آشنایی با انواع ترمیم دندان با کامپوزیت | بهترین دندانپزشک اصفهان

بررسی انواع ترمیم دندان با کامپوزیت

قصد داریم تا در این مطلب سایت دکتر ندا مکانیک متخصص دندانپزشک اصفهان به بررسی انواع ترمیم دندان با کامپوزیت بپردازیم. همراه ما باشید.

پل‌های دندانی کامپوزیت فلزی

درست مانند تاج‌ها، امکان داشتن پوسته فلزی برای پل‌های دندانی کامپوزیت وجود دارد. جایی که کامپوزیت روی آن قرار می‌گیرد و معمولا به عنوان ونیر قسمت‌های در معرض دید استفاده می‌شوند. ساختار پل‌های کامپوزیت فلزی شبیه تاج‌ها است و اغلب در شرایطی که فرد قادر به پرداخت هزینه‌های بیشتر نیست، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پل‌های کامپوزیتی چسبنده

زمانی از پل‌های کامپوزیت چسبنده استفاده می‌شود که یک دندان (معمولا دندان جلویی) وجود نداشته باشد. در این روش دندانپزشک در مطب یا تکنسین دندانپزشکی از طریق باندینگ دندان‌های مصنوعی را به دندان‌های مجاور متصل می‌کنند.

مطلب پیشنهادی : بررسی کاربردهای انواع کامپوزیت دندان

مزیت مهم این روش ساییده نشدن دندان‌های مجاور است. در نتیجه دندان‌های مجاور آسیب نمی‌بینند. یعنی هر زمانی که فرد خواست می‌تواند دندان‌های طبیعی خود را داشته باشد. در برخی موارد برای تقویت پل کامپوزیت می‌توان از فایبر استفاده کرد. اگرچه پل متصل به رزین از پروتز متحرک بهتر کار می‌کند اما مانند پل ثابت مقاوم نیست و به میزان ایمپلنت دندان ماندگاری ندارد.

کاربرد
  • عدم وجود استخوان کافی و در نتیجه وارد نشدن ایمپلنت
  • زمانی که فرد برای پل دندان طبیعی، ساییده شدن و آسیب دیدن دندان‌های مجاور را نپذیرد.
  • زمانی که هزینه درمان بسیار زیاد باشد.

علائم ضرورت نیاز به تعویض روکش دندان | بهترین ایمپلنت اصفهان

تاج دندان کامپوزیت

در واقع تاج‌های کامپوزیتی به میزان تاج‌های طلا، زیرکونیا یا پرسلن ماندگاری ندارند و نیاز به تعویض بیشتر دارند. امکان ساخت پوسته فلزی برای تاج‌های کامپوزیت وجود دارد. اما برای ساخت تاج کامپوزیتی کامل شرایط خاصی وجود دارد.

معمولا ساخت تاج‌های فلزی کامپوزیت برای قسمتی از دندان انجام می‌شود، به عبارت دیگر این روکش‌ها فقط قسمت‌هایی از تاج که در معرض دید هستند را پوشش می‌دهند. اگر مایل به زیبایی بیشتری باشید، امکان پوشاندن تمام طرف‌های تاج با کامپوزیت وجود دارد.

کاربردها
  • افرادی که محدودیت بودجه دارند و توانایی خرید تاج گران قیمت را ندارند.
  • افرادی که به فلز حساسیت زیادی دارند و نمی‌توانند پرسلن کامل را تحمل کنند. (این اتفاق بسیار نادر است)
  • گزینه‌ایی موقت برای کسانی که میزان پوسیدگی زیادی دارند.

اینله

اینله روش ترمیم غیرمستقیم است. در این روش از یک ماده جامد (مثلا طلا، پرسلن یا رزین کامپوزیت) برای پر کردن حفره دندان استفاده می‌کنند که در جای خود چسبیده می‌شود. بر خلاف طلا و پرسلن، در این روش کامپوزیت این مواد به شیوه باندینگ در حفره قرار داده می‌شوند.

اگرچه اینله‌های کامپوزیتی به دلیل استفاده از روش‌های باندینگ بهتر در جای خود قرار می‌گیرند اما از نظر مقاومت، ماندگاری و طول عمر از اینله‌های طلایی و پرسلن ضعیف‌تر هستند.

دکتر ندا مکانیک را در اینستاگرام دنبال کنید

ونیرها

ونیر لایه نازکی از موادی است که برای افزایش زیبایی دندان یا محافظت از سطح دندان در برابر آسیب روی دندان قرار می‌گیرد. در ساخت ونیر از دو نوع ماده استفاده می‌شود: پرسلن و کامپوزیت.

  • ممکن است ونیر کامپوزیتی مستقیما یا غیر مستقیم توسط یک تکنسین دندانپزشکی در آزمایشگاه دندانپزشکی ساخته شود. ونیر کامپوزیت با روش باندینگ در جای خود فیکس می‌شود.
  • ونیرهای پرسلن در برابر لک شدن و شکسته شدن مقاوم ترند و دارای ماندگاری و زیبایی بیشتری هستند.

بهترین دندانپزشک اصفهان در دکتر آف


بیشتر بخوانیم:

مزیت های ترمیم دندان با کامپوزیت

نگهداری و استفاده از فیلینگ کامپوزیت دندان

علل استفاده از انواع محافظ های دهانی

Leave a Comment