نکات مراقبتی برای سالم نگهداشتن دندان تا دو سالگی
بررسی نکات مراقبتی برای سالم نگهداشتن دندان تا دو سالگی
در این مقاله سایت دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان نکات مراقبتی برای سالم نگهداشتن دندان تا دو سالگی را مورد بررسی قرار می دهیم.
آب کشیدن دهان کودک
بسیاری از مادران برای آرامش فرزند خود در شب به او شیر میدهند، اما باید این نکته را در نظر داشته باشید که قبل از خواب دهان کودک خود را آب بکشید.
میوه تازه بجای آبمیوه
آبمیوه به علت اسیدی بودن، احتمال پوسیدگی دندان را به شدت برای کودکان افزایش میدهد. بنابراین بهتر است به جای آبمیوه به کودکان خود میوه تازه بدهید.
پیشگیری انتقال باکتریها
وجود دندان پوسیده و عفونت در دهان مادر، میتواند به راحتی به نوزاد انتقال پیدا کند، بنابراین ظرف کودک خود را کاملا جدا نگه دارید. در برخی موارد مادران، اول قاشق کودک را مزه کرده و سپس به وی غذا میدهند. در این صورت احتمال انتقال باکتریهای دهان مادر به کودک وجود دارد.
کاهش مصرف مواد قندی
در هنگام خواب بزاق کاهش پیدا میکند، بنابراین سعی کنید در زمانی که خواب کودک نزدیک است، مصرف مواد قندی را کاهش دهید.
تمیز کردن لثهها
برای رعایت بهداشت دهان و دندان فرزندتان تا سن دو سالگی باید پس از غذا دادن به کودک، حتما لثهها را به کمک گاز استریل یا پارچه تمیز پاک کنید، خصوصا زمانی که غذاهایی مانند فرنی و پوره به فرزند خود میدهید. برای این کار ابتدا دست های خود را کاملا بشویید و با آب ولرم و پارچهای تمیز لثه های کودک خود را با احتیاط کامل تمیز کنید. اجازه ندهید جرم و پلاک دندان سبب پوسیدگی دندانهای اولیه کودک شما شود.
اقدامات پس از قطره آهن
پس از دادن قطره آهن به کودک خود آب بدهید و دندان فرزند خود را با آب ولرم و پارچه تمیز، پاک کنید. حتی میتوانید برای اینکه رنگ دندانهای کودک در اثر خوردن قطره آهن تیره نشوند، از نی استفاده کنید.
مسواک زدن
سعی کنید مسواک زدن را پس از رویش اولین دندان شروع کنید. این کار سبب میشود تا کودک از همان ابتدا با رعایت بهداشت دهان آشنا شود.
زمان بردن کودک به مطب دندانپزشکی
اولین ویزیت دندانپزشکی کودک در یک سالگی است که دندانپزشک پس از معاینه دندان کودک، نحوه درست مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را به شما آموزش میدهد. بعد از ۳ سالگی، حدود هر ۶ ماه یک بار باید فرزند خود را برای چکاپ دندانها به مطب دندانپزشکی برده تا در صورت وجود مشکلات احتمالی در زمان مناسب برای درمان آن اقدام کنید. پس از درآمدن تمام دندانهای موقت، دندانپزشک استفاده از فلوراید را برای کودک شروع میکند. فلوراید با محکمتر کردن مینای دندان، جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان اهمیت بسیاری دارد.
نکات تغذیهای برای مراقبت از دندان کودک
برخی از نکاتی که باید در این باره به آنها توجه داشته باشید، عبارتاند از:
- سعی کنید مصرف شیرینی و شکلات را برای فرزند خود به حداقل برسانید و به کودک خود آموزش دهید تا بعد از مصرف آنها، دهان خود را با آب بشوید.
- نوشیدن آب را به مقدار فراوان در طی روز به کودک خود توصیه کنید.
- رژیم غذایی مناسبی را برای کودک خود در نظر بگیرید تا با دریافت انواع ویتامینها و مواد معدنی، احتمال بروز مشکلات دندانی را کاهش دهید.
- منابع غذایی کلسیم دار مانند شیر و ماست که به استحکام دندانها کمک میکنند را در برنامه غذایی کودک خود قرار دهید.
صفحه اینستاگرام دکتر ندا مکانیک بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان
بهترین دندانپزشک کودکان اصفهان در دکتر آف
مطالب پیشنهادی برای مطالعه:
افزایش بهداشت و سلامت دهان و دندان در بارداری