معرفی انواع روکش دندان | بهترین ایمپلنت اصفهان

بررسی انواع روکش دندان

برای انجام روکش ایمپلنت دندان ‌پزشکان با توجه به شرایط بیمار از روکش‌های مختلفی و متنوعی استفاده می‌کنند. قیمت روکش ایمپلنت با توجه به جنس، برند و شرکت تولید کننده بسیار متفاوت است که باید در انتخاب آن پزشک و بیمار به اتفاق نظر برسند. در این مطلب از سایت دکتر ندا مکانیک بهترین ایمپلنت اصفهان قصد داریم برخی از انواع روکش دندان را معرفی و بررسی کنیم : 

روکش زیرکونیوم

یکی از روکش های پرمصرف و متداولی است که دندان ‌پزشکان از آن برای انجام فرایند ایمپلنت استفاده می‌کنند. روکش زیرکونیوم یا زیرکونیا درعین‌حال که عمر طولانی دارد، نسبت ‌به سایر روکش‌های دندان از قیمت پایین‌تری برخوردار است.

قیمت منطقی در کنار استحکام و دوام بالا باعث شده تا این روکش به عنوان محبوب ترین مواد استفاده شده برای ساخت تاج پروتز ثابت استفاده گردد. روکش زیرکونیوم جزو معدود روکش هایی است که می توان از آن برای ترمیم دندان های عقبی و جلویی استفاده نمود.

نحوه روکش کردن دندان | بهترین دندانپزشک اصفهان

روکش سرامیکی

این روکش یکی از پروتز های فراگیر در حوزه ایمپلنت دندان است که باید به ‌صورت اختصاصی برای فرد طراحی و در داخل لابراتوار ساخته شود. این روکش نسبت‌ به روکش‌های دیگر از قیمت نسبتا بالاتری برخوردار است که شاید که دلیل آن را می‌توان به جنس بادوام با کیفیت این روکش‌ها نسبت‌ داد.

روکش‌های سرامیکی شباهت بسیار زیادی به‌تنهایی دندان‌های طبیعی دارند و طول عمر آن ها نسبت ‌به روکش‌های دیگر و طولانی است. در اغلب موارد از روکش های سرامیکی برای ترمیم و ایمپلنت دندان های جلویی استفاده می شود. این روکش به هیج عنوان تغییر رنگ نمی دهد و باعث تحلیل لثه یا سیاهی آن نمی گردد؛ در نتیجه سلامت دهان و دندان را به خطر نمی اندازد.

صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین ایمپلنت اصفهان

روکش ایمپلنت از جنس طلا

طلا به‌ عنوان فلز بسیار گران ‌قیمت دارای خاصیت براقی و درخشندگی منحصر به فردی است که باعث می‌شود برخی از مردم برای انجام ایمپلنت به این روکش توجه نمایند. با اینکه طلا فلزی بسیار ارزشمندی است اما سالیان سال مردم مختلف ترجیح داده اند برای روکش ایمپلنت و دندان‌های خود از این فلز قرن قیمت استفاده کنند. علاوه ‌بر این دوام و طول عمر بالا مقاومت بسیار زیاد طلا در برابر پوسیدگی و ساییدگی باعث می‌شود تا دندان‌پزشکان از این فلز برای روکش دندان استفاده کنند. این روکش دندان به ‌هیچ‌ عنوان نمی‌شکند، ترک برنمی‌دارد و درخشندگی خود را از دست نمی‌دهد.

روکش با آلیاژ فلزی

در ساخت این روکش‌ ها از فلزات غیر نجیب و بادوام استفاده می ‌کنند که سازگاری بسیار بالایی با ریشه دندان دارد. این روکش از زمان های گذشته تا به الان در حوزه دندان پزشکی کاربرد دارد که دلیل آن استحکام بالای این پروتز در برابر خوردگی، شکستگی و پوسیدگی است.

از روکش با آلیاژ فلزی عمدتا برای تعمیر دندان‌های آسیایی و قسمت عقبی و غیرقابل دید دهان استفاده می‌شود. این روکش باعث می‌شود فرد بدون کوچک‌ترین آزاری سالیان سال از پروتز ثابت استفاده نماید که در نتیجه منجر به ارتقا بهداشت و سلامت دهان و دندان فرد خواهد شد.

روکش ایمپلنت دندان جلو

در صورتی که شما دندان های جلویی خود را از دست بدهید هیچ راهی جز ایمپلنت کردن وجود ندارد. همانطور که در بالا اشاره کردیم روکش های ایمپلنت دندان در جنس های مختلفی وجود دارند که به تشخیص پزشک بهترین نوع آن برای دندان های جلو انتخاب می شود. جنس روکش ها معمولا از پرسلن است که به وسیله چسب مخصوص بر روی اباتمنت ها استفاده می شوند. می توانید برای اتصال آن ها از پیچ های مخصوص هم استفاده کنید که در پایان کار با مواد همرنگ دندان پوشیده می شوند.

روکش PFM یا همان ترکیب فلز و سرامیک

این روکش ایمپلنت دندان ترکیبی از فلز و سرامیک یا چینی می باشد. که تاج به‌ صورت پاجوش به بخش فیکسچر متصل شده‌ است. این روکش ‌ها از دوام و پایداری بسیار بالایی برخوردار هستند. اما بر خلاف عمر طولانی که دارند به ‌سرعت ترک بر داشته یا لب پر می‌شوند.

روکش PFM بیشتر برای ترمیم دندان‌های عقبی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ چرا که رنگ کدر تاج در کنار تحلیل و سیاهی لثه به دلیل بدنه فلزی آن نمای خوبی در ترمیم دندان‌های جلویی به دنبال ندارد. هر چند می‌توان برای رفع معایب قابل توجه این روکش از کامپوزیت استفاده کرد.

بهترین دندانپزشک زیبایی اصفهان در دکتر آف


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

​عکس CBCT دندان

اهمیت تمیز کردن زبان

لیفت لثه قبل از کامپوزیت

Leave a Comment