مواد تشکیل دهنده ایمپلنت دندان | بهترین دندانپزشک اصفهان

بررسی مواد تشکیل دهنده ایمپلنت دندان

کاشت ایمپلنت همانند کاشت دندان طبیعی خود را در دل افراد جا کرده است. مواد تشکیل دهنده از ایمپلنت های All-on-4 ساخته شده از مواد مخصوص است که می تواند بهترین جایگزینی پایدار، واقع بینانه و ماندگار برای دندان های از دست رفته باشد. در این مقاله سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان مواد تشکیل دهنده ایمپلنت دندان را مورد بررسی قرار می دهیم.

مواد و جنس ایمپلنت با ویژگی ها خاص و توانایی آن در ارائه بهترین ظاهر و سالم نگه داشتن فک انسان انتخاب می شود. بکار بردن این مواد سبب شده که قیمت ایمپلنت نسبت به دیگر نمونه های کاشت دندان گرانتر باشد. شاید بیمار هزینه زیادی برای جنس ایمپلنت دندان کرده باشد اما از سوی دیگر برای سالهای طولانی از نمونه دندان طبیعی بهره می برد.

علل استفاده تیتانیوم در ایمپلنت دندان

تیتانیوم به عنوان یک ماده سازگار زیستی با اندام انسان است که سبب شده مثل یک پایه قوی و محکم به جای ریشه دندان عمل کند. نحوه پیوند به این صورت است که استخوان طبیعی با پیوند خوردن به تیتانیوم، ایمپلنت را در جای خود محکم نگه می دارد. از سوی دیگر مطالعات علمی نشان داده است که کمترین حساسیت و آلرژی نسبت به تیتانیوم گزارش شده است.

علاوه بر تیتانیوم یک ماده جایگزین دیگر برای انتخاب جنس ایمپلنت به نام زیرکونیوم وجود دارد که همانند تیتانیوم با بدن انسان سازگار است.

از نظر دانشمندان میزان موفقیت ایمپلنت زیرکونیوم مانند موفقیت ایمپلنت تیتانیومی می باشد. زمانی که ایمپلنت در استخوان فک کار گذاشته می شود، استخوان های اطراف آن شروع به بازسازی می کند و با ایمپلنت شروع به جوش خوردن می کند. با جوش خوردن استخوان انگار دوباره ریشه تازه در دندان کاشته شده است.

ایمپلنت با جایگیری در جای خود باعث تحریک شدن رشد استخوان فک می شود. در نظر داشته باشید که پایه فلزی به گونه ای درون لثه قرار می گیرد که اصلا قابل دیدن نیست اما خود ایمپلنت را می توان به راحتی دید. قسما قابل مشاهده را معمولا از پرسلن و یا مواد دیگر همرنگ با دندان می سازند.

در مرکز ایمپلنت سعی شده است که دندان های بیمار بصورت سفارشی ساخته شود تا با دندان های دیگر وی تناقض نداشته باشد. با این طرح گویی فرد کاشت دندان طبیعی را انجام داده است. جالب است بدانید که هیچگونه جایگزین دندانی بدن استفاده از فلز وجود ندارد. هر نوع کاشت دندان که بکار گرفته می شود در درون خود یون فلز را دارد.

نکاتی برای کاشت ایمپلنت ساب پریو استیل | بهترین دندانپزشک اصفهان

مزیت های استفاده از تیتانیوم در ایمپلنت دندان

سازگاری زیستی:

انتخاب فلز سازگار با بدن کاری بس دشوار است. تیتانیوم علاوه بر سازگاری با بدن می تواند باعث تحریک رشد استخوان (استخوان سازی) شود.

امن است:

جنس ایمپلنت ساخته شده از تیتانیوم بدون ضرر برای بدن است. حساسیت و خطر آلرژی برای بدن ندارد.

حداقل سائیدگی:

زمانی که صحبت از عمر طولانی ایمپلنت به میان می آید، یعنی کمترین سائیدگی در طول زمان را دارد. تیتانیوم جزو آلیاژ های مقاوم با لایه محافظ دی اکسید بوده که در برابر سائیدگی و نفوذ آب و مواد شیمیایی است.

سبک و محکم:

تیتانیوم فلزی سبک در عین حال قوی است که پس از خم شدن به راحتی می تواند به شکل اصلی خود برمی گردد.

صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان

اجزای تشکیل دهنده جنس ایمپلنت دندان

جنس و مارک ایمپلنت را تا اینجا کامل شناختید اما خود ایمپلنت از سه قسمت اصلی (ریشه یا فیکسچر، اباتمنت و تاج) و قطعات (هیلینگ، ترانسفر کوپینگ، آنالوگ و کاور اسکرو) تشکیل شده است.

ریشه(فیکسچر) ایمپلنت دندان

اجزای اصلی تشکیل دهنده ایمپلنت دندان را فیکسچر یا ریشه تشکیل می دهد. این قطعه که در درون استخوان قرار میگرد حکم ریشه دندان را دارد. فیکسچر همانند پیچ یا در طرح های قدیمی مانند میخ است اما با این تفاوت که از جنس تیتانیوم ساخته می شود.

اباتمنت (تاج)

اباتمنت یا تاج دندان نیز بخشی از ایمپلنت است که برای محافظت از پروتز و یا ساختارهای فوقانی استفاده می شود. اندازه و اشکال اباتمنت به صورت Cemented، UCLA، Solid، Multi-Unit، Temporary، Lactore،Ball و Angled می باشد. اباتمنت ها را در زاویه های 5 تا 25 درجه ساخته می شود تا در شرایطی که جراح قادر به کارگذاشتن ایمپلنت عمود نبود از آن استفاده کند.

بهترین دندانپزشک اصفهان در دکتر آف


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

مقایسه ایمپلنت دیجیتال با ایمپلنت معمولی دندان

آشنایی با انواع روکش ایمپلنت دندان

نکاتی برای کاشت ایمپلنت دندان جلو

Leave a Comment