نکاتی در مورد عصب کشی دندان نیش
بررسی نکاتی در مورد عصب کشی دندان نیش
دندان نیش به عنوان سومین دندان قدامی در زیبایی صورت و گیرایی طرح لبخند تاثیر بالایی دارد. اما دندان نیش نیز همانند سایر دندانها از ساختار مشابهی تشکیل شده و ممکن است دچار مشکلاتی مثل عفونت و پوسیدگی گردد. در ادامه این مطلب سایت دکتر ندا مکانیک بهترین ایمپلنت اصفهان نکاتی در مورد عصب کشی دندان نیش را مورد بررسی قرار می دهیم.
اهمیت دندان نیش
عصب کشی دندان نیش یکی از روشهای مهم و تخصصی درمانی در زمینه دندانپزشکی است. دندانهای نیش، به دلیل داشتن ریشههای عمیق در فک، علاوه بر نقش آنها در فرآیند جویدن و برش غذا، تأثیر قابل توجهی در زیبایی چهره نیز دارند. اگر با علائمی مانند درد، ورم، طعم نامطبوع در دهان و قرمزی لثه در ناحیه دندانهای نیش مواجه شدهاید، بهتر است بلافاصله به دندانپزشک متخصص و با تجربه مراجعه کنید تا میزان آسیب به دندان بررسی شود و در صورت لزوم، عصب کشی و ترمیم دندان صورت گیرد.
زمان نیاز به درمان در دندان نیش
عصب کشی برای دندان نیش زمانی لازم است که عفونت و پوسیدگی به داخل کانال و عصب دندان نیش نفوذ کند. این درمان به منظور ترمیم و حفظ دندان در مواجهه با عفونت و التهاب انجام میشود. با انجام عصب کشی، عفونت و پوسیدگی در قسمت پالپ دندان از بین میروند. در واقع، دندانپزشک ناحیه تحت درمان را به گونهای پاکسازی میکند که عفونت به طور کامل از بین برود و به دندانهای دیگر منتقل نشود. بهتر است بدانید که عصب کشی به دندانها آسیب فیزیکی وارد نمیکند و برای درمان دندانهای نیش بسیار مناسب است. عفونت دندان نیش ممکن است به دلیل وجود ترک در دندان، تأثیر ضربهها به دندان یا نتیجه درمانهای مکرر دندان و آسیب به مینای دندان به وجود آمده باشد.
علائم به عصب رسیدن دندان
- درد دندان: احساس درد مداوم، ضرباندار یا لحظهای در دندانهای نیش.
- حساسیت به مواد غذایی: حساسیت به نوشیدنیها و غذاهای سرد و گرم.
- تغییر رنگ دندان: تغییر رنگ دندان از سفیر طبیعی به سمت زرد یا تیره شدن.
- خروج ترشحات چرکی: خروج ترشحات چرکی از دندان یا لثه که نشان دهنده عفونت پالپ است.
- سوزش لثه: سوزش، قرمزی یا تورم لثه در ناحیه دندان نیش نشاندهنده مشکلات ریشهای دندان است.
مراحل درمان ریشه دندان نیش
به منظور انجام عصبکشی دندان نیش، مراحل زیر طی میشود:
- ابتدا با استفاده از عکس رادیوگرافی طول ریشه دندان تعیین میشود.
- سپس برای جلوگیری از احساس درد در بیمار، از بیحسی موضعی استفاده میشود.
- با کمک دستگاه اپکسفایندر، طول دقیق کانال ریشه دندان اندازهگیری میشود.
- در مرحله بعد کانال ریشه تخلیه و تمیز میشود.
- در نهایت کانال تمیز شده با مواد پرکننده دندانپزشکی پر میشود.
عوارض عصب کشی دندان نیش
- احساس درد شدید و بدون کاهش پس از چند هفته از عمل عصب کشی، به خصوص اگر درد بیشتر شده باشد.
- ترشحات چرکی به رنگ سبز، زرد یا بیرنگ که میتواند نشانه عفونت بافت باشد.
- التهاب و قرمز شدن بافت در نزدیکی دندان عصب کشی شده، به ویژه در لثه، صورت یا گردن.
- طعم یا بوی غیرطبیعی و قابل توجه در دهان به دلیل احتمال عفونت بافت.
- احساس سوزش در ناحیه دندان عصب کشی شده.
- حساسیت به خوراکیهای سرد و گرم.
طول عمر درمان عصب کشی دندان نیش
ماندگاری درمان عصب کشی دندان نیش تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد. استفاده از کامپوزیت همرنگ دندان برای پر کردن دندانهای جلو معمولاً ماندگاری بالاتری دارد. این ماده معمولاً بین ۷ تا ۱۰ سال دوام میآورد. حفظ بهداشت دهان و دندان، از جمله مسائل مانند بهداشت دهانی منظم، مسواک زدن مناسب، استفاده از نخ دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک، میتواند به ماندگاری درمان عصب کشی دندان کمک کند. با رعایت این موارد، ماندگاری دندان عصب کشی شده به ۱۰ سال و حتی تا ۱۵ سال یا بیشتر هم میرسد. در مقابل استعمال دخانیات، جویدن ناخن و سایر عادات غیرسالم میتواند طول عمر عصب کشی دندان را کاهش دهد.
عصب کشی دندان پیش از ارتودنسی
همانطور که میدانید پیش از شروع روند درمان ارتودنسی پزشک سلامت دهان و دندان شما را بررسی میکند. بعد از معاینه اولیه ممکن است متوجه پوسیدگی، شکستگی یا عفونت در دندان نیش بشود، در این حالت شما پیش از ارتودنسی نیاز به عصب کشی دندان نیش دارید.
صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین ایمپلنت اصفهان
میزان درد ارتودنسی
ارتودنسی لزوما دردناک نیست، اما ممکن است در مراحل و زمان های خاصی احساس درد و ناراحتی ایجاد کند. در هنگام نصب دستگاه و در هفتههای اولیه درمان، فشار وارده از سیم ها و براکتها ممکن است باعث حساسیت و درد خفیفی شود که معمولا پس از مدت کوتاهی برطرف میگردد. همچنین در طول درمان و تغییر شکل دندانها و فک، درد و ناراحتی خفیف و گذرایی ایجاد میشود که با مسکنهای بدون نسخه قابل کنترل است. بنابراین به طور کلی میتوان گفت ارتودنسی دردناک نیست اما در مراحلی ممکن است درد خفیفی ایجاد کند که قابل تحمل و مدیریت است.
بهترین ایمپلنت اصفهان در دکتر آف