علل بیماری پریودنتال لثه چیست؟ | بهترین دندانپزشک اصفهان

بررسی علل بیماری پریودنتال لثه

در نوشته ای که در سایت دکتر ندا مکانیک متخصص دندانپزشک اصفهان برای شما عزیزان جمع آوری شده است. به بررسی علل بیماری پریودنتال لثه خواهیم پرداخت. عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز بیماری لثه نقش دارند و در بسیاری از موارد با اقدامات پیشگیرانه می‌توان خطر ابتلا به پریودنتیت را به میزان قابل توجهی کاهش داد. در ادامه برخی از شایع‌ترین دلایل بیماری لثه ذکر شده‌اند:

دارو

بسیاری از داروها از جمله قرص‌های ضد بارداری خوراکی، داروهای قلب، داروهای ضد افسردگی و استروئیدها بر وضعیت عمومی دندان‌ها و لثه‌ها تأثیر می‌گذارند و آن‌ها را مستعد بیماری لثه می‌کنند. استفاده از آستروئید باعث رشد بیش از حد لثه و در نتیجه تورم رایج می‌شود و به باکتری‌ها اجازه می‌دهد با سرعت بیشتری در بافت لثه تکثیر یابند.

بهداشت نامناسب دندان

جلوگیری از بیماری‌های دندان در خانه با رعایت بهداشت دهان و دندان و رژیم غذایی متعادل شروع می‌شود. همچنین پیشگیری شامل مراجعه منظم به دندانپزشکی جهت معاینه، جرم‌گیری دندان‌ها و اشعه ایکس است. ترکیبی از مراقبت‌های مناسب در منزل و مراقبت‌های حرفه‌ای موجب حفظ حالت طبیعی دندان و ساختارهای استخوانی می‌شود. وقتی باکتری‌ها و رسوب‌ها (تارتار) جرم‌گیری نشوند لثه و استخوان اطراف دندان تحت تأثیر سموم باکتری‌ها قرار می‌گیرند. این روند می‌تواند منجر به بروز التهاب لثه یا پریودنتیت و در نهایت از دست رفتن دندان شود.

مطلب پیشنهادی برای مطالعه : فلیرآپ در درمان ریشه چیست؟

مصرف دخانیات

تحقیقات نشان داده‌اند که کشیدن سیگار و استعمال دخانیات از مهمترین عوامل در ایجاد و پیشرفت بیماری لثه هستند. سرعت بهبودی در افراد سیگاری کمتر است. علاوه بر این در مقایسه با دیگران، افراد سیگاری از تجمع رسوب (تارتار) روی دندان‌ها، پاکت‌های عمیق در بافت لثه و از دست دادن قابل توجه استخوان رنج بیشتری می‌برند.

علل بیماری پریودنتال لثه چیست؟ | بهترین دندانپزشک اصفهان

پیش‌زمینه ژنتیکی

حدود 30 درصد از افراد ممکن است علیرغم رعایت دقیق بهداشت دهان و دندان استعداد ژنتیکی شدیدی در ابتلا به بیماری لثه داشته باشند. احتمال ابتلا به بیماری پریودنتال در این افراد شش برابر بیشتر از افرادی است که استعداد ژنتیکی ندارند. برای پی بردن به احتمال وجود چنین پیش‌زمینه‌ای می‌توان از آزمایشات ژنتیک استفاده کرد. همچنین برای سالم نگه داشتن دهان و دندان می‌توان مداخله زودهنگام را انجام داد.

بارداری و یائسگی

در دوران بارداری مسواک زدن و استفاده منظم از نخ دندان بسیار مهم است. تغییرات هورمونی می‌توانند موجب حساس شدن بیشتر بافت لثه شوند و در نتیجه آن را مستعد ابتلا به بیماری کنند.

استرس مزمن و رژیم غذایی نامناسب

استرس توانایی سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری را کاهش می‌دهد. به این معنی که عفونت‌های باکتریایی ممکن است سیستم دفاعی بدن را در هم بشکنند. همچنین رژیم غذایی ضعیف یا سوء تغذیه توانایی بدن در مبارزه با عفونت‌های پریودنتال را کاهش می‌دهند و بر سلامت لثه‌ها نیز تأثیر منفی می‌گذارند.

دکتر مکانیک متخصص ایمپلنت اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید

دیابت و مشکلات زمینه‌ای پزشکی

بسیاری از بیماری‌های پزشکی از قبیل بیماری‌های تنفسی و قلبی، آرتروز و پوکی استخوان می‌توانند شروع و پیشرفت بیماری لثه را تشدید یا تسریع کنند. دیابت مانع از توانایی بدن در استفاده از انسولین می‌شود که این امر کنترل و بهبود عفونت باکتریاییِ لثه را دشوارتر می‌کند.

دندان قروچه

فشردن یا ساییدن دندان‌ها روی یکدیگر می‌تواند به بافت حمایت‌کننده اطراف دندان آسیب جدی برساند. دندان قروچه معمولاً با «بایت نامناسب» یا ناهمترازیِ دندان‌ها همراه است. هنگامی که فردی از بیماری لثه رنج می‌برد، تخریب اضافی بافت لثه ناشی از دندان قروچه می‌تواند پیشرفت بیماری را تسریع کند.

راه های ارتباطی با دندانپزشک زیبایی اصفهان

بهترین دندانپزشک اصفهان در کلینیک24

مطالب پیشنهادی :

اجتناب از این غذاها هنگام استفاده از ونیرهای موقت

بررسی درمان های لق شدن ایمپلنت دندان

روش های درمانی انواع بیماری‌های پریودنتال

Leave a Comment