عوامل زرد شدن زبان | بهترین دندانپزشک اصفهان | دکتر ندا مکانیک

بررسی عوامل زرد شدن زبان

زرد شدن زبان می‌تواند گاهی نگران کننده باشد، اما یک بیماری نسبتاً شایع است که به دلایل مختلف ممکن است رخ دهد. آشنایی کامل با علل، علائم و گزینه‌های درمانی خانگی و علمی زردی زبان به شما این امکان را می‌دهد تا بدانید این موضوع به چه دلیل رخ داده است و تا چه اندازه باید نگران آن باشید. در این مقاله سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان عوامل زرد شدن زبان را مورد بررسی قرار می دهیم.

زردی زبان چیست؟

زرد شدن زبان، وضعیتی است که در آن زبان رنگ زردی به خود می‌گیرد. اگرچه ممکن است هشدار دهنده به نظر برسد، اما معمولا بی ضرر و موقتی است. با این حال، در بعضی از موارد می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری جدی باشد که نیاز به توجه دارد.

عفونت‌های باکتریایی یا قارچی

برخی عفونت‌ها، مانند برفک دهان (عفونت قارچی) یا رشد بیش از حد باکتری روی زبان، می‌توانند باعث زردی شوند. این عفونت ها اغلب نیاز به درمان با داروهای ضد قارچ یا آنتی بیوتیک دارند.

مصرف برخی داروها و مکمل‌ها

برخی از داروها و مکمل ها می توانند باعث تغییر رنگ زبان شوند، از جمله مصرف برخی از آنتی بیوتیک های خاص، مکمل های آهن، یا داروهای حاوی بیسموت.

مصرف غذاهای دارای رنگ خوراکی و طبیعی

برخی از مواد غذایی دارای رنگ دانه هستند و برخی نیز دارای رنگ های خوراکی صنعتی هستند که بعد از مصرف آنها با تغییر رنگ زبان مواجه خواهید شد.

کمبود برخی از ویتامین‌ها

کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین B12 یا آهن می تواند موجب تغییر رنگ زبان شما شود و به طور بالقوه باعث زرد شدن آن شود. خوردن یک رژیم غذایی متعادل استفاده از مکمل های غذایی مناسب می تواند به سرعت این موضوع را برطرف نماید.

مصرف بیش از حد الکل

بطور کلی مصرف زیاد یا مکرر الکل می تواند موجب بروز بیماری های بسیاری شود. مصرف الکل می تواند بدن را کم آب کند و به زرد شدن زبان کمک کند.

بیماری یرقان یا زردی

یرقان- زردی- که موجب زرد شدن رنگ پوست و چشم می شود نیز می تواند منجر به زردی زبان شود. این وضعیت زمانی رخ می دهد که بیلی روبین (نوعی رنگدانه صفراوی) بیش از حد در خون وجود داشته باشد که معمولاً به دلیل اختلال عملکرد کبد است.

رفلاکس اسید معده

رفلاکس اسیدمعده، که معمولا در بین عموم به عنوان سوزش سر دل شناخته می شود، می تواند عامل دیگری باشد که موجب زردشدن زبان می شود. وقتی اسید معده به مری راه پیدا می‌کند، می‌تواند باعث تحریک و التهاب شود که می‌تواند به صورت یک پوشش زرد روی زبان ظاهر شود.

هپاتیت و بیماری‌های مربوط به کبد یا کیسه صفرا

بیماری‌های کبدی و کیسه صفرا به هیچ عنوان جز مواردی نیست که بتوانید به آسانی از کنار آن عبور کنید. زرد شدن زبان در زمانی که شما به یکی از بیماری‌های کبدی و یا صفراوی مبتلا هستید بروز می‌کند.

اگر این رخ داد ادامه یابد یا با علائم دیگری همراه باشد، می‌تواند باعث نگرانی شود. شناسایی علت زردی برای اطمینان از انجام درمان مناسب و جلوگیری از عوارض احتمالی در آینده مهم است.

صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان

بهترین دندانپزشک اصفهان در دکتر آف


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

روش‌های درمانی جدید برای کنترل مینای ضعیف در کودکان

عوارض رایج بارداری بر سلامت دهان و دندان

عوامل ایجاد درد لثه

Leave a Comment