دلایل انجام جراحی پیوند استخوان فک
بررسی دلایل انجام جراحی پیوند استخوان فک
زمانی که قسمتی از استخوان فک تحلیل رفته باشد، برای بازسازی و جایگزینی آن نوعی عمل جراحی به نام پیوند استخوان فک صورت میگیرد. این جراحی به کمک مواد شبه استخوان صورت میگیرد و باعث پر شدن نقصهای استخوانی و همچنین افزایش عرض و ارتفاع استخوان میشود. برای اینکار روشهای متفاوتی وجود دارد که جراح متخصص با توجه به شرایط بیمار، بهترین روش را انتخاب میکند. در این مقاله سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان دلایل انجام جراحی پیوند استخوان فک را مورد بررسی قرار می دهیم.
از دست دادن یک و یا چند دندان
با توجه به اینکه دندان در داخل یک بافت استخوانی استقرار یافته است، در صورت تحلیل این بافت، دندان هم لق خواهد شد. در صورتی که تحلیل استخوان گسترش پیدا کند، احتمال افتادن دندان وجود خواهد داشت. دقت کنید که بسته به وسعت تحلیل استخوان، این عارضه در یک یا چند دندان میتواند بروز پیدا کند. برای اینکه از چنین مشکلی پیشگیری شود، حتما باید بافت از دست رفته استخوانی را با پیوند استخوان جایگزین کرد.
عفونت و تحلیل لثه
معمولا زمانی که بافت استخوانی تحلیل میرود، همراه با آن بافت لثه هم از دندان فاصله میگیرد. در چنین مواقعی، احتمال نفوذ باکتریها به زیر بافت لثه و ایجاد عفونت وجود دارد. به همین دلیل پیوند استخوان یک درمان ضروری خواهد بود.
عفونت های دندان و پیشرفت پوسیدگی ها
زمانی که استخوان فک بیمار دچار تحلیل میشود، معمولا قسمتی از ریشه دندان در معرض باکتریها قرار میگیرد. در چنین مواقعی، احتمال پیشرفت پوسیدگی به ناحیه ریشه بیشتر خواهد بود.
پوکی استخوان
یکی دیگر از دلایلی که نیاز به پیوند استخوان فک را ضروری میکند، پوکی استخوان است. این مشکل به خصوص در افراد مسن و بانوان بالای ۵۰ سال بیشتر دیده میشود. در صورتی که فرد به پوکی استخوان دچار شود، احتمال تحلیل استخوان فک و نیاز به پیوند آن وجود خواهد داشت.
استفاده از دندان مصنوعی یا بریج دندانی
زمانی که فرد نیاز به ایمپلنت داشته باشد، باید پایه ایملپنت را داخل بافت استخوانی قرار داد. این پایه معمول به زمان حدودی ۳ تا ۴ ماه برای جوش خوردن با استخوان نیاز خواهد داشت. اما زمانی که فرد تحلیل استخوان داشته باشد، دیگر استخوانی در آن ناحیه وجود نخواهد داشت. این یعنی برای اینکه فرد بتواند از درمانی مثل ایمپلنت برخوردار شود، حتما باید این استخوان به گونهای بازسازی شود. این بازسازی معمولا با پیوند استخوان فک انجام میشود.
تراز نبودن دندانها
در صورتی که دندانهای فرد نامرتب باشند، احتمال تشکیل جرم و پوسیدگی بیشتر خواهد بود. معمولا چنین بیمارانی به بیماریهای لثه مثل پریودنتیت دچار میشوند. این بیماری خود میتواند سبب تحلیل لثه و استخوان شده و نیاز به این درمان را ضروری سازد.
تومور
گاهی اوقات به دلیل تشکیل تومور یا هر ضایعهای در بافتهای دهان، قسمتی از بافت استخوانی نیز درگیر میشود. در چنین مواقعی، بافت استخوانی تخریب شده و نیاز به پیوند استخوان خواهد بود.
تروما و دندان قروچه
زمانی که فرد به مشکلاتی مثل دندان قروچه دچار باشد، احتمال تخریب بافت استخوانی زیرین دندان وجود دارد. برای جبران این مشکل، باید از پیوند استخوان کمک گرفت.
مزایای پیوند استخوان فک
پیوند استخوان فک میتواند با احیای اسکت استخوان فک به پایداری و ثبات فک و دندان کمک کند. در واقع این پیوند، حامی خوبی برای درمانهای بعدی دهان و دندان در نظر گرفته میشود. زمانی که به دلایل مختلفی استخوان فک تحلیل میرود، پیوند استخوان فک میتواند سبب محافظت از دهان و دندان شود.
صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک اصفهان
بهترین دندانپزشک اصفهان در دکتر آف