاف نمیکند؛ درنتیجه باعث میشود قدرت جویدن در این نقطه بیشتر شود.
در بیشتر موارد درد مربوط به عصب کشی دندان بعد از چند روز باید رفع شود. اگر درد مرتفع نشد؛ یا خیلی شدید بود؛ مهم است که این مطلب را با دندان پزشک خود درمیون بگذارید.

عصب کشی دندان و درمان ریشه دندان توسط بهترین اندودنتیست ها در کلینیک دندانپزشکی هروی

درمان کانال ریشه دندان معمولا توسط اندودنتیست یا دندانپزشک عمومی انجام می شود. معمولا برای این درمان دندانپزشکی به ۱ الی ۲ جلسه زمان نیاز است.

درمان چگونه انجام می شود؟

ابتدا باید با عکسبرداری از دندان از میزان آسیب دیدگی دندان آگاه شد. (عکسبرداری در دندانپزشکی هروی در زمان درمان انجام می شود).

بعلاوه لازم است یک بی حسی موضعی توسط اندودنتیست برای کنترل درد انتخاب شود, در مواردی که دندان دچار آبسه (به انگلیسی abscessed) شده باشد لازم است از یک بی حسی قوی تری استفاده شود.

در مرحله بعدی یک ورق دندانپزشکی به عنوان سد دندانپزشکی داخل دهان بیمار قرار می گیرد تا دندان را تمیز نگه داشته و بزاق آن را حفظ کند.

سپس ناحیه پوسیدگی توسط دندانپزشک برداشته می شود و یک حفره از تاج دندان به سمت پالپ دندان ایجاد می شود.

در نهایت با استفاده از ابزار کوچک دندانپزشکی, پالپ آسیب دیده یا عفونی شده برداشته می شود و دندان توسط دندانپزشک ترمیم می شود.

 عصبکشی دندان در اصفهان

آیا عصب کشی دندان میتواند شکست بخورد؟

خوشبختانه بیشتر عصب کشی هایی که انجام میشود، موفق است. با این وجود، تعدادی از این عمل ها نیز با شکست مواجه میشود که دلایل آن در زیر آمده است:

  • ترمیم شروع به تراوش میکند.
  • بهداشت ضعیف دهان و دندان.
  • تخریب دندان و مهر و موم‌شدن مواد بعد از گذشت زمان
  • وجود یک کانال اضافی در دندان که دندان پزشک نمیتواند آن را ببیند.
  • انسداد مانند ریشه منحنی شکل که از خالی کردن کامل کانال جلوگیری میکند.
  • شکاف عمودی در دندان
  • خطای دندان پزشک

اگر علت درد ناشی از کانال جا مانده باشد؛ باید کانال را خالی کنیم و قسمت جامانده را پیدا کنیم؛ اگر دندان شکاف عمودی داشته باشد، دندان پزشک احتمالا آن را میکشد؛ اگر شخصی دچار التهاب پایدار یا عفونت بعد از درمان ریشه شود، ممکن است به عمل جراحی که آن را ریزکت انتهای ریشه می نامند، نیاز پیدا کند.

کنترل درد عصب کشی دندان در خانه

دارو های مسکن تجویز شده، باید درد را از بین ببرند. حواستان باشد که هنگام استفاده از دارو ها، حتما دستور العمل مصرف را اجرا کنید و در صورت عمل نکردن دارو ها؛ با دندان پزشک خود تماس بگیرید. مهم است که تا کامل شدن ترمیم نهایی دندان عصب کشی شده؛ روی دندان مورد نظر نجویید و گاز نگیرید چون ممکن است پرکردگی نهایی بشکند. همچنین رعایت بهداشت، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن باید رعایت شود.

درمان ریشه چگونه انجام می شود؟

عصب کشی دندان معمولا توسط متخصص درمان ریشه انجام میشود. مراحل انجام عصب کشی دندان به ترتیب به شرح زیر است:
– متخصص با استفاده از رادیوگرافی، دندان مورد نظر را بررسی میکند؛ سپس بی حسی به آن ناحیه میزند تا دندان را بی حس کند و rubber dam( پوشش محافظ) میگذارد تا دندان آسیب دیده را ایزوله و از بقیه ی نواحی دهان محافظت‌ کند.
– دندان پزشک، ناحیه ی بالایی دندان را می تراشد تا به کانال های ریشه دست پیدا کند؛ سپس پالپ را از داخل کانال ها خارج میکند و درواقع ریشه را با استفاده از وسایل خیلی کوچک تخلیه میکند.
– دندانپزشک کانال ها را تمیز میکند و شکل میدهد تا فضایی برای پرکردن ریشه ایجاد شود و اگر ممکن بود یک پست برای محافظت از دندان.
– دندان پزشک داخل کانال ها را با مواد پلاستیکی به نام گوتا- پرکا پر می کند سپس چسب روی آن میگذارد تا آن را درون دندان مهر و موم کند.
– در مرحله بعد دندان پزشک یک ترمیم موقتی( پانسمان) روی دندان می گذارد تا از آن هنگام التیام محافظت کند.

کسی که عصب کشی کرده است باید به دندان پزشک خود مراجعه کند تا پانسمان خود را بردارد و دندان پزشک در این مرحله همان تاج اولیه یا یک تاج دیگر با استفاده از مواد ترمیمی برای بیمار میگذارد. بعد از کامل شدن مراحل عصب کشی دندان، دندان باید همه ی کارکرد های قبلی خود را داشته باشد و همچنین نباید باعث درد شود.

کلام آخر

عمل عصب کشی دندان سالانه میلیون ها بار انجام میشود‌. در بیشتر موارد عمل موفقیت آمیز است‌. با تکنولوژی و بی حسی های تازه، عصب کشی بدون درد و راحت را میتوان تضمین کرد. کسانی که درد شدید یا پایداری را تجربه میکنند باید با دندان پزشک خود در میان بگذارند تا بررسی های بیشتری انجام شود.

ارائه خدمات عصب کشی دندان توسط خانم دکتر ندا مکانیک برای عزیزان اصفهانی به تجربه و تخصص بالا

برای اطلاع از آدرس و ساعات کاری مطب خانم دکتر ندا مکانیک به بخش تماس با ما سایت مراجعه کنید